VR:n kaukoliikenteessä tehtiin elokuussa noin 1,3 miljoonaa matkaa – arjen matkustaminen kasvoi elokuussa

Jaa

Kaukoliikenteessä tehtiin elokuussa yhteensä noin 1,3 miljoonaa matkaa ja tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 2,0 miljoonaa tonnia. Yhteensä tänä vuonna tammi–elokuussa on tehty 9,9 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa ja tavaraa kuljetettu rautateitse 15,5 miljoonaa tonnia.

Kaukoliikenteessä tehtiin elokuussa noin 4 % enemmän matkoja kuin vuoden 2022 elokuussa.

”Arjen matkustaminen kasvoi elokuussa, mutta myös viikonloppuina matkustettiin paljon. Asiakaskokemuksemme hyvää nousua varjostivat loppukuun täsmällisyyshaasteet. Rantaradalla Helsingin ja Turun välillä oli viikon sisään kolme häiriötä, jotka aiheuttivat asiakkaillemme mielipahaa. Suomen raskaan teollisuuden heikentynyt suhdanne on pienentänyt kuljetusvolyymeita vuoden toisesta kvartaalista lähtien”, VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula kertoo.

Toimme elokuussa asiakkaillemme mahdollisuuden aktivoida lipun itse VR Matkalla -sovelluksessa. Lipun aktivointi on mahdollista tällä hetkellä Ekstra-luokassa ja päiväjunien hyteissä ja se koskee aikuisten ja lasten lippuja. Myöhemmin uudistus laajenee myös yöjuniin.

VR Transpointin rautatiekuljetuksissa kuljetusvolyymit olivat elokuussa 2,0 miljoonaa tonnia. Volyymit laskivat 25 % viime vuoteen verrattuna idänliikenteen päättymisen ja teollisuuden heikentyneen suhdannetilanteen vuoksi. Kotimaan kuljetusvolyymit laskivat elokuussa 11 %. 
Tänä vuonna tammi-elokuussa on rautateitse kuljetettu tavaraa 15,5 (19,9) miljoonaa tonnia, mikä on noin 22 % vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Täsmällisyys pysyi hyvällä tasolla loppukuun ratainfran häiriöistä huolimatta

Kaukoliikenteen täsmällisyys oli elokuussa 90,4 %. Ensisijaiset myöhästymiskirjautumiset jakautuivat radasta johtuviin syihin (55 %), muihin syihin (23 %) ja VR-syihin (22 %). 

Kaukoliikenteen täsmällisyyttä heikensivät ratainfran häiriöt erityisesti Rantaradalla loppukuusta sekä ratatöihin liittyneet nopeusrajoitukset pääradalla. Nopeusrajoitukset jatkuvat syyskuussa etenkin Rantaradalla.

VR:n lähiliikenteessä elokuun täsmällisyys oli 97,8 %. Myöhästymisen syyt jakautuivat radasta johtuviin syihin (54 %), muihin syihin (36 %) ja VR-syihin (10 %).

Yhteyshenkilöt

VR:n media desk

Viestintäyksikkömme palvelee mediaa puhelinnumerossa 029 434 7123 ja sähköpostiosoitteessa viestinta@vr.fi. Olemme tavoitettavissa toimistoaikana. Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, arkipyhinä ja viikonloppuisin palvelemme mediaa akuuteissa häiriötilanteissa.

Puh:029 434 7123viestinta@vr.fi

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2022 kyydissämme tehtiin 194,2 miljoonaa matkaa ja kuljetimme 34,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 107,0 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 8 000 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

Viron rautatieyhtiön junien telit huolletaan jatkossakin Pieksämäellä VR FleetCaren toimesta20.9.2023 12:53:46 EEST | Tiedote

Viron rautatieyhtiö Elronin Flirt-junien telihuolto jatkuu Suomessa raidekaluston kunnossapitoyhtiön VR FleetCaren voitettua kansainvälisen tarjouskilpailun. Nyt tehty kolmivuotinen sopimus, kahden vcuoden optiolla, kattaa Elronin Flirt-junien telien sekä vetopyöräkertojen määräaikaiskunnostuksen. Telien huollot tehdään VR FleetCaren Pieksämäen komponenttipajalla, johon on rakennettu telien tarkoitusta varten optimoidut tuotantolinjat.

VR aloittaa muutosneuvottelut toimintojen tehostamiseksi – työtehtävien arvioidaan vähenevän noin 80 toimihenkilön osalta5.9.2023 11:00:00 EEST | Tiedote

Yleinen epävarma taloustilanne heijastuu merkittävällä tavalla VR:n liiketoimintaan, kannattavuuteen ja lähiajan näkymiin. Inflaatio, raskaan teollisuuden heikentynyt suhdanne sekä ennen pandemiaa tehdyt pitkäaikaiset ostoliikennesopimukset vaikuttavat negatiivisesti VR:n kannattavuuteen. Yhtiö on antanut muutosneuvotteluesityksen tänään 5.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme