Alkon elokuun myyntitiedote – portugalilaiset viinit trendaavat

Jaa

Alkon elokuun litramyynti laski edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta 2,8 prosenttia. Portugalilaiset viinit löytävät tiensä asiakkaan ostoskoriin yhä useammin.

Alkon elokuun litramyynti laski 2,8 prosenttia verrattuna vuoden 2022 elokuuhun. Viinien myynti laski 2,5 prosenttia, väkevien 2,2 prosenttia, panimotuotteiden 5,6 prosenttia ja alkoholittomien 13,4 prosenttia. Valkoviinien myynti laski 2,5 prosenttia, kuohuviinien 9,3 prosenttia ja roseeviinien 11,2 prosenttia. Punaviinien myynti nousi hieman (1,9 prosenttia).
Tarkemmat myyntitilastot löytyvät Alkon verkkosivuilta.

Punaviinien hienoisen kasvun vetureina olivat alkuperämaiden tilastoykkönen Chile (+ 6,5 %) sekä osuuttaan kasvattava Portugali (+9,1 %).

”Italian asema toiseksi suosituimpana punaviinimaana ei ainakaan vielä ole uhattuna, mutta Espanja on jo joutunut taipumaan naapurimaalleen sekä elokuun että koko alkuvuoden myyntilitroissa. Vielä hurjemmat kasvuluvut Portugali löi pöytään valkoviinien puolella: elokuussa niiden myynti lähes kaksinkertaistui”, kertoo tuotepäällikkö Timo Tossavainen.

“Erityisesti viiniharrastajat nauttivat löytäessään uusia makuja ja lajikkeita, ja näitä Portugali tarjoaa runsain mitoin. Elokuun erikoiseräteemamme Monipuolinen Portugali on varmasti johdattanut uusiakin asiakkaita portugalilaisten viinien pariin maistamaan maan alkuperäislajikkeita.”

Erikoiserät: kuukausittainen herkkukattaus


Alko tuo joka kuukauden ensimmäinen torstai 70 huippu- ja erikoimyymälöihinsä ja verkkokauppaan erikoisuuksia maailmalta ja Suomesta. 

”Erikoiserät ovat nimensä mukaisesti hieman erikoisempia tuotteita. Ne ovat harvinaisuuksia maailmalla tai tuovat tuulahduksen nousussa olevista trendeistä. Tulevat uutuudet näkee noin viikkoa ennen meidän mobiilisovelluksesta”, Tossavainen kertoo. 

Erikoiseriin tulee vuosittain noin 300 tuotetta.

Alkon myyntitilastoista
Alko julkaisee kausittain lukuisia eri myyntitilastoja kuten Alkon myynti tuoteryhmittäin, maakunnittain, hintaryhmittäin, alkuperämaittain ja makutyypeittäin. Tilastot julkaistaan alko.fi-myyntitilastot sivulla. Tilastot eivät ole täysin verrannollisia keskenään edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan, koska myyntipäivät (kuten myyntipäivien lukumäärät, pyhäpäivien ajankohta, viikonpäivät) vaihtelevat kuukausittain. Julkaistuissa tilastoissa ei tätä myyntipäivien vaihtelua ole otettu huomioon.

Yhteyshenkilöt

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Linkit

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 373 myymälää, yli 130 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2022 Alkon liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 52 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Sikiöllä alkoholin riskiraja on nolla. FASD-päivänä 9.9. Alkot avaavat ovensa 9 minuuttia tavallista myöhemmin.7.9.2023 07:15:00 EEST | Tiedote

Kansainvälinen FASD-päivä muistuttaa raittiudesta raskausaikana. Alkon, R-kioskin, S-ryhmän, Kehitysvammaliiton sekä Ensi- ja turvakotien liiton yhteisellä kampanjalla lisätään tietoisuutta siitä, että alkoholinkäytölle ei ole raskausaikana turvarajaa. Alkoholinmyynti aloitetaan 9.9. Alkossa, R-kioskeissa sekä S-ryhmän myymälöissä yhdeksän minuuttia tavallista myöhemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme