Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kläppi kokoaa Lapin nuorisotyöntekijät Rovaniemelle 12.9.

Jaa

Lapin alueella toimivat nuorisotyöntekijät ja heidän esihenkilönsä kokoontuvat jälleen 12.9. Kläppi-nuorisotyöpäiville. Tällä kertaa kokoontumispaikkana on Kulttuuritalo Korundi Rovaniemellä. Tapahtumaan on ilmoittautunut noin 150 osallistujaa kaikkialta Lapista.

– Olemme tehneet päivän ohjelman tarkoituksella väljäksi, jotta osallistujat pääsevät verkostoitumaan, nuorisotoimen ylitarkastaja Susanna Lammassaari Lapin aluehallintovirastosta kertoo.

Aamupäivän puheenvuoroissa monipuolinen kattaus

Päivän ensimmäisen puheenvuoron ajankohtaisista aiheista pitää johtaja Henni Axelin opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Hänen jälkeensä kuullaan kuulumisia kentältä: Jan-Mikael Hakomäki Tornion kaupungilta kertoo valtakunnan rajan ylittävästä Horizont – building bridges thru art -taideprojektista, joka toteutetaan sekä Torniossa että Haaparannalla. 

Toiset kuulumiset kentältä tuo projektipäällikkö Heli Lukkariniemi LappiNyt 2.0 – Ennakoinnilla ja tiedolla johtamisella kohti tulevaisuutta -hankkeesta. Tähän Lapin aluehallintoviraston tukemaan nuorisoalan kehittämishankkeeseen osallistuu suurin osa Lapin kuntia.

Kentän kuulumisten jälkeen lavan ottaa haltuun media- ja somepersoona Sointu Borg, jonka aiheena on rohkea kohtaaminen.

Iltapäivässä kolme hyödyllistä työpajaa

Iltapäivän ohjelma koostuu kolmesta työpajasta, joista jokainen osallistuja on etukäteen valinnut mieleisensä. 

Kankean organisaation rento edustaja -työpajassa Tiktokistakin tuttu Daniel Kalejaiye kertoo salaisuutensa jäykän asian rentouttamiseen ja luovimiseen ennakkoasenteiden ja kankean organisaation ohjeviidakossa. Kommenttipuheenvuoron pitää Varpu Saapunki Lapin poliisilaitokselta. Hän kertoo poliisin näkökulmasta, mitä nuorille kuuluu Lapin alueella. 

Toisessa työpajassa keskustellaan projektitutkija Marja Moisalan johdolla nuorisotyön yhteiskunnallisesta tehtävästä Lapin pienissä kunnissa. 

Kolmannessa, yliopistonlehtori Sanna Ryynäsen vetämässä työpajassa tutustutaan sosiaalipedagogiseen ajatteluun ja työotteeseen sekä pohditaan sitä, minkälaisia näkymiä sosiaalipedagogiikka avaa nuorisotyön käytäntöihin yleensä ja omalle työalalle erityisesti.

Lapin aluehallintovirasto yhteistyökumppaneineen on järjestänyt tapahtumaa jo vuodesta 2015 lähtien. 

Lisätietoja:

nuorisotoimen ylitarkastaja Susanna Lammassaari
Lapin aluehallintovirasto
p. 0295 017 383
etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Rakennusalan yritysten toiminnassa merkittäviä puutteita työturvallisuusmääräysten noudattamisessa – vastuuhenkilöille sakkoja ja yhtiöille yhteisösakkoja30.11.2023 15:31:43 EET | Tiedote

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut kaksi eteläpohjalaista rakennusalalla toimivaa yhtiötä yhtiösakkoon työturvallisuusrikoksista. Rakennustyömaan rakennuttaja ja päätoteuttaja Suomen Kuntorakennus Oy on tuomittu seitsemän tuhannen euron yhteisösakkoon ja aliurakoitsijana toimiva Martti Lamminmäki Oy on tuomittu viidentoista tuhannen euron yhteisösakkoon. Suomen Kuntorakennus Oy:n toimitusjohtaja tuomittiin 30 päiväsakkoon, turvallisuuskoordinaattori 40 päiväsakkoon, rakennustyömaan vastaava työjohtaja 60 päiväsakkoon ja asennustyöjohtaja sekä asennustyötekijöiden esimies 80 päiväsakkoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme