Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki toivottaa hyvää Puhtaan ilman päivää

Jaa
Kansainvälistä puhtaan ilman päivää vietetään vuosittain 7.9. Päivän tarkoituksena on tiedon lisääminen hyvän hengitysilman merkityksestä ja ilmansaasteiden hillintätoimista. Helsingin kaupunki valmistelee parhaillaan uutta ilmansuojelu- ja meluntorjuntasuunnitelmaa vuosille 2024–2029. Osana valmistelutyötä kaupunkilaiset voivat testata tai jakaa ilmansuojelu- ja melutietämystään tietovisassa, joka avautuu Puhtaan ilman päivänä!
Helsingin ilmanlaatu on kansainvälisesti melko hyvä. Kuva: Jussi Hellsten
Helsingin ilmanlaatu on kansainvälisesti melko hyvä. Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin ilmanlaatu on parantunut edellisten vuosikymmenien aikana, ja on kansainvälisesti vertaillen melko hyvä. Kuitenkin liikenteen pakokaasut, katupöly sekä kotien tulisijoissa syntyvät pienhiukkaset aiheuttavat yhä haittaa ihmisten terveydelle ja viihtyisyydelle.

Melu taas heikentää elinympäristön laatua ja viihtyisyyttä, ja voimakas jatkuva melu voi aiheuttaa myös terveyshaittoja. Suurin meluhaitta Helsingissä aiheutuu tieliikenteestä. Moni helsinkiläinen asuu varsin meluisassa ympäristössä.

Valmistelussa uusi ilmansuojelu- ja meluntorjuntasuunnitelma vuosille 2024–2029

Ilmansuojelu- ja meluntorjuntasuunnitelmaa (ILME) valmistellaan nyt ensimmäistä kertaa yhtenä suunnitelmana, sillä ilmansuojelu ja meluntorjunta linkittyvät tiiviisti toisiinsa.

Suunnitelma sisältää ilmansuojelun ja meluntorjunnan tavoitteet ja toimenpiteet Helsingissä seuraavalle viidelle vuodelle ja se valmistuu kesällä 2024.

Testaa tietosi ja kerro mielipiteesi

Tiedätkö mitkä kaikki seikat vaikuttavat liikennemeluun? Haluatko kertoa, millaiselta unelmiesi Helsinki tuoksuu tai kuulostaa vuonna 2050?

Testaa ilmansuojelu- ja meluntorjuntatietoutesi kevyessä ILME-tietovisassa. Tietovisan lopussa voit jättää kommentteja tai huomioita ilmansuojelu- ja meluntorjuntasuunnitelmaa valmisteleville asiantuntijoille. Työryhmä käsittelee saadut kommentit taustamateriaalina suunnitelman laadinnassa.

Voit vastata tietovisaan 7.9. ja 8.10. välisenä aikana. Yhteystietonsa antaneiden osallistujien kesken arvotaan kolme lahjakorttia polkupyörän kausihuoltoon (arvo 109 €).

Ilmansuojelun ja meluntorjunnan asiantuntijat ovat myös tavattavissa auton vapaapäivänä 22.9. Kansalaistorilla klo 12–18. Tervetuloa keskustelemaan ilmanlaadusta ja Helsingin ääniympäristöstä!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suvi Haaparanta
Ympäristöasiantuntija
Kaupunkiympäristön toimiala
Ympäristöpalvelut
suvi.haaparanta@hel.fi
Puh. 09 310 32061


Anne Leppänen
Ympäristöasiantuntija
Kaupunkiympäristön toimiala
Ympäristöpalvelut
anne.m.leppanen@hel.fi
Puh. 09 310 34366

Kuvat

Helsingin ilmanlaatu on kansainvälisesti melko hyvä. Kuva: Jussi Hellsten
Helsingin ilmanlaatu on kansainvälisesti melko hyvä. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme