Historiantutkijan ainutlaatuinen tietokirja on kattava läpileikkaus keskiaikaiseen sodankäyntiin
Historiantutkija Juho Wilskmanin upeasti kuvitettu tietokirja on kansainväliselläkin mittapuulla harvinaislaatuinen. Se esittelee keskiajan sodankäyntiä vanhan maailman romahduksesta 300-luvulta aina uuden ajan alkuun, Suomesta Sudaniin ja Irlannista Japaniin.

Aropaimentolaisten nousu 300-luvulla muutti maailmaa Rooman valtakunnasta Kiinaan. Seuraavilla vuosisadoilla taistelukenttiä hallitsivat milloin jalkamiesten tiiviit rintamat, milloin ratsastavat jousimiehet tai haarniskoihin sonnustautuneet peitsimiehet – muista joukoista puhumattakaan. Sotia käytiin niin merten aalloilla kuin kivisillä muureillakin.
“Tämä kirja sai alkunsa huomiosta, ettei kukaan ole oikeastaan kirjoittanut kattavaa kirjaa keskiajan sodankäynnistä suomeksi. Päätin tarttua tilaisuuteen”, Wilskman toteaa esipuheessa.
Keskiajan sotahistoriasta väitelleen Juho Wilskmanin kirja on kansainvälisesti poikkeuksellinen teos sodista, jotka koskettivat kaikkia hallitsijoista rahvaaseen. Runsas tietokirja kertoo sodankäynnin muutoksesta ja kehityksestä Rooman valtakunnan hajoamista seuranneen vuosituhannen aikana. Kronologisesti etenevä tietokirja sukeltaa monipuolisesti erilaisiin teemoihin kuten jalkaväen nousuun ja ruutiaseiden voittokulkuun.
Juho Wilskman (s. 1981) on keskiajan sodankäynnistä väitellyt historiantutkija.
Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja arvostelukappaleet: adele.couavoux@otava.fi
Yhteyshenkilöt
Adèle CouavouxMarkkinointi- ja viestintäpäällikköOtava
Tietokirjat
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Atena on osa Otava-konsernia.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Atena
Pasi Ilmari Jääskeläisen Kuurupiilon anatomia on ehdolla Finlandia-palkinnnon saajaksi9.11.2023 10:30:00 EET | Tiedote
Kuurupiilon anatomia on taianomainen romaani kuurupiiloon kadonneen veljen etsinnästä ja ihmisen ikiaikaisesta toiveesta saada olla olemassa juuri sellaisena kuin on. Romaani vie lukijansa matkalle uskollisuuteen, petokseen ja syyllisyyteen.
Atenan kevään 2024 kirjoissa yhteiskunnallista tietoa, historiaa, hyvinvointia ja mukaansatempaavaa kaunoa9.11.2023 08:00:00 EET | Tiedote
Atenan kevään 2024 kirjat julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa yksissä kansissa Otava-konsernin kaikkien kirjojen kanssa. Luvassa on jälleen tietokirjojen teräviä näkökulmia historiaan ja nykypäivään, elämäntaidon ja hyvinvoinnin tärkeää asiaa sekä kaunokirjallisia elämyksiä. Katso kaikki kevään kirjat tästä >>
Lohdullinen turvakirja itselempeyttä etsiville19.10.2023 08:34:16 EEST | Tiedote
Miten olla itsensä paras ystävä, tsemppari ja kuuntelija? Miksi se on ylipäätään tärkeää? Entä mitä tehdä, kun elämässä tulee haastavia aikoja?
Ainutlaatuinen tietoteos jatkosodassa kaatuneiden sotilaiden etsinnästä29.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote
Slava Skokov & Mikko Porvali: Kentälle jääneet – Kannaksella 1944 kadonneet sotilaat ja heidän etsintänsä Ilmestyy 23.10. Kun Kannaksen suurhyökkäys alkoi kesäkuussa 1944, suomalainen pääpuolustusasema murtui nopeasti. Alkoi perääntymisvaihe, jonka rajuissa taisteluissa katosi tuhansia suomalaissotilaita. Suuri osa heistä jäi kaatuneina kentälle. Etenevä puna-armeija hautasi vainajista osan, yleensä lähimpiin pommikuoppiin tai taisteluasemiin. Monia jäi myös kaatumispaikalleen niille sijoilleen. Slava Skokovin vapaaehtoinen arkeologiaryhmä Karjalan Valli on etsinyt Kannaksen sotavainajia 1990-luvulta alkaen. Ryhmä on palauttanut kotimaan sankarihautoihin 135 suomalaista kaatunutta. Yli puolet heistä on tunnistettu DNA-tutkimuksin, osa odottaa yhä tunnistamista. Kentälle jääneet liikkuu kahdella aikatasolla. Sotahistorioitsija ja menestyskirjailija Mikko Porvali kertoo taisteluista, joissa Karjalan Vallin löytämät sankarivainajat kaatuivat. Kuvaus sodan ratkaisuhetkistä saa historian he
Huimia pakoyrityksiä ja englantilaisen luokkayhteiskunnan pienoisversio natsien vankileirillä27.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote
Saksalaisten ylläpitämässä erikoisvartioidussa vankilassa vangit muodostivat omintakeisen yhteisön, jossa hyvän järjestyksen ja usein vahvan toverihengen rinnalla rehottivat rasismi ja brittiläisen luokkayhteiskunnan rumat puolet.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme