ELY-keskukset

Terrafamen uusi tarkkailuohjelmaesitys on hyväksytty (Kainuu, Lappi, Pohjois-Savo)

Jaa

Kainuun, Lapin ja Pohjois-Savon ELY-keskukset ovat hyväksyneet Terrafame Oy:n uuden käyttö-, päästö- ja vaikutustarkkailuohjelman. Tarkkailuohjelma on päivitetty viime vuonna saadun ympäristö- ja vesitalousluvan mukaisesti.

Kaivosaluetta.
Terrafamen kaivosalue. Kuva Helena Vikstedt. Helena Vikstedt

Kainuun ELY-keskus sekä Lapin ja Pohjois-Savon ELY-keskusten kalatalousviranomaiset ovat antaneet päätöksen Terrafame Oy:n tarkkailusuunnitelman hyväksymisestä tarkkailuohjelmaksi. Käyttö-, päästö- ja vaikutustarkkailun osalta tarkkailuohjelmaesityksen on käsitellyt Kainuun ELY-keskus ja kalataloustarkkailun osalta Lapin ja Pohjois-Savon ELY-keskukset.

ELY-keskukset ovat tehneet muutoksia ja lisäyksiä esitettyyn tarkkailusuunnitelmaan. Lisämääräyksiä tuli esimerkiksi tarkkailun analyyseihin ja raportointiin liittyen. Kalataloudellista tarkkailua täsmennettiin mm. koekalastusten pyyntiponnistusten sekä kalojen haitta-ainetutkimusten osalta.

ELY-keskusten päätös on nähtävillä 13.9.‒20.10.2023 välisen ajan Kainuun, Lapin ja Pohjois-Savon ELY-keskusten Kuulutukset verkkosivuilla. Lisäksi asiakirjat ovat nähtävillä Sotkamon kunnan, Kajaanin kaupungin sekä Sonkajärven kunnan verkkosivuilla.

Avolouhoksen%20kerroksia%20ylh%E4%E4lt%E4%20p%E4in%20kuvattuna.
Kuusilammen avolouhos Terrafamen kaivosalueella. Kuva Helena Vikstedt.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kainuun ELY-keskus, ympäristönsuojeluviranomainen, ympäristöasiantuntija Helena Vikstedt, p. 0295 038 443, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Lapin ELY-keskus, kalatalousviranomainen, kalastusbiologi Atte Juutinen, p. 0295 037 002, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Pohjois-Savon ELY-keskus, kalastusbiologi Markku Tuomainen, p. 0295 016 06, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Kaivosaluetta.
Terrafamen kaivosalue. Kuva Helena Vikstedt.
Lataa
Avolouhoksen kerroksia ylhäältä päin kuvattuna.
Kuusilammen avolouhos Terrafamen kaivosalueella. Kuva Helena Vikstedt.
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Ansökningarna om utvecklingstjänster för företag upphör22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

NTM-centralernas Utvecklingstjänster för företag läggs ned i början av 2024 i enlighet med regeringsprogrammet. Ansökningstiden för Analys- och Konsulteringstjänster går ut i alla landskap senast 30.11.2023. I landskapen Västra och Södra Finland upphör dock anslagen redan tidigare. Minst anslag finns till förfogande i Västra Finland, där man inte längre rekommenderar att lämna in nya ansökningar. Ansökningarna behandlas i den ordning de inkommit och tjänsterna beviljas så länge det finns anslag. Under hösten inleds ännu nya utbildningar.

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelujen haut päättyvät22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan vuoden 2024 alusta hallitusohjelman mukaisesti. Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen haku päättyy kaikissa maakunnissa viimeistään 30.11.2023. Länsi- ja Etelä-Suomen maakunnissa määrärahat kuitenkin loppuvat jo aiemmin. Vähiten määrärahaa on käytettävissä Länsi-Suomessa, jossa uusien hakemusten jättämistä ei enää suositella. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja palveluja myönnetään niin kauan kuin määrärahoja riittää. Syksyn aikana on käynnistymässä vielä uusia koulutuksia.

Korjaamisen jalo taito - suunnitteletko vanhan rakennuksesi korjausta?18.9.2023 14:00:33 EEST | Tiedote

Tervetuloa 10.10.2023 Turussa järjestettävään Korjaamisen jalo taito -seminaariin (etäosallistumismahdollisuus). Seminaarissa pureudutaan korjausrakentamisen taidon tarpeisiin ja uhanalaisuuteen. Tapahtuma on suunnattu valtakunnallisesti kaikille rakentamisen ja kiinteistönhuollon parissa toimiville ja alalle aikoville sekä koulutuksen parissa työskenteleville. Ympäristöministeriö osoittaa ELY-keskuksille vuosittain määrärahaa jaettavaksi avustuksina rakennusperinnön hoitoon. Tänä vuonna rakennusperinnön hoidon avustusten haku käynnistyy 17.10.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme