Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus varasi tontteja asuntotuotantoa varten

Jaa
Helsingin kaupunginhallitus päätti 11. syyskuuta kokouksessaan varata tontteja eri puolilta Helsinkiä asuntotuotantoa varten. Tontteja varataan yhteensä noin 3 925 asunnon rakentamiseen arviolta 7 500 asukkaalle.

Osa tonteista varataan Helsingin kaupungin asuntotuotannolle (Att) ja osa varataan luovutettavaksi myöhemmin erillisillä kilpailuilla tai tonttihauilla. 

Vuoden 2023 tontinvarauskierroksella varattaviksi esitetään tontteja yhteensä noin 3 925 asunnon rakentamiseen noin 7 500 asukkaalle, mikä on enemmän kuin viime vuoden varausesitys (2 623 asuntoa). Asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelmassa (AM-ohjelma) vuositavoitteeksi on esitetty varattaviksi tontteja 5 600 asunnon tuotantoa varten. Tämän tavoitteen saavuttaminen edellyttää, että rakentamiskelpoisten tonttien tarjonta kasvaa nykyisestä.

Yksityisille toimijoille suunnattua tonttihakua ei järjestetä vuoden 2023 aikana.

Vantaan ratikan Helsingin hankeosuus etenee kaupunginvaltuustoon

Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan Vantaan ratikan hankesuunnitelman ja hankkeen Helsingin osuuden toteuttamisen. Helsingin Mellunmäestä Vantaan Hakunilan, Tikkurilan ja Aviapoliksen kautta lentoasemalle suunnitellun pikaraitiotieyhteyden kokonaispituus on noin 19,3 kilometriä, josta noin 500 metrin rataosuus ja itäinen päätepysäkki sijoittuu Helsingin alueelle.

Vantaan ratikan Helsingin osuuden ja siihen liittyvän katuinfrastruktuurin enimmäishinta on 15 miljoonaa euroa. Lopullisen päätöksen asiasta tekee kaupunginvaltuusto.

Lausunto sosiaali- ja terveysministeriölle lastensuojelulain ja varhaiskasvatuslain muuttamisesta

Kaupunginhallitus antoi lausunnon sosiaali- ja terveysministeriölle hallituksen esityksestä laiksi lastensuojelulain ja varhaiskasvatuslain muuttamisesta. Lausunnossaan kaupunginhallitus toteaa, että Helsinki ei kannata esitettyä lastensuojelun jälkihuollon ikärajan laskua. Esitetyllä lainsäädännöllä heikennetään haavoittuvassa asemassa olevan nuoren oikeutta erityiseen suojeluun eikä sillä saavutettaisi kaavailtuja kustannussäästöjä.

Varhaiskasvatuksen järjestämisvastuun ja kustannusvastuun osalta ehdotettu lainsäädäntö vaikuttaa asianmukaiselta.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla. 

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus antoi kolme eri lausuntoa lakihankkeisiin18.9.2023 17:49:27 EEST | Tiedote

Kaupunginhallitus kokoontui 18.9. ja päätti antaa lausunnot sosiaali- ja terveysministeriölle valmiuslain toimivaltuussäännöksistä, vanhuspalvelulain muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta sekä hallituksen esityksestä koskien yleisestä asumistuesta annetun lain muuttamista. Kaupunginhallitus päätti myös ottaa Petri Lumijärven henkilöstöjohtajan vakinaiseen virkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme