Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Peruutus: EK:n ja Cursorin Uudistajafoorumi Kotkassa 10.10.

Jaa

Hei!

Kotkan vilkkaan tapahtumasyksyn takia otamme aikalisän alla olevan Uudistajafoorumin osalta. Peruutamme tilaisuuden 10.10. ja haemme toista tapaa tuoda aihetta esille Kymenlaaksossa! 

Ystävällisin terveisin
Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Cursor Oy

=========


KUTSU UUDISTAJAFOORUMIIN:
Pk-yritykset kasvuun – kuinka menestyt vihreällä yritystoiminnalla ja vastuullisuudella


Aika:        ti 10.10. klo 14 - 16 + verkostoitumista
Paikka:    Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, Kotka

Hyvä yrittäjä ja yritysvaikuttaja

Suomi, eri maakunnat ja niiden yritykset hakevat keinoja, joilla menestyä markkinoiden paineissa ja joilla tarttua uusiin mahdollisuuksiin. Haaste koskee myös itärannikkoamme: kuinka käännämme vihreän siirtymän, digitalisaation ja vastuullisuuden paikallisten yritysten kilpailueduksi? 

Tervetuloa tunnistamaan, mitä uusia kasvun avaimia löytyy liiketoimintasi kasvun tueksi:

  • EK ja Cursor jakavat tutkakuvaa siitä, miten yritysten toimintaympäristö on muuttumassa. Mihin markkinoiden muutos ja uusi hallitusohjelma on Suomea viemässä? Miten oma alueemme asemoituu murroksessa?
  • Yrityksiä teemaan herättelee vihreän kasvun pioneeri, EK:n johtaja Ulla Heinonen, joka on tehnyt pitkän uran digitalisaation, vihreän siirtymän ja vastuullisen bisneksen konsultoinnissa ja johtamisessa. Yritystoiminnan uudistumista valottavat myös EK:n huippuosaajat Riikka Heikinheimo, Jari Huovinen ja Elina Sonninen. Paikallisten edelläkävijäyritysten edustajat Kalle Sundberg (Power Tech Group Oy), Jenni Bäck (CNGR-Finland Oy) ja Tuomo Kousa (Powdea Technologies Oy) laittavat jakoon oivalluksensa, onnistumisensa ja kantapään kautta saadut opit. 


OHJELMA

Klo 14  

Avaus 
Toimitusjohtaja David Lindström, Cursor Oy 

Mittelstand-haaste: tavoitteena pk-sektorin kasvuaalto 
Johtava asiantuntija Jari Huovinen, Elinkeinoelämän keskusliitto EK 

Suomen yrityskenttä uuden edessä: käännetään vihreä siirtymä ja digi maakuntien ja yritysten menestykseksi 
Johtaja Ulla Heinonen, Vihreä kasvu, Elinkeinoelämän keskusliitto EK 

Tukea yrityksen TKI:n ja datatalouden vauhdittamiselle
Johtaja Riikka Heikinheimo, Elinkeinoelämän keskusliitto EK​ 

Tauko 

Paneeli: Miten vastaamme haasteisiin ja mahdollisuuksiin – yritykset ääneen!  
Hallituksen puheenjohtaja Kalle Sundberg, Power Tech Group Oy
Project Development & ESG Manager Jenni Bäck, CNGR-Finland Oy 
Toimitusjohtaja Tuomo Kousa, Powdea Technologies Oy 
Moderaattorina vastuullisuusasiantuntija Elina Sonninen, Elinkeinoelämän keskusliitto EK 

Johtopäätökset 
Johtaja Ulla Heinonen, Vihreä kasvu, Elinkeinoelämän keskusliitto EK 

Klo 16 vapaata verkostoitumista pienen purtavan äärellä 

Lämpimästi tervetuloa!

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Cursor Oy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satu ToivonenTiedottaja

Yrittäjyys, elinkeinopolitiikka
Energia, ilmasto, liikenne, ympäristö
EU-asiat, Brysselin toimisto
Kauppapolitiikka, kansainvälistyminen

Puh:040 821 2097satu.toivonen@ek.fi

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on suomalaisten yritysten merkittävin puolestapuhuja. Välitämme elinkeinoelämän yhteisiä viestejä ja ratkaisuehdotuksia politiikan päättäjille ja yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Pk-Pulssi: Viisi prosenttia pk-sektorin työnantajista konkurssivaarassa lähikuukausina7.12.2023 13:06:55 EET | Tiedote

Pienten ja keskisuurten yritysten nykytilanne on kaikilla mittareilla vuodentakaista heikompi. Niin kysyntä, työllisyys, investoinnit kuin ulkomaankauppakin ovat supistuneet tänä vuonna eikä lähikuukausina odoteta merkittävää kohennusta tilanteeseen. Yrityksistä viisi prosenttia on vaarassa ajautua konkurssiin talvikuukausina. Pidemmällä tähtäimellä seuraavalta 12 kuukaudelta odotetaan kuitenkin varovaista käännettä parempaan, ilmenee EK:n yrityskyselystä.

Pk-Pulssi: Viisi prosenttia pk-sektorin työnantajista konkurssivaarassa lähikuukausina7.12.2023 12:30:00 EET | Tiedote

Pienten ja keskisuurten yritysten nykytilanne on kaikilla mittareilla vuodentakaista heikompi. Niin kysyntä, työllisyys, investoinnit kuin ulkomaankauppakin ovat supistuneet tänä vuonna eikä lähikuukausina odoteta merkittävää kohennusta tilanteeseen. Yrityksistä viisi prosenttia on vaarassa ajautua konkurssiin talvikuukausina. Pidemmällä tähtäimellä seuraavalta 12 kuukaudelta odotetaan kuitenkin varovaista käännettä parempaan, ilmenee EK:n yrityskyselystä.

Pk-vastuullisuusbarometri 2023: Vastuullisuus korostuu vienti- ja kasvuyritysten kilpailukeinona21.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Vastuullisuuden merkitys tunnistetaan jo varsin kattavasti Suomen pk-sektorin yrityksissä. Kuitenkin vasta puolet 10–250 hengen yrityksistä on asettanut vastuullisuuteen liittyviä tavoitteita. Vastuullisuustyön kehitysvaihe on sitä pidemmällä, mitä suuremmasta, kasvuhakuisemmasta ja vientivetoisemmasta yrityksestä on kyse, ilmenee EK:n teettämästä Pk-vastuullisuusbarometristä. Pk-vastuullisuusbarometri pureutuu 10–250 henkeä työllistävien työnantajayritysten näkemyksiin kattaen 455 pk-yrityspäättäjän vastaukset. Edellisen kerran Aula Research teki tutkimuksen kaksi vuotta sitten. Lähes 90 prosenttia kyselyyn vastanneista pk-yrityksistä pitää vastuullisuutta merkittävänä asiana omassa liiketoiminnassaan. Vastuullisen toiminnan ensisijaisimpina motiiveina ovat organisaation arvot sekä asiakkaiden odotukset. Oma henkilöstö nähdään vastuullisuustyön tärkeimpänä osa-alueena, sisältäen työhyvinvoinnin, työturvallisuuden ja osaamisen kehittämisen kaltaisia alueita. Lähes yhtä vahvasti korostu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme