Naisvangit – Millaiset polut johtavat telkien taakse

Jaa

Sonja Saarikosken tietoteos NAISVANGIT – RIKOLLISUUDEN KEHÄ MAAILMAN ONNELLISIMMASSA MAASSA on kirja rikoksesta ja rangaistuksesta, ihmisestä rikoksen takana ja tapahtumista sen ympärillä.

Laajaan taustatyöhön – haastatteluihin ja kirjallisiin dokumentteihin perehtymiseen – perustuva kirja tuo naisvangit ja vankilaelämän lähelle.

Graafinen suunnittelu Antti Grundstén.
Graafinen suunnittelu Antti Grundstén.

Saarikosken kirja näyttää katkelmia hyvinvointivaltion näkymättömästä todellisuudesta, sieltä missä on totuttu selviämään keinolla millä hyvänsä.

Kymmenien vankien kertomuksissa nousevat esiin epäreilut lähtökohdat elämään, traumat, suru ja katumus, mutta myös toivo ja halu aloittaa uudestaan puhtaalta pöydältä.

Kirja on myös kuvaus laitoksista, vallasta ja sen käytöstä. Mikä vankilan tarkoitus on? Mitä on olla nainen miesten ehdoilla suunnitellussa vankilassa – osana vähemmistön vähemmistöä?

"Kaikki tapahtumat, tilanteet, ajatukset ja tunteet, jotka kirjassa liitetään haastateltavieni elämään, on joko kerrottu minulle henkilökohtaisesti tai olen lukenut ne haastateltaviani koskevista dokumenteista", kirjoittaa Saarikoski teoksen jälkisanoissa.

Hänen läpikäymänsä kirjalliset dokumentit ovat olleet esimerkiksi lastensuojeludokumentteja, oikeudenkäyntipöytäkirjoja, epikriisejä ja esitutkintamateriaaleja.

***

Sonja Saarikoski (s. 1989) on helsinkiläinen toimittaja, joka työskentelee verkkomedia Long Playssa. Lisäksi hän kirjoittaa klassisen musiikin kritiikkiä ja opettaa journalistista kirjoittamista Helsingin yliopistossa. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Imagessa, Helsingin Sanomissa ja Suomen Kuvalehdessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Tyttö ja yö – Koukuttava trilleri Ranskan myyntilistojen kärjestä25.9.2023 10:23:10 EEST | Tiedote

Guillaume Musson tuotantoa nyt ensi kertaa suomeksi! Musso on yksi Ranskan nykykirjallisuuden suosituimpia kirjailijoita. Hänen kirjojaan on myyty maailmanlaajuisesti 45 miljoonaa kappaletta (kaikissa formaateissa), 47 kielellä. *** TYTTÖ JA YÖ -romaanissa keskellä myrskyä talvella 1992 nuori Vinca Rockwell karkaa filosofianopettajansa kanssa yöhön, eikä ihailtua naista nähdä enää koskaan...

Francon kanssa? – Suomi, Espanja ja kylmä sota12.9.2023 11:56:17 EEST | Tiedote

Espanjaa 34 vuotta yksinvaltaisesti johtanut Euroopan viimeinen diktaattori Francisco Franco kuoli marraskuussa 1975. Suomessa vuosi 1975 huipentui presidentti Urho Kekkosen isännöimään Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokoukseen. Mitä nämä kaksi maata Euroopan eri laidoilla merkitsivät toisilleen? Millaiset olivat Suomen suhteet oikeistodiktatuuriin? Näitä kysymyksiä tarkastelee Jussi Pakkasvirran kirja FRANCON KANSSA? SUOMI, ESPANJA JA KYLMÄ SOTA.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme