Aviador Kustannus

Uutuuskirja maailmaa mullistaneen jousisoitinten opetusmetodin kehittäjistä

Jaa

Olli Varosen kirjoittaman tietoteoksen pääosassa on Suomeen 1970-luvulla saapuneiden unkarilaissyntyisten Szilvayn veljesten elämäntyö, saavutuksinaan muun muassa Helsingin Juniorijousien perustaminen ja johtaminen sekä nyttemmin maailmanlaajuisessa käytössä olevan Colourstrings-opetusmetodin kehittäjinä.

Kansi: Jari Mattila | Olli Varosen kuva © Katri Lehtola
Kansi: Jari Mattila | Olli Varosen kuva © Katri Lehtola

Olli Varosen tietokirja Lapselle vain paras on kyllin hyvä – Géza ja Csaba Szilvayn elämä on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Csaba ja Géza Szilvay tulivat Suomeen 1970-luvulla ja tekivät elämänuransa maailmanlaajuiseen menestykseen nousseen jousisoitinten opetusmetodin kehittäjinä. He syntyivät aateliseen kulttuurisukuun ja elivät nuoruutensa kansannousun Unkarissa. Kotimaassaan he kuitenkin saivat ratkaisevan herätteen tulevalle elämäntyölleen muun muassa säveltäjä Zoltán Kodályn vaikutuspiirissä.

Suomessa Szilvayden opetustyö tuli valtakunnallisesti tunnetuksi Gézan esiinnyttyä pienten oppilaidensa kanssa 38-osaisessa Viuluviikarit Musiikkimaassa -televisiosarjassa. Veljesten perustamien ja johtamien Helsingin Lapsijousten ja Juniorjousten soittajien joukosta ovat nousseet huippuammattilaisiksi muun muassa Jaakko ja Pekka Kuusisto, Marko Ylönen sekä Réka Szilvay.

Oma tärkeä osansa kirjassa on katsaus Gézan ja Csaban luotsaaman Itä-Helsingin musiikkiopiston toimintaan sekä heidän pedagogisten metodiensa laajentaminen viulun ja sellon ohella myös muille soittimille soveltuvaksi opetuskäytännöiksi. Nykyisin Colourstrings-metodi kuuluu keskeisiin opetusmetodeihin kaikkialla maailmassa.

Olli Varonen on kirjan päähenkilöiden lisäksi haastatellut teosta varten suurta määrää Helsingin Juniorjousien ja Helsingin Lapsijousien jäseniä. Samalla hän kuvaa teoksessaan Euroopan historiaa taiteilijaperheen näkökulmasta toisen maailmansodan vuosista nykyaikaan.

VARONEN, OLLI : Lapselle vain paras on kyllin hyvä – Géza ja Csaba Szilvayn elämä
248 sivua
Sidottu, kovakantinen, värikuvitettu
ISBN 9789523812192
Ilmestymisaika: Syyskuu 2023

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista pyydämme esittämään Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Jari Mattila | Olli Varonen © Katri Lehtola
Kansi: Jari Mattila | Olli Varonen © Katri Lehtola
Lataa
Kansi: Jari Mattila
Kansi: Jari Mattila
Lataa
Olli Varosen kuva © Katri Lehtola
Olli Varosen kuva © Katri Lehtola
Lataa

Linkit

Tietoa meistä

Aviador Kustannus – Rakkaudesta kirjallisuuteen ja musiikkiin.

Käyntiosoite (Aviador Kulttuurikulma): Liisankatu 19, 00170 Helsinki (ark 11–18, la 10–15)

Postiosoite: Suotie 15, 05200 Rajamäki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Janika Haatajan esikoisrunokokoelmassa ylevä ja arkinen yhdistyvät5.9.2023 12:52:03 EEST | Tiedote

Janika Haatajan runokokoelma Kukkiva nahka on julkaistu Aviadorin kustantamana. Janika Haataja yhdistää esikoisrunokokoelmassaan Kukkiva nahka uudella tavalla ylevää ja arkista. Kaupan ja teollisuuden tuotebrändit ovat runojen materiaalia yhtä lailla kuin oman identiteetin pohdinnat ja taidekokemukset. Tämä kaikki muodostaa yhdessä jäljittelemättömän kokonaisuuden, joka heijastelee nykyihmisen nopeaa tapaa kokea ympärillään risteilevät viestit ja mielikuvat olemalla samalla kertaa ”auki kuin taivas” ja ”silti lukossa”. Helsingissä asuva Janika Haataja (s. 1989) on opiskellut pakkausmuotoilua ja brändäystä Lahden Muotoiluinstituutissa. HAATAJA, JANIKA : Kukkiva nahka 76 sivua Sidottu, kovakantinen ISBN 9789523811683 Ilmestymisaika: Syyskuu 2023 Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme