Keski-Suomen ELY-keskusKeski-Suomen ELY-keskus

Multian Valkeisenjärven ruoppauksia jatketaan

Jaa

Multialla Karhilassa sijaitseva Valkeisenjärven lintuvesi on hyvin pitkälti soistunut matala järvi, jota kunnostettiin avovesialuetta ruoppaamalla loppusyksyllä 2022. Samalla korotettiin laskupuron yläpäässä olevaa pohjapatoa. Nyt syyskuun puolivälissä ruoppauksia jatketaan.

Multian Valkeisenjärvi. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus
Multian Valkeisenjärvi. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus

Ruoppaustyö jouduttiin syksyllä 2022 keskeyttämään kiristyneen pakkasen vuoksi ennenaikaisesti. Nyt syyskuun puolivälissä ruoppauksia on jatkettu HELMI-rahoituksella, jolloin ruoppaustöiden laajuuden osalta päästään alkuperäiseen tavoitteeseen. Ensimmäiset ruoppaukset toteutettiin osana valtakunnallista Hydrologia LIFE -hanketta.

Osa käsittelemättömistä rantasoista muuttuu kaivinkonetöiden kattaman alueen ohella vesipintaisiksi ja soveltuu siten paremmin vesilintujen ruokailualueiksi. Alueelle muodostuvat pesimäsaarekkeet taas toimivat myös lokkilintujen pesimäalustoina.

– Viime syksyn toiminta on tuottanut jo tulosta, sillä naurulokkien ja pikkulokkien pesimäkanta suunnilleen kaksinkertaistui heti ensimmäisenä keväänä aiempiin vuosiin nähden, toteaa suunnittelusta pääosin vastannut biologi Tomi Hakkari Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on myöntänyt hankkeelle vesiluvan kesäkuussa 2022. Vehkoon kalastuskunta omistaa vesialueen, mutta luvan hakijana ja myös rakennuttajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme