Katujen laki raaistaa myös lainvalvojaa

Jaa

Tunnetun true crime -kirjan jatko-osa kysyy, mikä lopulta erottaa rikollisen ja poliisin.

René Dahl Andersen: Soluttautuja 2 – Tositarinoita alamaailmasta ja peitepoliisin elämästä

Painettu, e- ja äänikirja ilmestyvät 28.9.2023

Kööpenhaminan huumepoliisin arki on täynnä rankkoja ratsioita, säälimättömiä rikollispomoja ja houkutuksia ajautua lain väärälle puolelle. Peitepoliisien henki on koko ajan hiuskarvan varassa.

Jatkuva väkivalta ja sen uhka raaistavat myös poliisia. Työssä joudutaan usein tilanteisiin, joissa asiakas tahallisesti provosoi tai käyttäytyy arvaamattomasti. Vaaditaan yhtä aikaa nopeaa tilannearviointia ja voimankäyttöä. Joskus tulkinta menee pieleen, tunteet ylikuumenevat, tai välttämättömäksi koettu väkivallankäyttö näyttää jälkikäteen pahalta.

Aina myöskään laki ei ole sen puolesta työtä tekevien puolella. Selvä rikostapaus voi vesittyä teknisten syiden takia ja pitkäkin työ uhkaa valua hukkaan. Silloin nousee esiin asenne, jonka mukaan tarkoitus pyhittää keinot. Kaduilla säännöt ja lait ovat joustavia, myös poliiseille.

Jos rikollisia napatakseen pitää itsekin tehdä pahoja tekoja, mitä tapahtuu omalle moraalikäsitykselle?

Soluttautuja oli vuoden 2022 true crime -tapaus, vereslihainen kertomus entisen huumepoliisi Rene Dahl Andersenin peitetehtävistä huumeliigojen sisällä. Nyt Andersen kertoo uusista järkyttävistä tapauksista lain harmaalla alueella.

René Dahl Andersen (s. 1972) toimi 20 vuotta Kööpenhaminan poliisivoimissa huumepoliisina, ilmiantajien koordinaattorina ja peitetehtävissä, johon hän sai pätevyyden FBI:n koulutuksessa. Hänen ensimmäistä kirjaansa Soluttautuja on Suomessa myyty 15 000 kappaletta ja siitä on tekeillä Netflix-sarja.

Suomentaja: Laura Koskela

Äänikirjan lukija: Mikko Leskelä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Atena on osa Otava-konsernia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme