Gummerus

Ennakkotiedote: Tyttären koskettava muistelmakirja äidistään, toimittaja-kirjailija ja ihmisoikeusaktivisti Anna Politkovskajasta ilmestyy tämän murhan vuosipäivänä 7.10.

Jaa

Kun Anna Politkovskaja murhattiin kotitalonsa rappuun lokakuussa 2006, hänen 26-vuotias tyttärensä Vera odotti ensimmäistä lastaan. Äitini – Anna Politkovskajan taistelu totuuden puolesta (Gummerus) on intiimi muistelmateos ja rohkea puheenvuoro Venäjästä ja sodan ennusmerkeistä. Kirja ilmestyy ja on käsittelyvapaa 7.10.

Äiti oli hankala ihminen, ei vain Venäjän viranomaisille, vaan myös tavalliselle kansalle, joka selailee sanomalehteä ja lukee siinä olevia kirjoituksia. [...] Päätin kirjoittaa tämän kirjan muistaakseni opin, jonka äiti jätti perinnökseen: olkaa rohkeita ja puhukaa asioista, myös diktaattoreista, niiden oikeilla nimillä.

Vera Politkovskaja kertoo äitinsä poikkeuksellisen elämäntarinan ja kuvaa arvostetun toimittajan, kirjailijan ja ihmisoikeusaktivistin peräänantamatonta taistelua Venäjän korruptiota, sotarikoksia ja Putinin valheita vastaan. Hän piirtää muotokuvan tinkimättömästä toisinajattelijasta mutta myös rakastavasta äidistä, joka oli tietoinen perheen arkea alati varjostavasta kuolemanvaarasta.

Gummerus lahjoittaa painetun kirjan jokaisesta myydystä kappaleesta yhden euron Suomen PENille sananvapaustyöhön.

Vera Politkovskaja (s. 1980) on toimittaja ja viulisti. Hän asui Moskovassa vuoteen 2022, mutta pakeni maasta Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Hän on kirjoittanut teoksen yhdessä ystävänsä, italialaisen toimittajan Sara Giudicen kanssa. Kirjan kuvituksena on Politkovskajan kotialbumikuvia.

Vera Politkovskaja, Sara Giudice: Äitini – Anna Politkovskajan taistelu totuuden puolesta
alkuteos Una madre. La vita e la passione per la verità di Anna Politkovskaja
suomentanut Elina Melander
211 sivua
Ilmestyy 7.10.
myös äänikirjana, lukija Elsa Saisio

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Vera Politkovskaja
Vera Politkovskaja
Lataa

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Boheemi kulttuuripersoona, kohujulkkis, luonnonsuojelija ja rohkea ääni Lapista – kirjailija Annikki Kariniemi eli värikkään ja vaiheikkaan elämän18.9.2023 13:49:32 EEST | Tiedote

Kairojen kosmopoliitti (Gummerus) on kirjallisuustoimittaja Outi Hytösen laatima elämäkerta kirjailija Annikki Kariniemestä (1913 –1984). Rovaniemeltä kotoisin oleva Kariniemi julkaisi urallaan 31 kirjaa ja näytelmiä sekä satoja lehtiartikkeleita. Nykyään paljolti unohdetun kirjailijan teokset keikkuivat aikanaan myyntilistojen kärjessä Veikko Huovisen ja Kalle Päätalon kanssa.​ Eläytyvän ja lämminhenkisen elämäkerran teemoiksi nousevat yksinäisyys, julkisuus, luova työ, Lapin historia ja asema Suomessa sekä luonnonsuojelu, naisen rooli ja taiteilijuus.

Ysärinostalgiaa, ystävyyttä ja unelmien tavoittelua – Lähes vuoden New York Timesin bestsellerlistalla viettänyt ilmiöromaani pian suomeksi13.9.2023 13:32:11 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalaiskirjailija Gabrielle Zevinin romaani Huomenna, huomenna ja huomenna (Gummerus) myi ensimmäisen vuoden aikana yli miljoona kappaletta. Suuria intohimoja herättänyt kirja on saanut Goodreadsissa jo 248 000 viiden tähden arviota vannoutuneilta faneiltaan. 25 tuotantoyhtiötä taisteli teoksen elokuvaoikeuksista ja sen käännösoikeudet on myyty jo 37 maahan. Kahdesta tietokonepelejä rakastavasta lapsuudenystävästä kertovaan romaaniin ovat rakastuneet niin pelialasta kiinnostuneet kuin sitä vieroksuvat lukijat. Kirja ilmestyy suomeksi 2.10.

Miten suojella lasta maailman pahuudelta? Kahdeksas huone on lumoavasti kirjoitettu kuvaus vanhemmuutta määrittävistä peloista ja vanhasta murhamysteeristä12.9.2023 13:30:51 EEST | Tiedote

Ruotsalaisen Linda Segtnanin Kahdeksas huone – Erään tytön muistoksi (Gummerus) on hyytävä tosielämän rikostarina ja samalla viiltävän kaunis tutkielma elämän hauraudesta, syntymästä ja kuolemasta, äitiydestä ja lapsen oikeuksista. Rohkea esikoisteos nousi Ruotsissa ilmestyessään Instagram-ilmiöksi.

Pysäyttävä menestystietokirja kertoo, miten kolmen afganistanilaisen elämä muuttui Talibanin noustua valtaan 20216.9.2023 13:40:47 EEST | Tiedote

Sota-alueilla esimerkiksi Afganistanissa, Irakissa ja Tšetšeniassa työskennelleen toimittaja-kirjailija Åsne Seierstadin Afgaanit (Gummerus) on vangitseva tositarina kolmesta afganistanilaisesta: tasa-arvoaktivistista, Taliban-taistelijasta ja oikeustieteen opiskelijasta. Se kuvaa yksilöiden näkökulmasta Afganistanin viime vuosina radikaalisti muuttunutta tilannetta ja nostaa esille ajankohtaisia ihmisoikeuksiin, sananvapauteen ja uskontoon liittyviä kysymyksiä. Samalla teos kuvaa Afganistanin historiaa suurvaltojen puristuksessa ja avaa yhä uusien konfliktien syitä ja seurauksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme