Gummerus

Miten suojella lasta maailman pahuudelta? Kahdeksas huone on lumoavasti kirjoitettu kuvaus vanhemmuutta määrittävistä peloista ja vanhasta murhamysteeristä

Jaa

Ruotsalaisen Linda Segtnanin Kahdeksas huone – Erään tytön muistoksi (Gummerus) on hyytävä tosielämän rikostarina ja samalla viiltävän kaunis tutkielma elämän hauraudesta, syntymästä ja kuolemasta, äitiydestä ja lapsen oikeuksista. Rohkea esikoisteos nousi Ruotsissa ilmestyessään Instagram-ilmiöksi.

Keväisenä iltana vuonna 1948 Skånen Perstorpissa yhdeksänvuotias Birgitta Sivander astelee puiden siimekseen ja katoaa. Juuri ennen sarastusta hänet löydetään metsästä kuolleena. 

70 vuotta myöhemmin historioitsija Linda Segtnan törmää vanhaan uutiseen selvittämättömästä murhasta. Jokin saa hänet uppoutumaan tapaukseen. Segtnan penkoo arkistoja, seuraa johtolankoja ja selvittää Birgitan kohtaloa pakkomielteisesti samalla kun hänen oma raskautensa etenee. Kuinka sietää elämän hauraus?

Teoksen vahvuus on sen tavassa kuvata vuosia, joina lapset ovat pieniä ja uudesta roolista vanhempana on vaikea saada otetta. Anna Kahdeksas huone ystävälle, joka etsii vastauksia kysymyksiin, joita hän ei osaa pukea sanoiksi.” – Vi läser

Kirjailija Linda Segtnan (s. 1986) on tukholmalainen historia-aiheisiin keskittynyt kirjoittaja. Kahdeksas huone on hänen ylistetty esikoisteoksensa. Se nousi valtavaan suosioon kirjagramissa.
IG: #åttondehuset.

Linda Segtnan: Kahdeksas huone – Erään tytön muistoksi
alkuteos Åttonde huset – Till åminnelse av en flicka
suomentanut Anna Heroja
405 sivua
Ilmestyy myös e- ja äänikirjana 27.9., lukija Rosanna Kemppi
 
Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Linda Segtnan. Kuvaaja: Mira Wickman
Linda Segtnan. Kuvaaja: Mira Wickman
Lataa
Kirjailija Linda Segtnan. Kuvaaja: Mira Wickman
Kirjailija Linda Segtnan. Kuvaaja: Mira Wickman
Lataa

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Boheemi kulttuuripersoona, kohujulkkis, luonnonsuojelija ja rohkea ääni Lapista – kirjailija Annikki Kariniemi eli värikkään ja vaiheikkaan elämän18.9.2023 13:49:32 EEST | Tiedote

Kairojen kosmopoliitti (Gummerus) on kirjallisuustoimittaja Outi Hytösen laatima elämäkerta kirjailija Annikki Kariniemestä (1913 –1984). Rovaniemeltä kotoisin oleva Kariniemi julkaisi urallaan 31 kirjaa ja näytelmiä sekä satoja lehtiartikkeleita. Nykyään paljolti unohdetun kirjailijan teokset keikkuivat aikanaan myyntilistojen kärjessä Veikko Huovisen ja Kalle Päätalon kanssa.​ Eläytyvän ja lämminhenkisen elämäkerran teemoiksi nousevat yksinäisyys, julkisuus, luova työ, Lapin historia ja asema Suomessa sekä luonnonsuojelu, naisen rooli ja taiteilijuus.

Ysärinostalgiaa, ystävyyttä ja unelmien tavoittelua – Lähes vuoden New York Timesin bestsellerlistalla viettänyt ilmiöromaani pian suomeksi13.9.2023 13:32:11 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalaiskirjailija Gabrielle Zevinin romaani Huomenna, huomenna ja huomenna (Gummerus) myi ensimmäisen vuoden aikana yli miljoona kappaletta. Suuria intohimoja herättänyt kirja on saanut Goodreadsissa jo 248 000 viiden tähden arviota vannoutuneilta faneiltaan. 25 tuotantoyhtiötä taisteli teoksen elokuvaoikeuksista ja sen käännösoikeudet on myyty jo 37 maahan. Kahdesta tietokonepelejä rakastavasta lapsuudenystävästä kertovaan romaaniin ovat rakastuneet niin pelialasta kiinnostuneet kuin sitä vieroksuvat lukijat. Kirja ilmestyy suomeksi 2.10.

Ennakkotiedote: Tyttären koskettava muistelmakirja äidistään, toimittaja-kirjailija ja ihmisoikeusaktivisti Anna Politkovskajasta ilmestyy tämän murhan vuosipäivänä 7.10.7.9.2023 13:49:11 EEST | Tiedote

Kun Anna Politkovskaja murhattiin kotitalonsa rappuun lokakuussa 2006, hänen 26-vuotias tyttärensä Vera odotti ensimmäistä lastaan. Äitini – Anna Politkovskajan taistelu totuuden puolesta (Gummerus) on intiimi muistelmateos ja rohkea puheenvuoro Venäjästä ja sodan ennusmerkeistä. Kirja ilmestyy ja on käsittelyvapaa 7.10.

Pysäyttävä menestystietokirja kertoo, miten kolmen afganistanilaisen elämä muuttui Talibanin noustua valtaan 20216.9.2023 13:40:47 EEST | Tiedote

Sota-alueilla esimerkiksi Afganistanissa, Irakissa ja Tšetšeniassa työskennelleen toimittaja-kirjailija Åsne Seierstadin Afgaanit (Gummerus) on vangitseva tositarina kolmesta afganistanilaisesta: tasa-arvoaktivistista, Taliban-taistelijasta ja oikeustieteen opiskelijasta. Se kuvaa yksilöiden näkökulmasta Afganistanin viime vuosina radikaalisti muuttunutta tilannetta ja nostaa esille ajankohtaisia ihmisoikeuksiin, sananvapauteen ja uskontoon liittyviä kysymyksiä. Samalla teos kuvaa Afganistanin historiaa suurvaltojen puristuksessa ja avaa yhä uusien konfliktien syitä ja seurauksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme