Jyväskylän yliopisto

Luokanopettajan aikuiskoulutus, tietotekniikka ja koulutusteknologia kiinnostivat syksyn yhteishaussa

Jaa

Syksyn yhteishaku korkeakouluihin päättyi torstaina 14.9.2023. Jyväskylän yliopistossa tarjolla olleisiin 115 opiskelupaikkaan pyrki tänä syksynä 771 hakijaa, joilta kertyi hakukohdekohtaisia hakemuksia 1018 kappaletta.

Eniten hakijoita keräsi Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettajan aikuiskoulutuksen kandidaatti- ja maisteriohjelma, johon pyrkii 270 hakijaa. Toiseksi eniten hakemuksia tuli tietotekniikan kandidaatti- ja maisteriohjelmaan, 207 hakemusta. Kolmanneksi suosituin hakukohde oli koulutusteknologian kandidaatti- ja maisteriohjelma, 147 hakemusta. Hakijoiden kokonaismäärä nousi merkittävästi viime syksyn hausta, jolloin luku oli 458. Tämän syksyn hakijoista on suomalaisia 582.

Useimmissa hakukohteissa valinta tapahtuu hakijan aiempien opintojen perusteella. Luokanopettajan aikuiskoulutuksen soveltuvuuskokeeseen kutsutaan osa hakijoista.

Hakijoiden tulokset (hyväksytty, hylätty, varasijalla) valmistuvat ja tulevat näkyviin Opintopolku.fi -palveluun viimeistään 24.11.2023. Syksyn yhteishaussa hyväksytyn tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 1.12.2023. Opinnot alkavat tammikuussa 2024.

Lisätietoja

Palvelupäällikkö Heta Koski, puh. 040 670 1730, heta.h.koski@jyu.fi

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Dissertation 29.9.2023: Environmental change effect on quality of production in boreal lakes (Calderini)25.9.2023 17:00:00 EEST | Tiedote

In his doctoral dissertation, M.Sc. Marco Calderini delved into the influences of phenomena like global warming, eutrophication, and lake browning on phytoplankton production of essential fatty acids. This is of paramount importance since omega-3 polyunsaturated fatty acids such as eicosapentaenoic acid, EPA, and docosahexaenoic acid, DHA, are necessary for the development and reproduction of many organisms, including humans.

Jyväskylän yliopiston fysiikan laitos avainroolissa kiihdytinlaitteiden suunnittelussa, rakentamisessa ja toimituksissa uudelle saksalaiselle FAIR-tutkimuskeskukselle25.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston fysiikan laitoksella on merkittävä vaikutus Saksan Darmstadtiin rakenteilla olevaan monitieteiseen ja kansainväliseen FAIR-kiihdytinlaboratorioon. Laitoksen tutkijoiden vastuulla on koordinoida Suomessa kiihdytinkomponenttien suunnittelua, rakentamista ja toimitusta FAIRiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme