Suomen Yrittäjät

Yrittäjät: SAK:n liittojen toimet vastuuttomia ja liioittelua

Jaa

SAK:n liittojen puheet ja ”järjestölliset toimet” ovat vastuuttomia ja liioiteltuja. ”Suomessa tehdään työmarkkinauudistuksia, joita on tehty kilpailijamaissamme aikoja sitten. On myös suomalaisen duunarin etu, että yritykset työllistävät ja investoivat. Hallituksen esitykset ovat hyvä alku, mutta esimerkiksi paikallista sopimista pitäisi edistää vielä rohkeammin”, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Kuva: Johanna Erjonsalo
Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Kuva: Johanna Erjonsalo

Yrittäjät muistuttaa, että Suomessa on vaikeutettu vuosia työnantajayrittäjänä toimimista. Se näkyy työnantajayrittäjien määrän nopeana laskuna viime vuosina. 

Pentikäisen mukaan Suomessa on tehtävä työmarkkinareformeja, jotta saamme julkisen talouden velkaantumisen kuriin ja työllisyyden ylös.  

”Nyt tarvitaan uudistuksia, jotka kannustavat yrityksiä tarjoamaan työtä ja työtä vailla ihmisiä olevia työllistymään. Hallitus on tekemässä monia oikeita toimenpiteitä.” 

”Kunnianhimoinen työllisyystavoite edellyttää, että reformit toteutetaan tinkimättä hallitusohjelman mukaisesti. Uudistusten tärkeys korostuu taloussuhdanteen heikentyessä.” 

Yrittäjät perää hallitukselta vielä lisää uudistuksia 

Hallitusohjelman uudistukset kannustavat yrittäjiä tarjoamaan työtä madaltamalla työllistämisen riskejä. 

”Hallituksen esitykset ovat hyvä alku, mutta esimerkiksi paikallisen sopimisessa sekä sunnuntai- ja ylityökorvausten osalta pitäisi tehdä vielä enemmän”, Pentikäinen sanoo. 

”On valitettavaa, että ay-liike yrittää estää ulkoparlamentaarisin keinoin eduskunnan enemmistön luottamusta nauttivan hallituksen uudistuksia. Operaatiossa on vahva puoluepoliittinen viritys.” 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2019 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 379 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 61 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme