Commu

Harjavalta ja Commu yhdistävät voimansa vahvistaakseen yhteisöllisyyttä

Jaa

Harjavalta on aloittanut yhtenä ensimmäisistä kunnista Suomessa yhteistyön auttamisen sovellus Commun kanssa paikallisyhteisön vahvistamiseksi. Innovatiivinen yhteistyö tarjoaa asukkaille mahdollisuuden pyytää ja tarjota apua naapureilleen mobiilisovelluksen välityksellä. Yhteistyön tavoitteena on edistää yhteisöllisyyttä ja positiivista vuorovaikutusta kuntalaisten kesken.

Harjavallassa asuu lähes 7000 asukasta, ja yhteistyö Commun kanssa tarjoaa mahdollisuuden luoda vahvempia siteitä ja yhteisöllisyyden tunnetta paikallisyhteisössä. Commu mahdollistaa asukkaiden välisen avunannon helposti ja kätevästi. Sovelluksessa voi pyytää apua ja tarjoutua auttamaan naapuria esimerkiksi pihatalkoissa, lemmikkien hoidossa ja juttuseurassa. Myös yhdistykset ovat tervetulleita sovellukseen kertomaan tapahtumistaan, palveluistaan ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksistaan.

"Yhteisöllisyys on voimavara, joka voi merkittävästi parantaa asukkaiden hyvinvointia. Commu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tuoda naapurit lähemmäksi toisiaan ja tehdä avun pyytämisestä sekä tarjoamisesta helppoa ja vaivatonta”, Harjavallan hyvinvointikoordinaattori Riikka Lammi kertoo. “Toivomme, että Commun ottaisivat käyttöön aivan kaikki, yksityishenkilöt, yritykset ja yhdistykset.”

Yhteistyöllä madalletaan kynnystä pyytää ja antaa apua Harjavallassa

Harjavalta haluaa ottaa askeleen kohti modernia ja yhteisöllisesti vahvaa kuntayhteisöä, jossa naapurit auttavat toinen toisiaan matalalla kynnyksellä. Commun perustaneet nuoret yrittäjät ovat innoissaan yhteistyöstä ja siitä, kuinka Harjavalta haluaa luoda entistä tiiviimmän yhteisön kuntaansa.

“Kaikki lähtee siitä, että autamme toisiamme matalalla kynnyksellä. Commun avulla Harjavallan asukkaat voivat kysyä apua arjen askareisiin, jakaa osaamistaan ja kokemuksiaan, sekä luoda uusia tuttavuuksia omassa lähiympäristössään”, kertoo Karoliina Kauhanen, joka on yksi Commu -sovelluksen perustajista.

Auttaminen vahvistaa paitsi yhteisöllisyyttä myös lisää kuntalaisten keskinäistä luottamusta ja kanssakäymistä. 

“Näemme Commun välineenä tutustua ihmisiin ja löytää mielekästä tekemistä auttamisen kautta. Paikkakunnalle juuri muuttaneille tämä on hyvä väline tutustua uusiin ihmisiin”, Riikka Lammi kertoo. “Haluamme kuntana tarjota asukkaillemme alustan matalan kynnyksen avun tarjoamiseen ja pyytämiseen.”

Commu on sovellus, joka ladataan älypuhelimille Google Play -kaupasta tai App Storesta. Latauksen jälkeen luodaan maksuton tili, jonka jälkeen sovelluksessa voi pyytää apua tai tarjoutua auttamaan lähialueensa ihmisiä. Sovelluksen kautta voi viestiä lähiyhteisön asukkaiden kanssa turvallisesti, eikä esimerkiksi Facebook -profiilia tai puhelinnumeroa tarvitse jakaa. Halutessaan Commussa voi vahvistaa henkilöllisyytensä pankkitunnistautumisella tai Mobiilivarmenteella, mikä vahvistaa asukkaiden keskinäistä luottamusta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Commu on Suomen suurin auttamisen tori

Commu on Suomen suurin auttamisen alusta, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan. Commussa yksityishenkilöt voivat auttaa ja pyytää apua naapurustoissaan ja luoda sosiaalisia turvaverkostoja helposti ja turvallisesti. Yhdistyksille Commu on työkalu vapaaehtoisten löytämiseen ja toiminnan organisointiin. Yrityksille Commu tarjoaa helpon tavan saavuttaa sosiaalisen vastuullisuuden tavoitteet ja vahvistaa tiimejä, vapaaehtoistoiminnan kautta.

https://commuapp.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Commu

Karstula edistää yhteisöllisyyttä konkreettisin keinoin - kunta aloittaa yhteistyön kotimaisen auttamisen sovellus Commun kanssa12.9.2023 07:50:00 EEST | Tiedote

Karstulan kunta aloittaa yhtenä ensimmäisistä kunnista Suomessa strategisen yhteistyön Commu -sovelluksen kanssa kuntalaisten hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistämiseksi. Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa kuntalaisten välistä yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä helpottaa avun tarjoamista ja saamista kaikille kuntalaisille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme