Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Metsämarssi-viikko on täällä! – Tutustu tapahtuman ohjelmaan

Jaa

Metsämarssia vietetään ympäri Suomea viikolla 37 (11.9.-17.9.). Viikon aikana tuodaan esille erityisesti metsänhoidon, metsien monipuolisen käytön ja metsänomistajien roolia suomalaisessa yhteiskunnassa. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki metsistä kiinnostuneet!

Ensimmäinen Metsämarssi järjestettiin vuonna 1950, jolloin tapahtuman tavoitteena oli yksityismetsien puuntuotannon lisääminen. Yli 70 vuotta myöhemmin metsänhoidon rooli suomalaisessa yhteiskunnassa on edelleen merkittävä ja monipuoliselle metsänhoidolle on entistä enemmän tarvetta.

Metsämarssi-viikolla järjestetään useita tapahtumia, joiden järjestäjinä toimivat paikalliset metsänhoitoyhdistykset. Alueellisia tapahtumia järjestetään aina Ivalon korkeudella asti ja ne ovat yleisölle sekä medialle avoimia. Osaan tapahtumista tulee ilmoittautua ennakkoon. Lista viikon tapahtumista.

Tapahtumien lisäksi Metsämarssille voi osallistua esimerkiksi jakamalla omia metsäkuvia tunnisteella #metsämarssi2023. Monipuolista kuvaa metsänhoidosta ja metsän omistamisesta löytyy metsamarssi.fi -verkkosivulta, johon on koottu laaja kattaus videoita metsään ja metsänomistukseen liittyen.

Jos etsit haastateltavaa Metsämarssiin liittyen, ole matalalla kynnyksellä yhteydessä MTK:n viestinnän asiantuntijaan Juho Hämäläiseen p. +358 50 553 9176.

Metsämarssin järjestäjinä toimivat MTK, metsänhoitoyhdistykset ja SLC. 

Lue myös: Valtakunnallisessa Metsämarssissa juhlitaan hyvän metsänhoidon merkitystä suomalaisille

Lisätietoja:

Mikko Tiirola, puheenjohtaja, MTK Metsävaltuuskunta, p. +358 44 538 4280

Mikko Kriikku, kenttäpäällikkö, MTK, +358 40 514 1355

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Budjettiesitys pettymys viljelijöille – valtion pahentama kassakriisi vaatii toimia jo syksyllä20.9.2023 14:41:50 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys vuoden 2024 budjetiksi ei sisällä toimia maatalouden vakavien ongelmien ratkaisuksi. Päinvastoin Orpon hallitus on vetämässä maataloudelta pois 55 miljoonaa euroa, joista Marinin hallitus keväällä päätti helpotukseksi maatilojen kustannuskriisiin. Syksyn tukimaksujen viivästyminen on aiheuttamassa akuutin kassakriisin suurelle joukolle suomalaistiloja. MTK vaatii hallitukselta välittömiä toimia valtion itse aiheuttaman kriisin estämiseksi.

Metsänomistajat toimivat Metsämarssin mukaisesti - Monitavoitteinen ja aktiivinen metsänhoito on arvossaan15.9.2023 14:34:06 EEST | Tiedote

Metsänomistajien tavoitteet metsien hyödyntämisessä ovat yleisesti monipuolistuneet. Metsätutka-kyselyn vastausten mukaan yli puolet metsänomistajista asettaa erityisiä tavoitteita metsänomistukselleen. Näistä metsänomistajista monitavoitteisia piirteitä on valtaosalla ja kolmasosa luokittelee itsensä suoraan joko virkistyskäyttöä tai taloudellista turvaa korostaviksi.

"Metsämarssi on mielenilmaus tulevaisuuden puolesta” – Metsämarssi-viikon avaustilaisuus kannusti katsomaan eteenpäin12.9.2023 15:28:20 EEST | Tiedote

Metsämarssin historia juontaa vuoden 1950 kesäkuuhun, jolloin se järjestettiin ensimmäisen kerran. Tapahtuman aloitustapahtuma järjestettiin tuolloin Tuusulassa Malmarin tilalla, johon kokoonnuttiin tiistaina 12. syyskuuta myös vuoden 2023 Metsämarssin osalta. Valtiovallan puheenvuoron tilaisuudessa piti maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme