Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohde järjesti hyvinvoinnin parantamisen ideakilpailun

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde järjesti kesällä hyvinvoinnin parantamisen ideakilpailun. Kilpailu oli auki 16.6.-31.8.2023. Pohde teki viestinnässä yhteistyötä kuntien ja verkostojensa kanssa.

Ideakilpailussa pyydettiin asukkailta, ammattilaisilta, järjestöiltä, seurakunnilta, yrityksiltä ja muilta toimijoilta ratkaisuehdotuksia seuraaviin asioihin:

  • Yksinäisyyden vähentäminen
  • Rahahuolien vähentäminen
  • Mielenterveyden parantaminen

Kilpailuun jätettiin yhteensä 249 ratkaisuehdotusta. Todellisuudessa ratkaisuehdotuksia on enemmän, koska ehdotuksen ilmoittaja on usein ideoinut samaan ilmoitukseen useita ratkaisuja.

Pohde käy läpi kaikki ehdotukset lähiviikkojen aikana ja tekee niistä luettelon. Luettelon avulla Pohde tunnistaa ehdotukset, jotka on mahdollista julkaista verkkosivuilla. Lisäksi Pohde sisällyttää osan ehdotuksista Pohjois-Pohjanmaan asukkaiden hyvinvointisuunnitelmaan vuosille 2024-2025.

Sekä asukkaiden että muiden toimijoiden ilmoittamista ratkaisuista valitaan 3-5 voittajaa, jotka palkitaan 100-2000 euron summalla. Voittajat valitaan kuuden kriteerin avulla.

Pohde kiittää suuresti kaikkia, jotka osallistuivat kilpailuun ja auttoivat kilpailun viestinnässä. Pohde viestii tuloksista lisää syksyn aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tulevaisuuslautakunta päätti turva-auttamispalvelun myöntämisen perusteista21.9.2023 12:55:19 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tulevaisuuslautakunta teki kokouksessaan 20.9. päätöksen turva-auttamispalvelun myöntämisen perusteista. Perusteet tulevat voimaan 1.11.2023 alkaen. Tuolloin myös jo palvelun piirissä oleville asiakkaille aletaan tehdä uudet palvelutarpeen arvioinnit uusien myöntämisen perusteiden mukaan. Näissä arvioinneissa huomioidaan, että Pohteelle on siirtynyt kunnilta ja kuntayhtymiltä vastaavia palveluita koskevia sopimuksia, jotka jatkuvat sellaisenaan sopimuksien päättymiseen saakka tai kunnes ne irtisanotaan.

Henkilöstöjaosto teki ratkaisun lääkäriryhmän palkka-asiassa: Pitkään jatkunut soveltamiskäytäntö on muodostunut vakiintuneeksi tulkinnaksi – työnantajalla ei ole oikeutta takaisinperintään21.9.2023 12:09:38 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen henkilöstöjaosto käsitteli yksittäisen lääkäriryhmän palkanmaksuasiaa kokouksessaan 21.9.2023. Kyseessä on viiden vuoden ajan sovellettu paikallinen sopimus ja mahdollinen palkkojen takaisinperintä. Ratkaisun mukaan takaisinperintää ei tehdä, koska paikallisen sopimuksen tulkinta on katsottava vakiintuneeksi ja sellaisena työnantajaa velvoittavaksi toteutuneen soveltamiskäytännön vuoksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme