Commu

Karstula edistää yhteisöllisyyttä konkreettisin keinoin - kunta aloittaa yhteistyön kotimaisen auttamisen sovellus Commun kanssa

Jaa

Karstulan kunta aloittaa yhtenä ensimmäisistä kunnista Suomessa strategisen yhteistyön Commu -sovelluksen kanssa kuntalaisten hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistämiseksi. Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa kuntalaisten välistä yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä helpottaa avun tarjoamista ja saamista kaikille kuntalaisille.

Hyvinvointikoordinaattori Tiina Saarisen mukaan Karstulan strategian yhtenä keskeisenä kulmakivenä on "Hyvinvoinva Karstula", jonka rakentamisessa yhteisöllisyys, osallisuus, yhdessä tekeminen ja toisten auttaminen ovat keskeisiä elementtejä. Hyvinvoinnin edistäminen kumpuaa ajatuksesta luoda vahvempi "me-henki" ja syventää kuntalaisten keskinäistä yhteenkuuluvuutta. Hyvinvoinva Karstula haluaa näyttää suuntaa kaikille, jotka vierailevat kunta-alueella, olipa vierailu sitten lyhyt tai pitkäkestoinen.

"Commu tarjoaa mahdollisuuden pyytää apua silloin kun sitä tarvitaan tai tarjota apua omien aikataulujen mukaisesti. Tavoitteena on saada hyvä kiertämään entistä paremmin ja tehdä avunanto helpoksi ja luontevaksi osaksi arkea. Vapaaehtoisuus ja toisten auttaminen ovat aina kaksisuuntaisia tekoja, jotka palkitsevat niin antajan kuin saajankin", Saarinen kertoo.

Commu on kotimainen, nuorten yrittäjien perustama auttamisen sovellus, jossa nyt myös Karstulan kuntalaiset voivat pyytää ja antaa apua. Sovelluksessa voi pyytää apua ja tarjoutua auttamaan naapuria esimerkiksi pihatalkoissa, lemmikkien hoidossa ja juttuseurassa. Myös yhdistykset ovat tervetulleita sovellukseen kertomaan tapahtumistaan, palveluistaan ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksistaan.

Tarve yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen noussut kuntalaisilta

Karstulan kunnan asukkaat ovat aiemmin nostaneet tarpeen konkreettisille toimille yhteisöllisyyden edistämiseksi esimerkiksi "Hyvinvointi kaveri ikäihmiselle" -hankkeessa. Hankkeessa on kehitetty vapaaehtois- ja auttamistyötä ikäihmisten keskuudessa, ja yksi merkittävä tavoite on ollut avun tarvitsijoiden ja auttajien yhteensaattaminen. Hankkeen aikana on huomattu, että avun tarjoaminen ja vastaanottaminen tulisi olla vaivatonta ja mutkatonta.

“On hienoa, että Karstulan kunta haluaa tarjota asukkailleen konkreettisen työkalun yhdessä tekemiseen”, kertoo Sami Ekmark, joka on yksi Commun perustajajäsenistä. “Toivon, että Karstulan kuntalaiset ottavat Commun ilolla käyttöön, heidän palautteensa avulla pystymme tekemään yhdessä auttamisesta ja avun pyytämisestä entistä helpompaa.”

Commu on sovellus, joka ladataan älypuhelimille Google Play -kaupasta tai App Storesta. Latauksen jälkeen luodaan maksuton tili, jonka jälkeen sovelluksessa voi pyytää apua tai tarjoutua auttamaan lähialueensa ihmisiä. Sovelluksen kautta voi viestiä lähiyhteisön asukkaiden kanssa turvallisesti, eikä esimerkiksi Facebook -profiilia tai puhelinnumeroa tarvitse jakaa. Halutessaan Commussa voi vahvistaa henkilöllisyytensä pankkitunnistautumisella tai Mobiilivarmenteella, mikä vahvistaa asukkaiden keskinäistä luottamusta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tervetuloa Commuun - Suomen suurin auttamisen tori!

Commu on Suomen suurin auttamisen alusta, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan. Commussa yksityishenkilöt voivat auttaa ja pyytää apua naapurustoissaan ja luoda sosiaalisia turvaverkostoja helposti ja turvallisesti. Yhdistyksille Commu on työkalu vapaaehtoisten löytämiseen ja toiminnan organisointiin. Yrityksille Commu tarjoaa helpon tavan saavuttaa sosiaalisen vastuullisuuden tavoitteet ja vahvistaa tiimejä, vapaaehtoistoiminnan kautta.

https://commuapp.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Commu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme