Kokkolan kaupunki

Kokkolan Matkailumajakka 2023 Kokkolan Vohvelikahvila Oy:lle

Jaa

Kokkolan Matkailumajakka -palkinto myönnetään tänä vuonna Kokkolan Vohvelikahvila Oy:lle. Kaupunkilaisten ja matkailijoiden parissa hyvin tunnettu ja arvostettu Vohvelikahvila on ollut osa Kokkolan kesää yli kaksikymmentä vuotta.

Pirjo Paananen lanseerasi aikanaan tämän rohkean ja erilaisen kahvilakonseptin uniikkiin ympäristöön, keskelle perinteikästä museokorttelia. Yrittäjä Leena Kero on sittemmin ansiokkaasti ottanut kahvilatoiminnan haltuunsa ja uudistanut konseptia sopivin osin. Vohvelikahvila tarjoaa monelle nuorelle arvokasta kesätyökokemusta.

Kokkolan Vohvelikahvila on koko olemassaolonsa ajan tehnyt tiivistä yhteistyötä K H Renlundin museon ja luonnontieteellisen museon Kiepin kanssa ja on olemassaolollaan tuonut uusia kävijöitä kaupungin museoihin. Kesäkaudella jokaisena viikonpäivänä auki oleva kahvila on tärkeä osa Kokkolan palveluvalikoimaa matkailijoille.

Kokkolan Matkailumajakka  -palkinto myönnetään henkilölle tai organisaatiolle, joka on teollaan tai toiminnallaan edistänyt Kokkolan alueen matkailua ja tehnyt töitä aluemarkkinoinnin hyväksi. Palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 Blue1:n toimitusjohtaja Stefan Wentjärvelle. Sen jälkeen palkinnon ovat saaneet kapellimestari Sakari Oramo, Kokkola Cup, Kokkolan Tiikerit, Kokkola-Campingin toimitusjohtaja Erkki Ahtiainen, Ykspihlajan Kulttuuriviikko, Café Tankarin yrittäjäperheelle, Kristiina Teerikankaalle ja Toivosen eläinpuistolle. Vuonna 2022 palkinnon vastaanotti Linda Boberg-Santala.

Yhteyshenkilöt

Kokkolan Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Teea Pietilä, teea.pietila@visitkokkola.fi, 044 251 9131 ja kaupunginjohtajan sihteeri Sonja Remell, 040 806 5013, sonja.remell@kokkola.fi.

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme