Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan työllisyyskatsaus: Työttömien määrä oli elokuussa 2 338 henkilöä suurempi kuin vuotta aiemmin

Jaa

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä oli elokuussa 22 667 henkilöä. Heinäkuusta laskua tuli yli 3 300 henkilöä. Lomautettujen määrä oli 1 425 henkilöä, kasvua vuositasolla oli 754 henkilöä.

Kuvaan on koottu työllisyyskatsauksen tunnuslukuja. Kaikki löytyvät itse katsauksesta.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä oli elokuussa 249 506 henkilöä, joista lomautettujen osuus oli 14 690 henkilöä. Työttömien ja lomautettujen määrä nousi koko maassa vuositasolla 10 390 henkilöllä eli 4,3 prosenttia.

Pirkanmaan työttömyysaste oli Etelä-Pohjanmaan 6,0 %, Pohjanmaan 6,1 %, Kainuun 7,9 %, Satakunnan 8,7 % ja Varsinais-Suomen 8,8 % jälkeen kuudennella sijalla ollen 8,8 %. Koko maan keskimääräinen työttömyysaste oli 9,4 %.

Työnhakijoiden kokonaismäärä laski 1 780 henkilöllä vuositasolla. Työttömiä työnhakijoita oli 2 338 henkilöä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli 210 asiakasta vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Uusia avoimia työpaikkoja oli 7 594 kpl. Alenema vuositasolla 4 849 kpl eli 39 %.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus
Ennakointiasiantuntija Juha Salminen
Puhelin 0295 036 208
sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Liitteet

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Kokemäenjoelle pyritään aikaansaamaan jääkantta viikonvaihteessa alkavan pakkasjakson avustuksella (Pirkanmaa, Satakunta, Varsinais-Suomi)24.11.2023 15:12:15 EET | Tiedote

Kokemäenjoen jääkannen muodostusta pyritään edistämään näillä näkymin heti viikonlopun jälkeen vesistöalueen säännösteltyjen järvien juoksutuksia supistamalla. Asiasta sovittiin perjantaina 24.11.2023 Kokemäenjoen säännöstelytahojen ja ELY-keskusten yhteisessä neuvottelussa. Jääkannen muodostamisella pyritään estämään hyyteenmuodostuksen aiheuttamat ongelmat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme