Kokkolan kaupunki

Karleby Idrottspark Ab föreslår att projektplanens utvecklingsfas för övningsishallen startar

Dela

Projektet med Idrottsparken fortskrider. Karleby Idrottspark Ab föreslår stadsstyrelsen att utvecklingsfas KAS2 inleds.

Utvecklingsfasens mål är att göra upp en plan och målkostnader för byggandet av en övningsishall, samt att söka understöd av undervisnings- och kulturministeriet för byggande av en idrottsanläggning.

Under utvecklingsfasen utarbetas också alla planer som behövs för sökande av bygglov. Övningsishallens målkostnader granskas av en utomstående expert på byggkostnader. Därefter presenteras målkostnaden, tidsplanen, rumsprogrammet och andra planer för stadsstyrelsen som fungerar som projektets styrgrupp.

Information om utgivare

Karleby. Vi har en bredare horisont

Karleby stad är Mellersta Österbottens tvåspråkiga landskapscentrum med ca 48 000 invånare. Loket för näringslivet i Karleby är det även internationellt betydande klustret inom kemisk industri. Det kompletteras av Finlands största hamn för spår- och Panamax-trafik samt ett mångsidigt nätverk av företagsaktörer. Också mångsidiga evenemang, turismen och fritidsboende lockar besökare till staden.

Kung Gustav II Adolf grundade staden för 400 år sedan vid Bottniska vikens kust. Havet har medfört starka traditioner inom handel och logistik genom sjöfart och skeppsbyggande till industrin och bildningen. Läget vid havet och flygförbindelser, vid huvudbanan och väg E8 säkerställer att såväl människor, varor som idéer rör på sig.

Andra språk

Följ Kokkolan kaupunki

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kokkolan kaupunki

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum