Isoahontien jalankulku- ja pyöräilyväylä avattu käyttöön Viitasaarella

Jaa

Jalankulku- ja pyöräilyväylä Isoahontiellä välillä valtatie 4 - Petäjätie on avattu liikenteelle keskiviikkona 6.9.2023. Väylä on kaikilta rakenteiltaan valmis ja liikennöitävissä, eikä varsinaisia rakentamistöitä väylällä ole enää tarpeen tehdä.

Isoahontien uutta jalankulku- ja pyöräilyväylää. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus
Isoahontien uutta jalankulku- ja pyöräilyväylää. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus

Tienkäyttäjien on kuitenkin syytä huomioida, että tievalaistus ei ole vielä käytössä ja tiemerkinnät ovat puutteelliset. Tievalaistus, tiemerkinnät ja muut vähäiset viimeistelyt saadaan valmiiksi syyskuun aikana.

Väylä kokonaisuudessaan valmistui yli kuukautta suunniteltua nopeammin ja myös kustannuksissa päästiin alle alkuperäisen kustannusarvion. Väylä rakennettiin täysin suunnitelmien mukaisesti.

– Tässäkin tapauksessa, kuten aiemmin tänä kesänä Laukaassa Peurungan ja Kuusan välillä vastaavankaltaisessa projektissa, saavutettu ajan ja kustannusten säästö oli urakoitsijan tehokkaan työskentelyn sekä onnistuneen kilpailutuksen ansiota. Kustannussäästöjä saatiin lisäksi muun muassa väylän kerrosrakenteessa hyödynnetyn kierrätysmateriaalin (rakeistettu tuhka) käytöstä, jota toimitettiin paikalliselta Yara Suomi Oy:n Viitasaaren tehtaalta, projektipäällikkö Petri Teerikangas Keski-Suomen ELY-keskuksesta toteaa.

Hankkeen rakennuttajana toimi Keski-Suomen ELY-keskus ja urakoitsijana Destia Oy. Hanke toteutettiin yhteistyössä Viitasaaren kaupungin kanssa.

Projektin hankesivut (vayla.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme