Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Mediakutsu lounaalle: Tervetuloa mukaan kokemaan ja maistelemaan Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin antia tiistaina 19.9. klo 12

Jaa

Tervetuloa mukaan kokemaan ja maistelemaan Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmallin antia tiistaina 19.9. klo 12-13.30 MTK:ssa, kahvila Venla, Simonkatu 6, Helsinki. Lounaan valmistaa materiaalin reseptiikan kehittänyt keittiömestari Kati Laszka.

Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli on suunniteltu kasiluokkalaisille kotitalouden oppitunneilla toteutettavaksi. Mallin tarkoituksena on innostaa nuoria ruuanlaiton pariin, kehittää heidän taitojaan ruuan valmistuksessa ja samalla tutustuttaa heidät suomalaiseen ruokaan ja paikallisiin ruuantuottajiin.

Tervetuloa mukaan nauttimaan herkullinen Kokkaa kotimaista -mallin mukaisesti valmistettu lounas, jonka meille valmistaa materiaalin reseptiikan kehittänyt keittiömestari Kati Laszka. Tavattavissa ja lounasseurana myös MTK:n, SLC:n ja Maaseudun Sivistysliiton väkeä.

Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.9. Lyytin kautta: https://www.lyyti.fi/reg/Kokkaakotimaista

MTK viestintä


Lisätietoja:
Heidi Siivonen, ruokamarkkina-asiantuntija, MTK, 040 568 8802
Kaija Stormbom, viestinnän asiantuntija, MTK, 040 848 9559

---------------------

Lisätietoja:
Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli on vastaus nuorten kasvavaan kiinnostukseen ruokaa ja sen alkuperää kohtaan. Se tarjoaa opettajille helpon tavan toteuttaa ruokakasvatusta kouluissa. Mallin avulla oppilaat pääsevät itse kokkaamaan ja tutustumaan kotimaisiin raaka-aineisiin oppien samalla ruuanvalmistuksen taitoja sekä arvostamaan suomalaista ruokakulttuuria.

Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli lanseerattiin syksyllä 2020 ja sitä toteutetaan kouluissa edelleen. Syksyllä 2023 kampanjassa on mukana myös SLC, jolloin se voidaan toteuttaa myös ruotsinkielisissä kouluissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Mikä tekee perunasta suomalaisen ruokakulttuurin kulmakiven?7.2.2025 08:24:00 EET | Tiedote

Peruna on ollut suomalaisen ruokapöydän peruspilari jo vuosisatojen ajan. Sen monipuolisuus, ravitsevuus ja edullisuus tekevät siitä ainutlaatuisen raaka-aineen, joka yhdistää perinteet ja nykypäivän ruokatrendit. Maailmassa tunnetaan tuhansia perunalajikkeita, jotka vaihtelevat muodoltaan, kooltaan ja maultaan. Suomessa viljellään tällä hetkellä arviolta noin 70 ruokaperunalajiketta. Tämä monimuotoisuus ja lajikkeiden kirjo mahdollistavat perunan käytön monenlaisissa ruokalajeissa ja -kulttuureissa.

Business Finlandin ulkomaantoimintojen integraatio ulkoasiainhallintoon edistää ruokaviennin kasvua5.2.2025 17:04:54 EET | Tiedote

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on tyytyväinen ulkoministeriön työhön Team Finland -yrityspalveluiden vaikuttavuuden lisäämiseksi. Business Finlandin ulkomaantoimintojen integraatio ulkoasiainhallintoon mahdollistaa sen, että suomalaisille yrityksille on jatkossa tarjolla sellaisia vienninedistämispalveluja, joita Business Finland ei ole enää muutamaan vuoteen katsonut tehtäväkseen tuottaa. On selvää, että kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa vientipalvelut parantavat merkittävästi yritysten kansainvälistä kilpailukykyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye