Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Opiskelijat kohtaavat senioreita digituen tapahtumassa

Jaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue järjestää Vanhustenviikolla Digitukea senioreille -tapahtuman tiistaina 3.10.2023 klo 9-12. Laurea-ammattikorkeakoulun tiloissa Tikkurilassa järjestettävässä tapahtumassa opiskelijat pääsevät näkyvään rooliin tapahtuman järjestelyissä.

Nainen opettaa vanhusta kirjoittamaan.
Digituen tapahtumassa on koolla laaja joukko alueen toimijoita, jotka tarjoavat digitukea tai palveluita senioreille.

Vantaalla ja Keravalla on huomattu, että digituen tarve ei ole loppumassa. Digitaaliset palvelut ovat vahvasti läsnä terveydenhuollossa ja sosiaalipalveluissa sekä kaikenlaisessa arkisessa asioinnissa. Kun palvelut siirtyvät sähköisiin välineisiin, tarvitaan niiden kylkeen digitukea mahdollisimman helposti ja matalalla kynnyksellä. Kasvokkain annettava digituki ja neuvonta ovat monille nimenomaan se tapa, jota eniten kaivataan. Tällainen tapahtuma järjestetään ensimmäistä nyt kertaa. Koolla laaja joukko alueen toimijoita, jotka tarjoavat digitukea tai palveluita senioreille. Tapahtumassa katse suunnataan digitaalisiin palveluihin ja niiden käyttämiseen nimenomaan senioreiden näkökulmasta.  

Tapahtumaan odotetaan alueella asuvia senioreita, seniori-ikää lähestyviä sekä heidän läheisiään. Opiskelijat opastavat heitä korkeakoulun tiloissa ja avustavat esimerkiksi kahvien kanssa. Opiskelijat auttavat senioreita myös erilaisten sovellusten, kännyköiden, tablettien ja tietokoneiden parissa. Myös muita alueella toimivia digituen ammattilaisia on antamassa digitukea tapahtuman aikana  

”Opiskelijoilta on tullut monta raikasta ideaa tapahtuman järjestämiseen”, sanoo tapahtuman koordinoinnista ja suunnittelusta vastaava Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen erityisasiantuntija Maija Isaksson Asukkaan asialla -hankkeesta. ”Opiskelijat ovat nimenomaan toivoneet, että he voivat auttaa tapahtumakävijöitä esimerkiksi kahvituksessa ja seurustella senioreiden kanssa kahvikupposen äärellä”, kertoo Isaksson. 

Laurean opiskelijat ovat saaneet tapahtumassa tehtäväkseen myös esitellä yhden tai muutaman hyvinvointia tukevan sovelluksen, joka sopisi senioriväestölle. Lisäksi esittelyssä on muun muassa Martta-sovellus ja Vantaan aikuisopiston tietotekniikkakurssien tarjontaa. Lisäksi tapahtumassa kuullaan aamupäivän aikana useita asiantuntijapuheenvuoroja esimerkiksi edunvalvontavaltuutuksesta, arjen tietoturvasta ja kokemusasiantuntijoiden näkemyksiä. Paikalliset järjestöt ja organisaatiot esittäytyvät messuosastolla.  

Lisätietoja antaa: 

Maija Isaksson 

Erityisasiantuntija 

0405477635  

maija.isaksson@vakehyva.fi 

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on sopinut paikallisten palkkaerien kohdentumisesta – palkankorotuksia tulossa laajasti28.6.2023 15:03:10 EEST | Tiedote

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella saatiin päätökseen neuvottelut SOTE-sopimuksen paikallisten palkkaerien kohdentumisesta. Yleiskorotuksen lisäksi palkankorotuksia on tulossa noin 2 000 työntekijälle. Korotuksen kohdentumiseen on vaikuttanut mm. palkkojen yhteensovittamisen tarve, henkilöstön saatavuushaasteet ja palkkaepäkohtien korjaaminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme