Mediakutsu: Tervetuloa Valtakunnallisille yrittäjäpäiville ja Yrittäjien presidenttitenttiin

Jaa

Mitä kerrottavaa presidenttiehdokkailla on yrittäjille? Mitkä ovat yrittäjien tunnelmat? Mitkä yritykset palkitaan Valtakunnallisilla yrittäjäpalkinnoilla?

Kutsumme toimittajanne ja kuvaajanne seuraamaan Suomen Yrittäjien Valtakunnallisia yrittäjäpäiviä Poriin Enersense Areenalle eli Isomäen jäähalliin 6. - 7.10.2023 (Metsämiehenkatu 21). Suureen yrittäjäviikonloppuun odotetaan 1 300 yrittäjää ja yrittäjyyden ystävää.  

Mediainfo perjantaina 6.10. klo  10.00  

Medialle tarkoitettu tiedotustilaisuus järjestetään perjantaina 6.10. klo 10.00. Tiedotustilaisuus järjestetään Isomäen jäähallissa (Saunakabinetti, 3. krs.). Yrittäjille ajankohtaisista asioista kertovat Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ja Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja (9.10. alkaen) Nina-Mari Turpela ja väistyvä toimitusjohtaja Markku Kivinen. 

Yrittäjien presidenttitentti lauantaina klo 13.45 

Yrittäjien presidenttitentissä kohtaavat ehdokkaat Mika Aaltola, Pekka Haavisto, Jussi Halla-aho, Olli Rehn ja Alexander Stubb. Tentti järjestetään lauantaina 7.10. 13.45–14.45. Sen juontaa toimittaja, tietokirjailija Jari Korkki. 

Tenttiä voi seurata suorana verkosta yrittajat.fi/tentti. Tentistä julkistetaan kuvia median käyttöön viipymättä yrittajapaivat.kuvat.fi.  

Mikäli media haluaa striimata tentin omiin kanaviinsa, tästä pyydetään kertomaan ennakolta ilmoittautumisen yhteydessä. 

Lauantai-illan gaalassa pääministeri puhuu ja palkitaan yrittäjiä  

Yrittäjäpäivien teemana on markkinointi, myynti ja kasvu. Tutustu tapahtuman ohjelmaan tästä

Viikonloppu huipentuu lauantai-illan Yrittäjägaalaan kello 19 alkaen. Päähuomion gaalassa vievät yrittäjäpalkinnot: illalla ratkeaa, mitkä yritykset palkitaan arvostetulla ja tunnetulla Valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla, Vuoden yksinyrittäjä -palkinnolla ja Vuoden nuori yrittäjä -palkinnolla. Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot jaetaan yhdessä Fennian kanssa.   

Juhlapuheen gaalassa pitää pääministeri Petteri Orpo.  

Median työskentely, ilmoittautuminen ja rekisteröityminen  

Medialle on varattu työskentelytilat jäähallista tapahtuma-ajaksi (Mediatila A2-käytävällä). Työskentelytilasta on kuva- ja ääniyhteys päälavalle. 

Ilmoittautumiset viimeistään 29.9.2023 viestintäjohtaja Janika Tikkalalle janika.tikkala@yrittajat.fi. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, osallistutko median tiedotustilaisuuteen perjantaina, Yrittäjien presidenttitenttiin lauantaina vai gaalaan lauantaina. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli edustamasi media striimaa tentin.  

Gaalaan osallistuvia pyydetään ilmoittamaan erikoisruokavalioista.  

Median edustajat rekisteröityvät ilmoittautumispisteessä tapahtumapaikalla. 

Median yhteyshenkilöt   

Viestintäjohtaja Janika Tikkala, janika.tikkala@yrittajat.fi, p. 046 923 4386  

Tietoa majoituksesta, käytännönjärjestelyistä, median työskentelytiloista jne.: tapahtumatuottaja Anne Eronen, p. 050 4088 460, anne.eronen@yrittajat.fi

Yrittäjiltä tiedotteita ja kuvia median käyttöön  

Yrittäjät julkistaa verkkosivuillaan Yrittäjat.fissä mediatiedotteen tiedotustilaisuudesta ja uutisia koko tapahtuman ajan. Palkittavista yrittäjistä julkistetaan yhtä lailla tiedotteita ja uutisia verkossamme gaalan aikana noin kello 23.00.  

Viikonlopun aikana median vapaaseen käyttöön julkistetaan kuvia. Suora osoite kuviin: yrittajapaivat.kuvat.fi  

Tule mukaan viikonlopun tunnelmaan sosiaalisessa mediassa!  

Osallistu sosiaalisessa mediassa keskusteluun aihetunnisteilla #VYP2023, #yrittäjät ja #yrittäjäpäivät. Seuraa Twitterissä ja Instagramissa @suomenyrittajat.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Yrittäjät: SAK:n liittojen toimet vastuuttomia ja liioittelua21.9.2023 15:01:45 EEST | Tiedote

SAK:n liittojen puheet ja ”järjestölliset toimet” ovat vastuuttomia ja liioiteltuja. ”Suomessa tehdään työmarkkinauudistuksia, joita on tehty kilpailijamaissamme aikoja sitten. On myös suomalaisen duunarin etu, että yritykset työllistävät ja investoivat. Hallituksen esitykset ovat hyvä alku, mutta esimerkiksi paikallista sopimista pitäisi edistää vielä rohkeammin”, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Yrittäjät: Budjetti vasta askel julkisen talouden korjaamisessa, varauduttava uusiin sopeutustoimiin19.9.2023 22:05:50 EEST | Tiedote

Hallituksen ensimmäinen budjetti tervehdyttää julkista taloutta odotettua vähemmän ja julkinen velka kasvaa ensi vuonna 11,5 miljardilla eurolla. ”Valtion velkaantuminen jatkuu suurena, vaikka verotulot kasvavat ja sopeutuksia tehdään perustellusti. Varovaisempi budjettilinja voi olla suhdannepoliittisesti perusteltua, mutta hallituksen on samalla varauduttava ohjelmaansa suurempiin säästöihin. Velkaantumisen kääntyminen laskuun hallituskaudella vaatii vielä uusia toimia. Rakennusalan ratkaisut ovat juuri nyt pk-yrittäjille tärkeitä”, pääekonomisti Juhana Brotherus Suomen Yrittäjistä sanoo.

Yrittäjät: Hoitotakuu tiukentui, Kela-korvauksia on korotettava pikaisesti ja kustannuksia on päästävä nopeasti vertailemaan19.9.2023 08:22:34 EEST | Tiedote

Kiireettömän hoidon hoitotakuu kiristyi syyskuun alussa kolmesta viikosta kahteen viikkoon, mutta hoitoon pääsyn ajat vaihtelevat suuresti. – Tällä hetkellä kiireettömän hoitoon pääsyn ajat vaihtelevat muutamasta tunnista 70 vuorokauteen jopa samalla paikkakunnalla riippuen siitä, kuka on palvelun tuottaja. Vaadimme, että budjettiriihessä hallitus linjaa Kela-korvausten korottamisesta viimeistään ensi vuoden alusta, sanoo Suomen Yrittäjien johtaja Harri Jaskari.

Pk-yritysbarometri: Yritysten odotuksissa myönteisiä palautumisen merkkejä14.9.2023 09:03:27 EEST | Tiedote

Pk-yritysten odotukset ovat parantuneet viime keväästä. Energiakriisin ja Ukrainan sodan vaikutusten tasaantuminen ovat palauttaneet odotukset lähelle vuoden takaista poikkeuksellisen negatiivisen kevään jälkeen, osoittaa pk-yritysbarometri. Odotukset pysyvät silti negatiivisina. Talouden tilan odotetaan lievästi heikkenevän seuraavan vuoden aikana. Pk-yritysten investointihalukkuus on edelleen vaatimattomalla tasolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme