Atena

Historiantutkijan ainutlaatuinen tietokirja on kattava läpileikkaus keskiaikaiseen sodankäyntiin

Jaa

Historiantutkija Juho Wilskmanin upeasti kuvitettu tietokirja on kansainväliselläkin mittapuulla harvinaislaatuinen. Se esittelee keskiajan sodankäyntiä vanhan maailman romahduksesta 300-luvulta aina uuden ajan alkuun, Suomesta Sudaniin ja Irlannista Japaniin.

Aropaimentolaisten nousu 300-luvulla muutti maailmaa Rooman valtakunnasta Kiinaan. Seuraavilla vuosisadoilla taistelukenttiä hallitsivat milloin jalkamiesten tiiviit rintamat, milloin ratsastavat jousimiehet tai haarniskoihin sonnustautuneet peitsimiehet – muista joukoista puhumattakaan. Sotia käytiin niin merten aalloilla kuin kivisillä muureillakin. 

 “Tämä kirja sai alkunsa huomiosta, ettei kukaan ole oikeastaan kirjoittanut kattavaa kirjaa keskiajan sodankäynnistä suomeksi. Päätin tarttua tilaisuuteen”, Wilskman toteaa esipuheessa.  

Keskiajan sotahistoriasta väitelleen Juho Wilskmanin kirja on kansainvälisesti poikkeuksellinen teos sodista, jotka koskettivat kaikkia hallitsijoista rahvaaseen. Runsas tietokirja kertoo sodankäynnin muutoksesta ja kehityksestä Rooman valtakunnan hajoamista seuranneen vuosituhannen aikana. Kronologisesti etenevä tietokirja sukeltaa monipuolisesti erilaisiin teemoihin kuten jalkaväen nousuun ja ruutiaseiden voittokulkuun.  

Juho Wilskman (s. 1981) on keskiajan sodankäynnistä väitellyt historiantutkija.  

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja arvostelukappaleet: adele.couavoux@otava.fi  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Ainutlaatuinen tietoteos jatkosodassa kaatuneiden sotilaiden etsinnästä29.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Slava Skokov & Mikko Porvali: Kentälle jääneet – Kannaksella 1944 kadonneet sotilaat ja heidän etsintänsä Ilmestyy 23.10. Kun Kannaksen suurhyökkäys alkoi kesäkuussa 1944, suomalainen pääpuolustusasema murtui nopeasti. Alkoi perääntymisvaihe, jonka rajuissa taisteluissa katosi tuhansia suomalaissotilaita. Suuri osa heistä jäi kaatuneina kentälle. Etenevä puna-armeija hautasi vainajista osan, yleensä lähimpiin pommikuoppiin tai taisteluasemiin. Monia jäi myös kaatumispaikalleen niille sijoilleen. Slava Skokovin vapaaehtoinen arkeologiaryhmä Karjalan Valli on etsinyt Kannaksen sotavainajia 1990-luvulta alkaen. Ryhmä on palauttanut kotimaan sankarihautoihin 135 suomalaista kaatunutta. Yli puolet heistä on tunnistettu DNA-tutkimuksin, osa odottaa yhä tunnistamista. Kentälle jääneet liikkuu kahdella aikatasolla. Sotahistorioitsija ja menestyskirjailija Mikko Porvali kertoo taisteluista, joissa Karjalan Vallin löytämät sankarivainajat kaatuivat. Kuvaus sodan ratkaisuhetkistä saa historian he

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme