Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan ennakkotiedote

Jaa
Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta pitää ylimääräisen kokouksen tiistaina 19. syyskuuta klo 8. Lautakunta jatkaa talouden tasapainottamiseksi valmistellun muutosohjelman sekä toimialan ensi vuoden talousarvioehdotuksen käsittelyä.

Muutosohjelma välttämätön talouden tasapainottamiseksi

Toimiala on valmistellut lautakunnan päätöksen (9.5.2023) mukaisesti talouden tasapainottamiseksi ehdotuksen kolmivuotiseksi muutosohjelmaksi. Muutosohjelman valmistelua on edellytetty kaikilta hyvinvointialueilta, HUS-yhtymältä ja Helsingiltä.

Lautakunta asetti muutosohjelman tavoitteeksi sopeutuksesta huolimatta laadukkaiden sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelujen turvaamisen helsinkiläisille. Samalla lautakunta edellytti, että ohjelmassa hyödynnetään ensisijaisesti keinoja, jotka eivät heikennä helsinkiläisten palveluja.

Kesäkuun ennusteen pohjalta kuluvan vuoden alijäämä on noin 24 miljoonaa euroa, mutta toimialalle voi kertyä vuoden 2025 loppuun mennessä tämän hetken arvion mukaan 100–200 miljoonan euron alijäämä ilman taloutta tasapainottavia toimia.

Muutosohjelman ensimmäisessä vaiheessa valmistellaan toimenpiteitä, joilla saavutettaisiin vuoden 2026 loppuun mennessä noin 100 miljoonan euron sopeutukset. Esimerkkejä konkreettisista toimenpide-ehdotuksista on liitteenä olevassa muutosohjelmassa.

Lautakunta jätti muutosohjelman 5.9.ja 12.9. kokouksissa pöydälle.

Lisätietoa:

Talousarvioehdotus 2024 ja taloussuunnitelma vuosille 2024–2026

Toimialan ensi vuoden talousarvioehdotuksen pohjana on käytetty Valtionvarainministeriön keväällä 2023 julkaisemia rahoituslaskelmia. Lopulliset rahoituslaskelmat vahvistuvat vasta lokakuussa. Talousarvioehdotus tulee vielä tältä osin täsmentymään.

Toimialan kesäkuun lopun ennusteen mukaan kuluvan vuoden alijäämä on noin 24 miljoonaa euroa, ja se on katettava viimeistään vuoden 2026 loppuun mennessä. Ylitys esitetään katettavaksi vuosina 2025 ja 2026. Vuonna 2024 tavoitellaan nollatulosta.

Ennustetun kustannustason nousun ja korkean inflaation aiheuttamaa menokasvua ja ylityspainetta hillitään taloutta tasapanottavalla muutosohjelmalla, jota lautakunta käsittelee tässä samassa kokouksessa.

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan valtionrahoituksen ja tulojen raami vuodelle 2024 on tällä hetkellä yhteensä 2,923 miljardia euroa.

Lautakunta jätti talousarvioehdotuksen ja taloussuunnitelman 5.9. ja 12.9. kokouksissa pöydälle.

Lisätietoa:

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan verkkosivuilla. Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sotepe

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan päätöstiedote12.9.2023 18:06:05 EEST | Tiedote

Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta piti kokouksen tiistaina 12. syyskuuta. Kokouksen päätöstiedote on kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta jätti tässä kokouksessa yksimielisesti pöydälle talouden sopeuttamiseksi valmistellun vuosien 2023 - 2025 muutosohjelman sekä vuoden 2024 talousarvioesityksen. Lautakunta jatkaa näiden käsittelyä ylimääräisessä kokouksessa tiistaina 19. syyskuuta klo 8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme