Mediakutsu 13.9.: Sitra kutsuu suomalaiset kokeilemaan uudenlaista verkkokeskustelua – koe uusi alusta ennakkoon!

Jaa

Sitra aloittaa kansainvälisenä demokratiapäivänä 15.9. kokeilun, jossa suomalaiset pääsevät testaamaan uudenlaista verkkoalustaa. Alusta on suunniteltu mielipiteiden kartoittamiseen tavalla, joka mahdollistaa yhteisymmärryksen etsimisen eripuran sijaan. Liity 13.9. reiluksi tunniksi Teams-taustatilaisuuteen kuulemaan ennakkoon mistä on kyse.

Kuvituskuva, jossa eri-ikäisiä ja -näköisiä ihmisiä keskellä olevan tyhjän vaalean alustan ympärillä sekä takana.
Kuva: Topias Dean / Sitra

Uudella verkkoalustalla ei maaliteta ketään, ja sen avulla esimerkiksi päättäjät voisivat nähdä mitä mieltä suomalaiset oikeasti ovat. Taustatilaisuudessa pääset kokeilemaan alustaa ennakkoon. Alkavasta kokeilusta ja uudesta verkkoalustasta kertovat Sitran Demokratia ja osallisuus -teeman johtaja Veera Heinonen sekä Uudet vaikuttamisen tavat -projektin projektijohtaja Hannu-Pekka Ikäheimo ja johtava asiantuntija Joonas Leppänen.

Sosiaaliseen mediaan liitettiin aikanaan vahva demokratialupaus: Internetin piti helpottaa tiedon saatavuutta ja ajatustenvaihtoa tavalla, joka mullistaisi myös osallistumisen yhteiskunnalliseen keskusteluun ja vaikuttamisen päätöksentekoon. Nykyisen mediaympäristön on kuitenkin nähty suorastaan uhkaavan demokratian perustuksia. Huoli somealustojen kärjekkäitä mielipiteitä suosivista algoritmeista on lisääntynyt. Kuluneen kesän aikana huolensa keskustelukulttuurista ja poliittisen polarisaation seurauksista ilmaisi myös pääministeri Petteri Orpo.


Taustatilaisuuden aika: keskiviikko 13.9. klo 10-11:15

Paikka: Teams
Ilmoittautumiset: Sähköpostitse ilari.lovio@sitra.fi viimeistään tiistaina 12.9. klo 15. Saat linkin verkkotilaisuuteen vastausviestissä ennen tilaisuuden alkua.


Muista myös demokratiapäivän 15.9. demokratian ja teknologian mahdollisuuksia käsittelevä Sitran tilaisuus, jossa pääpuhujana on koodaaja, aktivisti ja nykyinen Taiwanin digiministeri Audrey Tang!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestinnän asiantuntija Ilari Lovio, ilari.lovio@sitra.fi

Linkit

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on riippumaton ja puolueeton tulevaisuustalo. Ennakoimme tulevaisuuteen vaikuttavia ilmiöitä ja toteutamme kumppanien kanssa kokeiluja, jotka auttavat yhteiskuntaamme uudistumaan ja vahvistavat sen kriisinkestävyyttä. Lisäksi tarjoamme kaikille kiinnostuneille työkaluja oman tulevaisuusajattelun ja muutoskyvyn kehittämiseen. Tavoitteenamme on reilu, kestävä ja innostava tulevaisuus. Sellainen tulevaisuus, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme