SDP EDUSKUNTA

SDP:n Elisa Gebhard: ”Tämä viikko osoitti, että Orpon hallituksen johtajuus on hukassa”

Jaa

Eduskunta äänesti perjantaina Orpon hallituksen kahden perussuomalaisen ministerin, sekä koko hallituksen luottamuksesta. Taustalla oli kesällä otsikoihin nousseen ja siitä asti vellonut hallituksen rasismiongelma. Äänestyksen jälkeenkin epävarmuus hallituksen toimintakyvystä jatkuu, sanoo Elisa Gebhard.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP Jukka-Pekka Flande

SDP:n kansanedustaja Elisa Gebhard pitää hyvänä, mikäli hallitus sitoutuu aidosti edistämään tiedonantonsa tavoitetta yhdenvertaisuudesta.

- Valitettavasti jo keskustelun aikana keskiviikkona kävi selväksi, että perussuomalaisilla ei ole kiinnostusta ottamaan pesäeroa rasismiin, päinvastoin. Salissa käytetyt, tarkoituksellisen sokeeraavat puheenvuorot eivät jättäneet tästä minkäänlaista epäilystä.

Gebhardin mukaan jää nähtäväksi, kuinka suuri Orpon hallituksen todellinen sitoutuminen on sinänsä tarpeellisiin tiedonannon toimiin. Salissa käytetyt turhat ja täysin asiattomat sanavalinnat sekä rasismin tietoinen vähättely perussuomalaisten puheenvuoroissa saavat myös epäilemään pääministerin otetta hallituksestaan.

- Pääministeri on puhunut nollatoleranssista ja siitä, ettei hyväksy rasistista kielenkäyttöä. Toisaalla valtiovarainministeri kieltäytyy näkemästä ongelmaa, vaikka sen saattoi kuulla suoraan istuntosalin puhujapöntöstä, Gebhard toteaa.

- Ministeri Purran kiinnostuksen puutteen sinänsä ymmärrän, mutta ihmetyksellä seuraan pääministeri Orpon pokkurointia epäasiallisen salikäyttäytymisen edessä. Nyt tarvittaisiin johtajuutta. Kyse on eduskunnan arvovallasta. Se on suomalaisen demokratian pyhin paikka.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme