Ilmarinen

Postitalon remontti alkaa

Jaa

Työeläkeyhtiö Ilmarinen aloittaa remontin omistamassaan Helsingin Postitalossa. – Nyt on aika uudistaa ikonista rakennusta. Tuomme Postitalon uudelle aikakaudelle sen monipuolista historiaa ja sielunelämää kunnioittaen, projektipäällikkö Minna Kuutti Ilmarisesta sanoo.

Postitalon eteläsiivessä eli torniosassa alkaa peruskorjaus. Korjaustyöt käynnistyvät purku-urakan valmisteluilla viikolla 37. Purkutyöt valmistunevat helmikuussa 2024. Torniosan sisätiloissa puretaan muun muassa muottilautoja välipohjarakenteista sekä väliseinärakenteita. Purkumateriaalia kuljetetaan kiinteistöstä ulkokautta työmaahissein jätelavoille, minkä vuoksi Postikadulla jalankulkua ohjataan aidoin ja opastein.

Korjaustyöt jatkuvat purkutöiden jälkeen keväällä 2024 sisätilojen jälleenrakentamisella. 

– Tällöin toteutetaan muun muassa talotekniikan perusparannusta sekä vuokralaismuutostöitä. Remontissa torniosan toimistotilat uudistuvat kokonaisuudessaan, Minna Kuutti kertoo.

Purkuvaiheessa tavoitteena 95 prosentin kierrätysaste

Minna Kuutti kertoo, että 1930-luvun rakentamisessa oli hyvin yleistä, että välipohjarakenteisiin jätettiin muottilautoja paikoilleen, sammaletta, turvetta, sanomalehtiä, sahanpuruja.  

– Ja piilotettiinpa sinne rakennusjätteitäkin. Ilmarinen vastuullisena kiinteistön omistajana poistaa kaikki orgaaniset aineet rakenteista ennakoivasti peruskorjausten sekä vuokralaismuutostöiden yhteydessä, Kuutti avaa remontin tarvetta.

Ilmarinen on sitoutunut kansalliseen kestävän purkamisen Green Deal -sopimukseen ja tavoite purkuvaiheessa on vähintään 95 prosentin kierrätysaste. 

Postitalo otettiin käyttöön juuri ennen toista maailmansotaa vuonna 1938. Talo nousi aikanaan keskelle kasvavaa ja kuhisevaa pääkaupunkia. Se on edelleen Helsingin avainpaikkoja. Talo siirtyi Ilmarisen omistukseen vuonna 2005. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Minna Kuutti, Ilmarinen, minna.kuutti@ilmarinen.fi, p. 040 8266 821

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme noin 1,2 miljoonan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on yli 58 miljardin euron sijoitusvarallisuus.
Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmarinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme