Jyväskylän yliopisto

Tutkijoiden yö saapuu jälleen 29.9. – luvassa temppuilua, teknologiaa ja tiedettä

Jaa

Vuonna 2023 Jyväskylän yliopisto viettää 160. juhlavuottaan, jolloin on syytä juhlia sivistyksen rinnalla myös tiedettä! Tutkijoiden yö saapuu Jyväskylän yliopiston kampukselle syyskuun viimeisenä perjantaina 29.9.2023. Tutkijat avaavat ovensa suurelle yleisölle koko päivän kestävässä tapahtumassa, jossa tiedettä ja sen saavutuksia juhlistetaan yhdessä koko Euroopan kanssa.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Tule mukaan!

Jyväskylän yliopisto on tänäkin vuonna mukana tapahtumassa monitieteellisellä ohjelmalla, johon kuuluu tekemistä ja oppimista niin perheen pienimmille kuin aikuisille. Koululaisille suunnatuissa työpajoissa tutustutaan muun muassa musiikin tutkimukseen, selvitetään rikoksia kemian laitoksella ja temppuillaan liikuntaradalla. Koululaisohjelmiin on ennakkoilmoittautuminen. Kiinnostus ohjelmiin on ollut suurta, mutta muutamaan ryhmään mahtuu vielä.

Aikuisille on tarjolla mielenkiintoisia työpajoja ja luentoja esimerkiksi liikunnasta ja hyvinvoinnista, maailmankaikkeudesta ja musiikista. Ylistönrinteen kampuksella pääset mm. katsomaan kemian poksahduksia, tutustumaan kiihdytinlaboratorioon sekä tutustumaan tähtitieteeseen. Agorassa voit tutustua tekoälyyn, ihmisten kommunikointiin ja Jyväskylän Avoimeen yliopistoon. Ruusupuistossa perheen pienimmät pääsevät matematiikan maailmaan leikkien, puuhien ja pelien kautta. Seminaarinmäellä mm. Liikunta-rakennuksella sinulla on mahdollisuus kokeilla soveltavaa liikuntaa ja toimintakykymittauksia, Musicalla pääset kokeilemaan uusinta musiikkiteknologiaa ja kirjasto Lähteessä on mahdollista tutustua kirjahistoriaan tai osallistua vaikka JYUnioreiden toiminnalliseen ohjelmaan!

Tutkijoiden yö järjestetään yhdessä Jyväskylän kaupungin Valon kaupunki –tapahtuman kanssa, jolloin tapahtumaan osallistujilla on mahdollisuus nauttia erilaisista valotaideteoksista ja -installaatioista myös yliopiston kampusalueilla.

Tapahtumapäivänä Tutkijoiden yön kävijöitä palvelee:

  • Ylistönrinteellä ravintola Ylistö klo 22 asti
  • Agoralla ravintola Piato klo 20 asti
  • Seminaarinmäellä Lähde-kirjaston kahvila Tiede klo 19 asti

Lisäksi Liikunta-rakennuksen kahvila Sykkeellä ja Ruusupuiston ravintola Unossa on itsepalvelupisteet, joissa on tarjolla välipalaa ja pientä purtavaa.

Tervetuloa mukaan!

Tarkemmat tiedot ohjelmasta, aikataulusta ja tapahtumapaikoista: www.jyu.fi/tutkijoiden-yo

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kansainvälinen mikroelektroniikan ja fotoniikan yhteistutkinto-ohjelma tarjoaa opiskelijoille varman työpaikan27.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Ensimmäiset Erasmus Mundus RADMEP (Radiation and its Effects on MicroElectronisc and Photonics Technologies) -ohjelman opiskelijat valmistuivat filosofian maistereiksi Jyväskylän yliopiston fysiikan laitokselta. RADMEP-ohjelma mahdollistaa työllistymisen mikroelektroniikan ja fotoniikan aloilla, jotka ovat mukana Euroopan unionin määrittelemällä kasvun mahdollistavien teknologisten alojen listalla. Melkein kaikki ohjelmasta valmistuneet ovat työllistyneet heti valmistumisen jälkeen.

Maahanmuuttaneille eväitä työhön ja opiskeluun maksuttomasta koulutuksesta26.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Koulutuksen tavoitteena on edistää korkeakoulutaustaisten ja -kelpoisten maahanmuuttaneiden tutkinto-opiskelijaksi hakemista tai omalle alalleen työllistymistä Suomessa. Vuoden pituinen maksuton koulutus yhdistää suomen kielen, akateemisten taitojen sekä oman alan sisältöjen opiskelun samaan pakettiin, samalla integroiden opiskelijaa suomalaiseen koulutusmaailmaan ja yhteiskuntaan.

Dissertation 29.9.2023: Environmental change effect on quality of production in boreal lakes (Calderini)25.9.2023 17:00:00 EEST | Tiedote

In his doctoral dissertation, M.Sc. Marco Calderini delved into the influences of phenomena like global warming, eutrophication, and lake browning on phytoplankton production of essential fatty acids. This is of paramount importance since omega-3 polyunsaturated fatty acids such as eicosapentaenoic acid, EPA, and docosahexaenoic acid, DHA, are necessary for the development and reproduction of many organisms, including humans.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme