Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Joroisten vuohet luovutettu uuteen kotiin

Jaa

Aiemmin irrallaan liikkuneiden vuohien tilapäishoidon järjestäjä toivoi saavansa pitää eläimet. Vuohet ovat hyvässä kunnossa, ja pitopaikka todettiin niille sopivaksi.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on tänään 8.9.2023 antanut päätöksen, jolla Joroisissa irrallaan liikkuneet ja maanantaina 4.9.2023 tilapäishoitoon toimitetut vuohet on luovutettu uudelle omistajalle. Uusi omistaja on sama kuin tilapäishoidon järjestäjä.

Valvontaeläinlääkärit tarkastivat vuohet niiden oltua tilapäishoidossa kolme päivää. Samalla tarkastettiin pitopaikka vuohien pysyvää luovuttamista silmällä pitäen. Tilapäishoidon järjestäjä ilmoitti harkinnan jälkeen toivomuksensa pitää vuohet pysyvästi. Vuohet olivat valvontaeläinlääkärien arvion mukaan hyväkuntoisia ja arkoja, mutta uteliaita ihmistä kohtaan. Pitopaikka todettiin hyväksi ja asianmukaiseksi vuohien lajityypillisen käytöksen näkökannalta. Tilapäishoidon järjestäjä osoitti jo kiinniottotilanteessa erinomaista vuohien käytöksen tuntemusta ja käsittelytaitoa, mikä on tarpeen arkojen eläinten käsittelyssä ja kesyttämisessä. Arkoja vuohia ei näin myöskään tarvitse siirtää enää uudelleen.

Vuohien merkittömyys ei ollut este niiden luovuttamiselle. Ne merkitään rekisteriin puutteellisin tiedoin, ja ne saavat erillisessä prosessissa pysyvän siirtokiellon. Näin ne eivät päädy elintarvikeketjuun, sillä niiden alkuperä ei ole tiedossa.

Entistä omistajaa ei tavoitettu. 

Lisätietoja
läänineläinlääkäri Hanna Rintala, p. 0295 016 810
etunimi.sukunimi@avi.fi
Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Det är dags att lämna in förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 202419.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverken ber om förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 2024 senast 3.11.2023. En biologisk mamma, adoptivmamma eller fostermamma som har fyllt 40 år kan få en medalj. Antalet barn är inte avgörande för att beviljas en medalj. Kommuner, församlingar, föreningar och andra sammanslutningar kan lämna in förslag på mammor som borde få medalj. Om mammans egna barn lämnar in förslaget ska det kompletteras med minst två tillförlitliga och av varandra oberoende bifallande utlåtanden från en organisation eller annan sammanslutning.

On aika tehdä esitykset vuoden 2024 äitienpäivän kunniamerkkien saajista19.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Aluehallintovirastot pyytävät 3.11.2023 mennessä esitykset toimialueiltaan vuoden 2024 äitienpäivän kunniamerkkien saajiksi. Kunniamerkin voi saada 40 vuotta täyttänyt biologinen äiti, adoptioäiti tai sijaisäiti. Lasten lukumäärällä ei ole ratkaisevaa vaikutusta palkitsemiseen. Kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja muut yhteisöt voivat ehdottaa palkittavia äitejä. Jos omat lapset tekevät esityksiä, tulee niissä olla vähintään kaksi luotettavaa, toisistaan riippumatonta puoltavaa lausuntoa järjestöiltä tai muilta yhteisöiltä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme