Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Helsingin Hernesaaren lumenvastaanottopaikan ympäristölupa annettu

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 13.9.2023 myöntänyt Helsingin kaupungille määräaikaisen ympäristöluvan lumen kaadolle mereen.

Lumen kaatamista mereen voidaan tehdä talvisin marraskuusta huhtikuun. Lupa on voimassa kahdeksan vuotta, 31.10.2031 saakka.

Lunta saa viedä Hernesaareen päivisin klo 7–22 enintään noin 5 km etäisyydeltä Helsingin keskustan ja Lauttasaaren alueelta. Yöllä lumikuljetukset on sallittu vain runsaan lumisateen (kertymä 10 cm) aikana ja kolmena yönä sen jälkeen.

Ympäristöluvassa annetaan määräyksiä, joilla pyritään ehkäisemään ympäristölle aiheutuvia haittoja. Lumen kaatoalue on määrätty ympäröitäväksi verhopuomilla tai muulla rakenteella, jolla rajoitetaan roskaantumista. Merestä on poistettava roskia tarvittaessa viikoittain ja hiekotussepeliä kerran vuodessa. Helsingin kaupungin on tutkittava kaadettavan lumen laatua. Luvan mukaan kaupungin on myös tarkkailtava meriveden laatua kerran kuukaudessa otettavin näyttein. Lisäksi Länsisataman edustan merialueen laatua tarkkaillaan Uudenmaan ELY-keskuksen hyväksymän yhteistarkkailuohjelman mukaisesti.

Helsingin kaupunki jakaa tiedotteen Hernesaaren lumen vastaanottopaikan toiminnasta Tehtaankadun ja Telakkakadun sekä Eiranrannan ja Hylkeenpyytäjänkadun risteysten välillä sijaitseviin asuinhuoneistoihin kauden alussa.

Päätös nro 237/2023 on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (dnro ESAVI/41222/2022). 

Päätökseen saa hakea valittamalla muutosta 20.10.2023 saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirasto myöntää ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia lupia. Ympäristö- ja vesiluvituksen tavoitteena on ennaltaehkäistä ympäristön pilaantumista ja sen vaaraa. Lupamenettelyssä sovitetaan yhteen ympäristön käyttöä tai ympäristöön vaikuttavia toimintoja ekologisesti kestävällä tavalla.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Puutteita omavalmisteisen koneen turvallisuudessa – työnjohtajalle sakkoja ja yhtiölle yhteisö-sakko5.12.2023 12:45:50 EET | Tiedote

Keski-Suomen käräjäoikeus on 30.11.2023 tuominnut Millog Oy:n työnjohtajan työturvallisuusrikoksesta kahdeksaan päiväsakkoon ja Millog Oy:n 10 000 euron yhteisösakkoon. Käräjäoikeuden käsiteltävänä ollut asia tuli ilmi, kun Millog Oy:ssä suoritettiin työsuojelutarkastus tammikuussa 2021 sattuneen työtapaturman johdosta. Tarkastuksella havaittiin useita puutteita tapaturmaan liittyvässä 30–40 vuotta vanhassa omavalmisteisessa lämpöhitsauskoneessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme