Svenska handelshögskolan

Kauppakorkeakoulu Hanken maailman 46. sijalla

Jaa

Kauppakorkeakoulu Hankenin maisteriohjelma on sijalla 46 Financial Timesin tämänvuotisessa Masters in Management -listalla. Tämä on Hankenin kaikkien aikojen paras tulos rankingissa. Financial Times listaa vuosittain maailman parhaat kauppakorkeakoulut, jotka tarjoavat kauppatieteen maisteriohjelmia.

– Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia siitä, että sijoituksemme rankinglistalla nousi näin monta pykälää viime vuodesta, jolloin olimme sijalla 62. Tämä on vahva osoitus siitä, että olemme oikealla tiellä ja siitä, että Hankenin maisteriohjelma on korkeatasoinen myös kansainvälisessä vertailussa, sanoo rehtori Ingmar Björkman.

Maailmassa on noin 14 000 kauppakorkeakoulua. Näistä vain 100 pääsee Financial Timesin rankinglistalle. Listalla on kuusi pohjoismaista kauppakorkeakoulua. Listan kärjessä ovat HEC Paris, sveitsiläinen St. Gallenin yliopisto ja London Business School.

Rankingissa menestymiseen vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa alumnien uramenestys ja heidän tyytyväisyys koulutukseensa. Sijoitus rankingissa määräytyy suurimmaksi osaksi kyselytutkimuksen perusteella, joka tehdään kustakin yliopistosta kolme vuotta aiemmin maisterin tutkinnon suorittaneille alumneille, sekä yliopistojen toimittamien tilastojen perusteella.

Lue lisää rankingista Financial Timesin verkkosivuilta.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kauppakorkeakoulu Hanken on Suomen vanhin kauppakorkeakoulu, joka toimii Helsingissä ja Vaasassa. Se on johtava, kansainvälisesti akkreditoitu yliopisto, jolla on yli sadan vuoden kokemus koulutuksesta ja tutkimuksesta talouden ja kauppatieteiden aloilta. Kaikki Hankenin opetus perustuu sen korkeatasoiseen tutkimukseen. Hankenilla on läheiset suhteet yritysmaailmaan ja yli 14 000 alumnin verkosto yli 70 maassa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Svenska handelshögskolan

Stater i det globala syd vill dra nytta av västerländska firmors företagsansvar19.9.2023 10:16:14 EEST | Tiedote

På internationell nivå har stater från det globala syd, det vill säga Afrika, Asien och Latinamerika, enats kring att ansvarsfull företagsverksamhet innebär att man överför kompetenser, resurser och teknologi från nord till syd och att företagen inte får kränka den statliga suveräniteten. På nationell nivå kan dessa stater styra utländska företags ansvarsaktiviteter så att resurser går till offentliga och privata aktörer i maktposition.

Globaalin etelän maat haluavat hyötyä länsimaisten yritysten yritysvastuusta19.9.2023 10:16:14 EEST | Tiedote

Globaalin etelän eli Afrikan, Aasian ja Latinalaisen Amerikan maat ovat yhtä mieltä siitä, että vastuullinen liiketoiminta tarkoittaa osaamisen, resurssien ja teknologian siirtämistä pohjoisesta etelään ja että yritykset eivät saa loukata valtiollista itsemääräämisoikeutta. Kansallisella tasolla nämä maat voivat ohjata ulkomaisten yritysten vastuullisuustoimintaa siten, että resurssit ohjautuvat valta-asemassa oleville julkisille ja yksityisille toimijoille.

Countries in the Global South want to take advantage of Western firms' corporate responsibility19.9.2023 10:16:14 EEST | Press release

At the international level, states from the Global South (i.e. Africa, Asia and Latin America) agree that responsible business means transferring knowhow, resources and technology from the north to the south, and that companies must not violate state sovereignty. At the national level, these states can steer foreign companies' CSR activities, so that resources are channelled towards public and private actors in positions of power.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme