Jyväskylän yliopisto

Nimityksiä Jyväskylän yliopiston johdossa

Jaa

FT Peppi Taalas on nimitetty johtamaan koulutuksen yksikkörajat ylittävää strategista kehittämistyötä ja KT Jukka Lerkkanen jatkuvan oppimisen toiminnan järjestämistä.

Jyväskylän yliopiston rehtori Jari Ojala on nimittänyt avoimen yliopiston johtaja Jukka Lerkkasen johtamaan jatkuvan oppimisen toiminnan järjestämisen kehittämistyötä 1.9.2023 alkaen. Kehittämistyön on arvioitu valmistuvan vuoden 2024 aikana ja uudella mallilla päästään aloittamaan vuoden 2025 alusta.

Yliopiston hallitus antoi 9.6. pidetyssä kokouksessaan rehtorille tehtäväksi käynnistää jatkuvan oppimisen kehittämisen ja valtuutti rehtorin läpiviemään mahdollisen Jyväskylän yliopiston jatkuvan oppimisen toimintojen uudelleen organisoimisen. Kehittämisen yhteydessä laaditaan muutossuunnitelmat ja jatkuvan oppimisen strategia, joilla Jyväskylän yliopisto vastaa korkeakoulujen jatkuvan oppimisen valtakunnallisen strategian asettamiin vaatimuksiin tulevaisuudessa.

KT Jukka Lerkkanen on toiminut Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston johtajana vuodesta 2014. Hän on ollut myös avointen yliopistojen yhteistyöverkoston, Avoimen yliopiston foorumin, puheenjohtaja vuosina 2018-2020. Lisäksi Lerkkanen toimii hallituksen jäsenenä aktiivisesti European Association of Distance Teaching Universities -järjestössä.

Avoimen yliopiston johtajan tehtävää hoitaa varajohtaja Merja Karjalainen 1.9.2023 alkaen. 

Rehtori Ojala on nimittänyt Monikielisen akateemisen viestinnän keskuksen (Movi) johtajan, Peppi Taalaksen johtamaan koulutuksen yksikkörajat ylittävää strategista kehittämistyötä yhteistyössä vararehtori Marja-Leena Laakson kanssa 1.10.2023 alkaen. Kehittämistyön projekti valmistellaan yhdessä koulutusneuvoston kanssa syksyn 2023 aikana. 

FT Peppi Taalas on toiminut Movin johtajana vuodesta 2010. Hän on opetuksen kehittämisen pitkän linjan toimija ja monimediaisen pedagogiikan dosentti.

Monikielisen akateemisen viestinnän keskuksen johtajaksi ajalle 1.10.2023-31.12.2024 tulee varajohtaja Ulla Lautiainen.

Lisätietoja:  

Vararehtori Marja-Leena Laakso, puh. 040 805 4024, marja-leena.laakso@jyu.fi

Jukka Lerkkanen, puh. 0400 249 643, jukka.lerkkanen@jyu.fi

Peppi Taalas, puh. 050 554 1720, peppi.taalas@jyu.fi         

Kuvat

Peppi Taalas
Peppi Taalas
Lataa
Jukka Lerkkanen
Jukka Lerkkanen
Lataa

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Musiikkiterapia voi vahvistaa varhaisnuorten tunnetaitojen kehittymistä (Salokivi)20.9.2023 06:00:00 EEST | Tiedote

FM Maija Salokiven väitöstutkimus antaa kattavan kuvan varhaisnuorten tunnetaitojen tukemisesta musiikkiterapian avulla. Tutkimuksessa määritellään, mitä tunnetaidot käytännössä tarkoittavat ja miten musiikkiterapeutit työskentelevät tunnetaitojen edistämiseksi mielenterveysongelmista kärsivien varhaisnuorten kanssa. Tämän lisäksi kuvataan tunnetaitojen arviointivälineen kehittämistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme