Taloyhtiöille apua osakeluetteloiden siirtoon - klinikkakiertue starttaa Rovaniemeltä

Jaa

Huoneistotietojärjestelmää ylläpitävä Maanmittauslaitos järjestää valtakunnallisesti taloyhtiöille osakeluetteloiden siirtoklinikoita ja tukee näin siirtojen teoissa. Kaikkien ennen vuotta 2019 perustettujen taloyhtiöiden on siirrettävä osakeluettelonsa sähköiseen huoneistotietojärjestelmään tämän vuoden loppuun mennessä.

Kuvassa kaksi ihmistä istuu tietokoneen edessä ja hymyilevät toisilleen
Kuva: Anriika Kauppi

Vuoden 2024 alusta siirto muuttuu maksulliseksi. Syyskuun alussa osakeluetteloiden siirtoja oli tehty vain 44,3 prosenttia koko maassa.

Siirtoklinikat on suunnattu taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajille ja isännöitsijöille. Klinikalla näytetään konkreettisesti, miten osakeluettelon siirto tehdään. Maanmittauslaitoksen asiantuntijat tarjoavat myös henkilökohtaista opastusta ja neuvontaa. Klinikasta on hyötyä erityisesti pienille taloyhtiöille.

Valtakunnallinen klinikkakiertue käynnistyy Rovaniemeltä. Klinikoiden aikataulu on seuraava:

9.10. Rovaniemi

10.10. Oulu

10.10. Hyvinkää

11.–12.10. Helsinki

31.10. Tampere

1.11. Turku

2.11. Hämeenlinna

2.11. Jyväskylä

8.11. Lahti

9.11. Vaasa

15.11. Lappeenranta

15.11. Maarianhamina

20.11. Kuopio

21.11. Joensuu

22.11. Mikkeli 

Myös ruotsinkielistä neuvontaa saa seuraavien paikkakuntien klinikoilla: Hyvinkää, Helsinki, Tampere, Turku, Hämeenlinna, Vaasa ja Maarianhamina.

Klinikoiden lisäksi järjestetään kaksi samansisältöistä verkkokoulututusta osakeluettelon siirtoon. Koulutusten ajankohdat ovat 17.10. ja 14.11. 

Tilaisuuksiin on ennakkoilmoittautuminen. Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta https://osakehuoneistorekisteri.fi/tapahtumat

Tervetuloa klinikalle!

Lisätietoa

Palvelupäällikkö Suvi Väärälä, Maanmittauslaitos, 050 568 0990, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Avainsanat

Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja, huolehdimme omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä, tuotamme kartta-aineistoja sekä teemme paikkatietoalan tutkimusta.

Maanmittauslaitos.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maanmittauslaitos

Statistik över fastighetsköp: Fastighetshandeln avtog och priserna fortsatte att sjunka28.9.2023 09:36:07 EEST | Tiedote

Färsk statistik visar att det har skett över 16 procent färre fastighetsköp än i fjol mellan början av januari och mitten av september. Handeln med och priserna på egnahemshus sjönk klart. Priset på skog steg däremot. Handeln med stugor med egen strand inom detaljplaneområden fortsatte att avmattas, men populära områden och objekt finner en ny ägare oberoende av konjunktursvängningar. I Nyland till och med steg priserna på stugor, även om de genomsnittliga priserna sjönk.

Kiinteistökauppatilasto: Kiinteistökauppojen määrät ja hinnat laskivat edelleen28.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Tuore tilasto kertoo, että kiinteistökauppoja on tehty yli 16 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna tammikuun alun ja syyskuun puolivälin välisenä aikana. Omakotitalokauppojen määrät ja hinnat laskivat selvästi. Metsän hinta sen sijaan nousi. Rantamökkien kauppa asemakaava-alueilla hiljeni edelleen, mutta suositut alueet ja kohteet löytävät uuden omistajan suhdannevaihteluista huolimatta. Uudellamaalla mökkien hinnat jopa nousivat, vaikka keskimäärin kauppahinnat laskivat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme