Jyväskylän yliopisto

Syksyn hauskin tiedetapahtuma valtaa kampuksen - tervetuloa Tutkijoiden yöhön pe 29.9.

Jaa

Reilun viikon kuluttua perjantaina Jyväskylän yliopistossa juhlitaan jälleen Tutkijoiden yötä. Vuoden suurin tiedetapahtuma tuo yliopiston kampukselle suuren joukon vierailijoita jo heti aamusta alkaen. Tule tutustumaan tutkijoihin ja kuulemaan, mitä kaikkea yliopistossamme tutkitaan!

Tuhannet ihmiset löytävät tiensä tieteen pariin Tutkijoiden yössä. Tänäkin vuonna Tutkijoiden yö alkaa jo aamulla kouluryhmille järjestettävillä työpajoilla. Koululaisryhmien jälkeen tutkijat avaavat ovet tutkimukseensa laajemmalle yleisölle mielenkiintoisten ohjelmanumeroiden kautta. Tarjolla tulee olemaan laaja kattaus koko perheelle sopivaa ohjelmaa aamusta iltaan asti.

Ohjelmaan voit tutustua tarkemmin verkkosivuilla. Tapahtumia järjestetään ympäri kampusaluetta: Ylistönrinteellä, Agorassa, Liikunnalla, Seminariumissa, Musicassa ja kirjasto Lähteessä. Lisäksi Tutkijoiden yö näkyy Tiedemuseossa, Jyväskylän taidemuseossa, Rihlaperän tähtitornissa ja Kanavuoren kokoelmakeskuksessa!

Tutkijoiden yö järjestetään yhtä aikaa Valon kaupunki –tapahtuman kanssa, minkä ansiosta vierailijat voivat ihastella valoinstallaatioita myös kampusalueella. Tänä vuonna Ylistön sillalle ilmestyy upea Fragments of Reality -valoteos, ja Seminaarinmäen päärakennuksella nähdään Älynväläys-videoteos, joka kertoo Jyväskylän opettajankoulutusseminaarin perustajasta Uno Cygnaeuksesta.

Tervetuloa Tutkijoiden yöhön juhlistamaan tiedettä ja tiedeyhteisöä! Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula, 040 805 4403

Viestintäharjoittelija Tupu Riikonen, 050 479 7517

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 6.10.2023: Johtamismotivaatio on tärkeä voimavara kestävän johtajauran rakentumiselle (Auvinen)29.9.2023 14:00:00 EEST | Tiedote

PsM Elina Auvisen psykologian laitoksen väitöskirjassa tutkitaan suomalaisten johtajien kestävien työurien rakentumista. Keskeinen kysymys oli, auttaako johtajan johtamismotivaatio rakentamaan kestävää työuraa nykyisessä työelämäkontekstissa. Lisäksi tutkimuksessa tarkastellaan johtotehtävissä toimimisen taustalla vaikuttaneita syitä ja johtamismotivaation kykyä toimia voimavarana johtajan työuupumusta vastaan.

Kuluttajan älypuhelintaidoilla vaikutusta palvelukokemukseen verkko- ja kivijalkakaupan välillä29.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmätieteen oppiaineen ja yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen tutkimuksessa osoitettiin, että älypuhelinta ostoksien teossa hyödyntävät kuluttajat hyötyvät eniten verkko- ja kivijalkaliikkeen eli fyysisen myymälätilan yhdistelmästä. Nämä kuluttajat ovat myös muita uskollisempia kaupoille, jotka ovat yhdistäneet palvelussaan verkon ja kivijalan onnistuneesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme