Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusoten vastaanottopalveluiden puhelinruuhka purettu lähes kokonaan

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) lääkärin ja hoitajan vastaanottojen puhelinasiointi on nopeutunut koko kesän. Takaisinsoitot toteutuvat tällä hetkellä pääosin samana päivänä.

Kuva: Keusote / Kuvaaja Iiro Rautiainen
Kuva: Keusote / Kuvaaja Iiro Rautiainen Keusote / Kuvaaja Iiro Rautiainen

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen lääkärin ja hoitajan vastaanottojen puhelinasiointia on järjestelty tämän vuoden aikana uusiksi ja puhelinasioinnin ruuhkaa on saatu purettua hyvin. Tällä hetkellä 93 % puheluista pystytään hoitamaan saman päivän aikana. 

Koko kuluvan vuoden aikana reilu 60 % vastaanottopalveluihin tulleista puheluista on hoidettu saman päivän aikana. Ruuhkista huolimatta kiireellisiin puheluihin on vastattu lähes poikkeuksetta samana päivänä.  

Tämän vuoden vaikein tilanne oli toukokuussa, jolloin jonossa oli enimmillään 4000 puhelua. Kesän aikana jonoa saatiin purettua tehokkaasti ja päästiin nykyiseen hyvään tilanteeseen, jossa samana päivänä hoitamattomia puheluita on enää noin 140. Vastaanottopalveluihin on tänä vuonna saapunut keskimäärin 37 500 puhelua ja jätetty 22 000 takaisinsoittopyyntöä kuukaudessa. 

– Yhteyden saaminen puhelimitse on nyt parhaimmalla tasolla sitten vuoden 2022 alun. Tämän takana on iso ja merkittävä ponnistus, josta haluan kiittää koko vastaanottopalveluidemme henkilöstöä. Edelleen tavoittelemme hoitotakuun määrittelemää palvelutasoa ja haluamme vastata kaikkien asiointilinjojen yhteydenottoihin samana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä, palvelujohtaja Susanna Pitkänen sanoo. 

Kehitystyötä jatketaan 

Tehokkaan kehittämisen tuloksena vastaanottopalveluiden puhelinruuhka on purettu nyt lähes kokonaan. Kuluvan vuoden aikana puhelinasioinnin vasteajoissa on ollut asiointilinjaeroja. 

– Sisäisillä toiminnan muutoksilla pyrimme estämään vastaavien erojen syntymistä jatkossa, jotta puhelinasiointi olisi yhdenvertaisempaa kaikille asiakkaillemme. Tasaamme eri puhelinlinjojen välisiä vasteaikoja mm. työnjaollisin keinoin, minkä vuoksi puheluun voi vastata muukin hoitaja kuin oma hoitovastaava. Toiminnan sisäisessä järjestäytymisessä pidämme tärkeänä varmistaa edelleen asiakkaiden hoidon jatkuvuuden toteutuminen, Pitkänen kertoo. 

Puhelinasioinnin vaihtoehtona on hyvinvointialueen sähköinen asiointi, jota on hyvä käyttää erityisesti, kun ottaa yhteyttä uudessa terveyteen liittyvässä asiassa. Omaolon oirearviot osoitteessa omaolo.fi auttavat arvioimaan, milloin oire tarvitsee tarkempaa arviota ja hoitoa ja mitä voi itse tehdä. Jos oireet sitä edellyttävät, oirearvion voi lähettää terveydenhuollon henkilöstölle yhteydenottoa varten. 

Verkkosivuillamme kerromme tarkemmin vastaanottopalveluiden puhelinasioinnin vasteajan mediaanista vuoden 2023 aikana: www.keusote.fi/vastaanottopalvelujen-puhelinruuhka-on-purettu-lahes-kokonaan 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme