Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tena-tuotteiden kotiinkuljetusasiakkaiden tietoja on joutunut mahdollisesti vääriin käsiin

Jaa

Tena-inkontinenssituotteiden kotiinkuljetuspalvelujen tilaajien henkilötietoja on saattanut joutua vääriin käsiin, sillä Essity Oy:n tuotteiden kuljetuspalvelusta vastaava Westlog Oy on ilmoittanut henkilötietojen vaarantuneen kyberhyökkäyksessä elokuussa. Tilaajien tietoja on mahdollisesti vuotanut ulkopuolisten tietoon.

Henkilötietojen vuoto on kohdistunut Pohteen asiakkaisiin, joiden Tena-tuotemerkin inkontinenssisuojia on tilattu jakelupalvelun kautta. Tietoturvaloukkaus voi koskea asiakkaan nimeä, yhteystietoja, mahdollista järjestelmässä ollutta henkilötunnusta sekä tietoa tehdyistä tilauksista. 

Lisäksi tietomurto on kohdistunut Pohteen työntekijöihin, jotka ovat toimineet Pohteen yhteyshenkilöinä Essityn kanssa. Heidän osaltaan kyse on nimestä ja työssä käytetyistä yhteystiedoista. 

Kyberhyökkäys ei ole kohdistunut hyvinvointialueen omistamiin tietojärjestelmiin. Pohde on tehnyt asiasta alustavan ilmoituksen tietosuojavaltuutetulle. Westlog Oy on tehnyt asiasta ilmoituksen tietosuojavaltuutetun toimistolle ja Suomen kyberturvallisuuskeskukselle sekä tehnyt rikosilmoituksen poliisille.

Asiakas – kiinnitä huomiota väärinkäyttöyrityksiin

Hyvinvointialue on pyytänyt Essity Oy:ltä lisätietoja tietoturvaloukkauksesta. Tietovuodon laajuuden ja vaikutusten arviointi on vielä kesken. Tiedotamme tietoturvaloukkauksesta välittömästi enemmän, kun saamme tarkennettua tietoa. Pohde on yhteydessä tietoturvaloukkauksen kohteena olleisiin.

Asiakkaiden on hyvä kiinnittää erityistä huomiota mahdollisiin petosyrityksiin. Jos epäilee omien tietojen väärinkäytöstä ja rikosta, kannattaa olla yhteydessä poliisiin. Myös maksun pyytäminen hyvinvointialueen hoitotarvikkeista viittaa rikolliseen toimintaan. 

Lisätietoa tietoturvaloukkauksen kohteeksi joutuneelle:
https://tietosuoja.fi/jos-joudut-tietoturvaloukkauksen-kohteeksi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Sosiaalipalvelujen tiedot alkavat näkyä OmaKannassa Pohteen asiakkaille28.11.2023 11:24:41 EET | Tiedote

Aiemmin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen asiakkaat ovat voineet tarkastella OmaKannasta ainoastaan terveys- ja hyvinvointitietojaan. Tavoitteena on, että sosiaalipalveluissa kirjatut tiedot alkavat näkyä 30.11.2023 alkaen vaiheittain. Tiedot tulevat ensin näkyviin Hailuodossa, Tyrnävällä, Lumijoella, Siikalatvalla ja Kärsämäellä. Lisäksi Pohteen asiakkaille alkaa näkyä OmaKannassa perheoikeudellisten palvelujen ja vammaispalvelujen tietoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme