Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusotessa järjestetty päiväperhekuntoutusta jo 10 vuoden ajan

Jaa

Päiväperhekuntoutus on lapsiperheiden intensiivistä tukea arjenhallinnassa ja vanhemmuudessa. Keski-Uudellamaalla päiväperhekuntoutusta tarjoaa Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) Suopursu, joka on toiminut lapsiperheiden paremman arjen puolesta jo 10 vuoden ajan.

Päiväperhekuntoutus on suunnattu niille perhepalveluiden ja lastensuojelun asiakasperheille, jotka hyötyvät intensiivisemmästä tuesta kuin mitä esimerkiksi kotiin vietävässä perhetyössä voidaan tarjota. Keusoten Suopursussa Hyvinkäällä on jo 10 vuoden ajan tuettu perheitä, joissa on esimerkiksi haasteita mielenterveyden tai päihteiden kanssa tai vaikkapa erilaisia vuorovaikutuksen tai toiminnanohjauksen ongelmia. 

– Perhekuntoutus on perheille turvallinen paikka, jossa on rajat ja raamit, selkeä päivärytmi ja suunnitelmallista ja tavoitteellista työskentelyä. Suopursun 10-vuotisen historian aikana perheiden haasteet ovat kyllä tulleet vaikeammiksi, mutta intensiivisellä työllä arjen haasteet ja vahvuudet tulevat nopeasti näkyviksi, jolloin pääsemme niihin myös nopeasti kiinni ja auttamaan ja tukemaan tehokkaasti, kertoo lastensuojelun kuntouttavan työn palveluesimies Tuija Ruuskanen Suopursun 10-vuotisjuhlassa. 

Vahvoja selviytyjiä 

Keusoten Suopursussa järjestetään päiväperhekuntoutusta ryhmämuotoisena. Ryhmätoimintaan voi osallistua perheen toinen vanhempi tai molemmat vanhemmat yhdessä lapsen tai lasten kanssa. Avoperhekuntoutusta järjestetään kolmena päivänä viikossa, ja kuntoutusjakso vaihtelee perhekohtaisesti noin kolmesta kuukaudesta vuoteen. 

Perhekuntoutuksen ryhmät ovat suljettuja ja pieniä, jotta jokainen voi kokea sen turvalliseksi. Ryhmäkuntoutuksessa korostuu myös toisten vanhempien antama vertaistuki ja lapsilla ikätovereiden seura. 

– Vanhemmat antavat ja saavat tukea toisiltaan. Osa löytää itselleen uusia ystäviäkin. Monilla perheillä ei esimerkiksi ole juurikaan läheisverkkoa itsellään, perhekuntoutuksen ohjaaja Kirsi-Maria Wahlroos kertoo vertaistuen hyödyistä. 

Päiväperhekuntoutuksen toimipisteen nimeksi on vuosien varrella vakiintunut Suopursu.  

– Suopursu on vahva kukka, joka selviää monista sääolosuhteista. Näitä ovat myös meidän perheemme. Joskus suo meinaa upottaa, mutta tuella sieltä noustaan ylös, työryhmä kiteyttää päiväperhekuntoutuksen tärkeyden. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuija Ruuskanen
Palveluesimies
Lastensuojelun kuntouttava työ
p. 050 497 0478
tuija.ruuskanen@keusote.fi

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusote muisti henkilöstöään asiakas- ja potilasturvallisuuden edistämisestä15.9.2023 14:00:01 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) juhlisti Hyvinkään kaupungintalolla 15.9.2023 henkilöstönsä ansiokkaita tekoja asiakas- ja potilasturvallisuuden edistämiseksi. Vuoden asiakas- ja potilasturvallisuustekona Keusote palkitsi systeemisen toimintamallin juurruttamisen lastensuojeluun. Keusoten infektio- ja tartuntatautien yksikölle myönnettiin Suomen potilas- ja asiakasturvallisuusyhdistyksen ansiomerkki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme