Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Kulttuuriteko: Iain M. Banksin Pelaaja suomeksi

Jaa

Iain M. Banks on yksi maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia tieteiskirjailijoita. Aula & Co julkaisee hänen Kulttuuri-sarjaan kuuluvat teoksensa Muista Flebasta, Pelaaja ja Aseiden käyttö Ville Keynäksen uudistettuina suomennoksina.

Pelaaja on Banksin (1954–2013) Kulttuuri-sarjan itsenäinen osa, ja se sijoittuu eri puolelle universumia kuin edellinen osa Muista Flebasta. Joidenkin näkemysten mukaan Pelaaja on sarjan paras osa. Aula & Co julkaisee trilogian Ville Keynäksen uudistettuna suomennoksena. Kolmas osa Aseiden käyttö ilmestyy keväällä 2024.

Skotlantilainen Iain M. Banks on yksi maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia tieteiskirjailijoita Isaac Asimovin ja Philip K. Dickin ohella. Banks erottuu muista aikansa scifikirjailijoista siinä, että hän viljelee teoksissaan paljon mustaa huumoria. Banks on myös julkaissut trillereitä ja muuta kirjallisuutta nimellä Iain Banks.

Banksilla on paljon teknologisesti suuntautuneita faneja. Vuonna 2015 Space X:n perustaja, miljardööri Elon Musk nimesi avaruusrakettiensa laukaisualustat Banksin kirjojen avaruusalusten mukaan. Myös bisnesmoguli Jeff Bezos on ilmoittanut Kulttuuri-sarjan kirjat suosikeikseen. Suomen suurin science fiction -julkaisu Tähtivaeltaja julkaisi kesällä Iain M. Banks -teemanumeron, joka sisältää ennen julkaisemattoman Banksin haastattelun.

Ryminällä suoratoistopalvelumarkkinoille rynninyt Amazon hankki Banksin Kulttuuri-sarjan oikeudet vuonna 2018 tarkoituksenaan tehdä kirjojen pohjalta ison luokan tv-sarja. Projekti kaatui kuitenkin perikunnan vastustukseen. Tällä hetkellä projekti on jäissä.

Iain M. Banks: Pelaaja
Aula & Co, 2023.
Alkuteos: Player of Games
Suomentanut Ville Keynäs

Äänikirjan lukee Aku Laitinen

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Iain M. Banks: Pelaaja
Iain M. Banks: Pelaaja
Lataa
Iain M. Banks: Muista Flebasta
Iain M. Banks: Muista Flebasta
Lataa
Iain M. Banks. Kuva Tim Duncan.
Iain M. Banks. Kuva Tim Duncan.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja. Sami Tissarin romaani Krysa oli Finlandia-ehdokas vuonna 2022.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Book,s mutta yhtiö on itsenäinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Martin Österdahlin Uudenvuodenjuhlat on suljetun tilan murhenäytelmä – saapuu vieraaksi kirjamessuille26.9.2023 11:36:18 EEST | Tiedote

Martin Österdahl on varsinaiselta ammatiltaan Euroviisujen johtaja. Osan vuodesta hän omistaa dekkarien kirjoittamiselle. Uusin teos Uudenvuodenjuhlat sukeltaa ihmismielen synkkään kellariin. Päivällisvieraille valkenee heti kättelyssä, että he ovat entuudestaan tuttuja – eikä hyvällä tavalla. Sveitsissä asuva Österdahl vierailee Helsingin kirjamessuilla lokakuun lopussa.

Palkittu dekkaristi Tove Alsterdal sijoittaa dekkarinsa "Ruotsin vuonoille" Ådaleniin13.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Lasiavain-palkittu kirjailija Tove Alsterdal on Ruotsin suosituimpia dekkaristeja. Alsterdalin uuden dekkarisarjan suurin tenho on siinä, että hän sijoittaa kirjojensa tapahtumat "Ruotsin takamaille" Ådaleniin, joka sijaitsee Vaasaa vastapäätä ja on tunnettu paitsi suoraan merestä nousevista vuorista myös synkeistä lähihistorian tapahtumista. Uusin teos Syväsatama perustuu tällaiseen tapahtumaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme