Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Vartiainen osallistui koululaisten siivoustalkoisiin Itämeren hyväksi – myös kaupunkilaiset haastettu mukaan

Jaa
Helsingin kaupunki on kutsunut koululaisia siivoustalkoisiin Pelastetaan Itämeri -teemalla. Pormestari Juhana Vartiainen rohkaisee myös esimerkiksi kaveri- ja työporukoita järjestämään omia talkoitaan. Talkootarvikkeet tarjoaa kaupunki.
Pormestari Juhana Vartiainen osallistui torstaina 7. syyskuuta Merilahden koululaisten roskienkeruutapahtumaan Itämeren hyväksi. (Kuva: Helsingin kaupunki)
Pormestari Juhana Vartiainen osallistui torstaina 7. syyskuuta Merilahden koululaisten roskienkeruutapahtumaan Itämeren hyväksi. (Kuva: Helsingin kaupunki)

Tiesitkö, että jokainen helsinkiläinen asuu enintään 10 kilometrin päässä Itämerestä? Kaupungin upean merellisen sijainnin vuoksi osa maahan heitetystä roskasta, kuten tupakantumpeista, päätyy lopulta mereen. Tämä aiheuttaa merkittäviä ongelmia Itämeren ekosysteemille ja eliöille.

Tänä vuonna Helsingin kaupunki on kumppanina “Save Our Sea” -kampanjassa, jonka järjestää vuoden 2023 Euroopan vihreä pääkaupunki Tallinna. Kampanja käynnistyi Itämeripäivänä 31. elokuuta ja päättyy World Cleanup Day -tapahtumaan lauantaina 16. syyskuuta. Kampanjan myötä kaupunki on haastanut helsinkiläiset koulut ja koululaiset talkoisiin ympäristön hyväksi. Roskienkeruutapahtumaan osallistuvia luokkia on pyydetty talkoiden yhteydessä kuvaamaan kerättyjä roskia ja siivottua aluetta sekä jakamaan sisältöä some-tunnisteilla #balticseachallenge, #saveoursea ja #balticseacleanup.

Pormestari Juhana Vartiainen halusi olla mukana talkoissa Itämeren hyväksi ja osallistui torstaina 7. syyskuuta Merilahden koululaisten roskienkeruutapahtumaan.

”Voimme kaikki omilla teoillamme ja valinnoillamme suojata Itämerta. Kannustan myös kaupunkilaisia osallistumaan siivoustalkoisiin Itämeren hyväksi – tarjoamme välineet ja samalla mukavan annoksen liikuntaa sekä hyvää mieltä”, pormestari Vartiainen lupaa.

Roskakävelyitä ja talkoita voi järjestää esimerkiksi kaveriporukalla tai työyhteisön kanssa koko kampanjan ajan 31.8.–16.9. ja sen jälkeenkin. Roskapihtejä saa kirjastoista tai talkootarvikkeet voi tilata viikkoa ennen tapahtumaa Puistotalkoot.hel.fi-sivustolta.

Lisäksi kaupunki järjestää World Cleanup Day -päivänä, 16. syyskuuta kello 13–16, viisi siivoustalkootapahtumaa, jotka ovat avoimia kaikille helsinkiläisille. Kaupunki tarjoaa talkoolaisille välineet ja välipalaa. Siivouskohteet tuolloin ovat:

• Vuosaari, Mustankivenpuisto
• Kallio, Karhupuisto
• Koskela-Käpylä-Kumpula, Leikkipuisto Intia
• Jätkäsaari, Hyväntoivonpuisto ja
• Kannelmäki-Malminkartano, Soittajanpuisto.


Tämä tiedote uutisoidaan hel.fi-sivustolla myös ruotsiksi ja englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pormestari Juhana Vartiaisen erityisavustaja Teresa Salminen, puh. 040 865 6961, s-posti: teresa.salminen@hel.fi
Ympäristösuunnittelija, Itämerihaasteen koordinaattori Outi Seppälä, kaupunkiympäristön toimiala, puh. 040 768 7421, s-posti: outi.k.seppala@hel.fi

Kuvat

Pormestari Juhana Vartiainen osallistui torstaina 7. syyskuuta Merilahden koululaisten roskienkeruutapahtumaan Itämeren hyväksi. (Kuva: Helsingin kaupunki)
Pormestari Juhana Vartiainen osallistui torstaina 7. syyskuuta Merilahden koululaisten roskienkeruutapahtumaan Itämeren hyväksi. (Kuva: Helsingin kaupunki)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

OmaStadin kolmas kierros alkaa ensi viikolla ehdotuksia ideoimalla26.9.2023 08:39:02 EEST | Tiedote

Helsinkiläiset voivat ideoida 2.–15. lokakuuta siitä, miten kaupunki käyttää 8,8 miljoonaa euroa. Osallistuvan budjetoinnin avulla saadaan asukkaiden äänet kuuluville. Tuoreet OmaStadi-kummit jakavat tietoa ja käytänteitä asukkaille. Lisäksi kaupunki ja yhteistyökumppanit järjestävät yhteisiä tilaisuuksia, joissa kaupunkilaiset voivat ideoida ehdotuksia. Ensimmäiset tilaisuudet alkavat jo tällä viikolla.

Pormestari Vartiainen: Keskusta-alueen toimitilojen muuttamista asuinkäyttöön helpotetaan Helsingissä25.9.2023 10:15:00 EEST | Tiedote

Toimintaympäristössä tapahtuneet muutokset, kuten etätyön lisääntyminen, ostoskäyttäytymisen muutos ja keskustatilan kysynnän muutos kohti elämyksellisyyttä, ovat luoneet tarpeen arvioida rakennusten käyttötarkoitusten muutosten periaatteita. Kaupunki on pormestari Juhana Vartiaisen aloitteesta käynnistänyt työn periaatteiden päivittämiseksi ja toimitilojen käyttötarkoituksen muuttamisen helpottamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme