Tampereen ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku 2023: TAMK vastaanotti 5172 hakemusta tammikuussa alkaviin koulutuksiin

Jaa

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi 14.9.2023. Tampereen ammattikorkeakoulun hakukohteisiin tuli 5172 hakemusta. Tammikuussa alkaviin opintoihin on yhteensä 429 aloituspaikkaa. Loka-marraskuun valintakokeisiin odotetaan noin 1600 osallistujaa.

AMK-hakukohteista suosituin ensisijaisten hakijoiden määrän perusteella oli uusi liiketalouden oikeustradenomin tutkinto-ohjelma, johon oli 588 ensisijaista hakijaa. Toiseksi suosituin hakukohde oli terveydenhoitajan muuntokoulutus, johon oli 175 ensisijaista hakijaa. Koulutuksessa sairaanhoitajan AMK-tutkinto muunnetaan terveydenhoitajan AMK-tutkinnoksi. 

Ylempien AMK-tutkintojen hakukohteista halutuin oli dataosaamisen ja tekoälyn ylempi tutkinto-ohjelma (tradenomi YAMK), jossa ensisijaisten hakijoiden määrä oli 63. Toiseksi suosituin oli dataosaamisen ja tekoälyn ylempi tutkinto-ohjelma, jonka fokus on terveys- ja hyvinvointialoilla. Ensisijaisia hakijoita oli 59. 

Valintakoetilaisuuksia järjestetään ammattikorkeakouluissa 30.10.–1.11.2023. TAMKin pääkampuksella järjestetään noina päivinä kolme koetilaisuutta. Hakijoille on yhteensä 1632 koepaikkaa eli 544 paikkaa tilaisuutta kohden. 

Opiskelijavalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 24.11. Opiskelupaikka tulee vastaanottaa viimeistään 1.12. Opinnot alkavat tammikuussa 2024.     

Kysy lisää:
Lea Yli-Koivisto, Opiskelijarekrytoinnin päällikkö, Tampereen ammattikorkeakoulu 
p. 050 560 3153, lea.yli-koivisto@tuni.fi 

Avainsanat

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Maksuttomista mikro-opinnoista uutta osaamispääomaa yrittäjille27.9.2023 13:00:32 EEST | Tiedote

Suomalaiset ammattikorkeakoulut ovat käynnistäneet hankekokonaisuuden, jonka tavoitteena on auttaa mikro- ja pk-yrityksiä päivittämään muutoskykyään, vahvistamaan niiden vihreää siirtymää ja parantamaan digitalisaatioon liittyvää osaamistaan. Osaamista voi päivittää mikro-opinnoilla, jotka ovat maksuttomina saatavilla yritystenmuutoskumppanina.fi-sivustolla. Hankekokonaisuuden yhteistyökumppanina toimii Suomen Yrittäjät.

School to belong vähentää korkeakouluopiskelijoiden yksinäisyyttä – TAMK ensimmäisenä korkeakouluna mukana19.9.2023 14:00:27 EEST | Tiedote

Korkeakouluopintoihin ja usein uudelle paikkakunnalle tultaessa odotetaan opiskelijaelämää, uusia kavereita ja kuulumista opiskelijayhteisöön. Valitettavasti kaikkien osalta tämä ei toteudu kuten voisi toivoa. Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) on ensimmäisenä korkeakouluna mukana HelsinkiMission yksinäisyyttä vähentävässä School to Belong -ohjelmassa.

Invitation to media: Welcome to meet Tunisian higher education and ministry delegation at Tampere University of Applied Sciences 26th Sept, 2023 at 10:30 am13.9.2023 15:07:00 EEST | Press Invitation

Tampere University of Applied Sciences (TAMK) is active in promoting international cooperation with research, development, and innovation projects. We are partnering in a RDI project ‘BiotechTunisia’. As part of it, we are welcoming Senior Researchers, Professors, Members of University management and Ministry of Education and Scientific Research from Tunisia. The media is warmly welcome to meet the delegation for short interviews and a cup of coffee and refreshments. The delegation comprises of 22 members.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme