Maksuttomista mikro-opinnoista uutta osaamispääomaa yrittäjille

Jaa

Suomalaiset ammattikorkeakoulut ovat käynnistäneet hankekokonaisuuden, jonka tavoitteena on auttaa mikro- ja pk-yrityksiä päivittämään muutoskykyään, vahvistamaan niiden vihreää siirtymää ja parantamaan digitalisaatioon liittyvää osaamistaan. Osaamista voi päivittää mikro-opinnoilla, jotka ovat maksuttomina saatavilla yritystenmuutoskumppanina.fi-sivustolla. Hankekokonaisuuden yhteistyökumppanina toimii Suomen Yrittäjät.

TAMK

Uuden tiedon omaksuminen tapahtuu usein kiireisen arjen keskellä. Siksi 22 suomalaista ammattikorkeakoulua on yhdessä luonut Yritysten muutoskumppanina -hankekokonaisuuden. Siinä tarjotaan maksuttomia mikro-opintoja, joiden avulla yrittäjät sekä yritysten henkilöstö voivat päivittää osaamistaan joustavasti.

Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Jenni Pöllänen painottaa osaavan henkilöstön olevan menestyvän yrityksen perusta. Yrityksen osaamispääomasta kannattaa huolehtia järjestelmällisesti.

– Omaa osaamista kehittämällä voidaan säilyttää nykyiset asiakkaat ja kilpailla menestyksekkäästi myös uusista. Teknologia ja markkinat muuttuvat jatkuvasti, joten osaamiseen investoiminen on erittäin kannattavaa. Usein aiemmat tutkinnot tai työssä opitut taidot eivät yksin riitä yrityksen kasvuun ja kehittymiseen.

Kokonaisuuden mikro-opinnot on jaettu helposti hallittaviin osiin, joten opiskella voi lyhyinäkin vapaahetkinä, esimeriksi kahvitauolla. Lisäksi tarjolla on perinteisiä opintoja niille, jotka haluavat syventyä aiheisiin perusteellisemmin. Opintotarjonta on koottu teemoittain sivustolle yritystenmuutoskumppanina.fi. Sivusto kokoaa yhteen erilaisia sisältöjä sekä tuo näkymän niin ammattikorkeakoulujen kuin Yrittäjät-akatemian koulutustarjontaan. Tavoitteena on, että yritysten henkilöstö pääsee mahdollisimman ketterästi tutustumaan tarjolla oleviin maksuttomiin sisältöihin.

Yrittäjät ovat ottaneet innostuneesti vastaan mahdollisuuden kehittää osaamistaan työn ohessa ja keskittyä itselleen keskeisiin aiheisiin.

– Kouluttautuminen ajasta ja paikasta riippumatta on arvokas mahdollisuus yrittäjille, jotka ymmärtävät oman osaamisen merkityksen yrityksen menestykselle, summaa Jenni Pöllänen.

Yritysten muutoskumppanina -hankekokonaisuuden aikana järjestetään myös alueellisia tilaisuuksia ja lähisparrauksia, jotka tukevat yritysten muutoskyvykkyyttä, vihreää siirtymää ja digitalisaatiota sekä mikro-opintojen sisältöjä. Lisätietoja hankkeesta ja sen aikana Pirkanmaalla järjestetyistä tapahtumista löytyy yritystenmuutoskumppanina.fi-verkkosivustolta.

 

Yritysten muutoskumppanina – Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio React-hankkeiden päärahoittajana toimii Euroopan Sosiaalirahasto. Hankkeet toteutetaan yhteistyössä Kauppakamarien, alueellisten yrittäjäjärjestöjen ja ammattikorkeakoulujen kanssa 1.11.2022–31.12.2023. Hankkeen yhteistyökumppanina toimii Suomen Yrittäjät.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suvi LiljeqvistprojektipäällikköTampereen ammattikorkeakoulu

MYRSKY – Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio (React Länsi-Suomi) -hanke

Puh:+358 50 326 1713suvi.liljeqvist@tuni.fi

Kuvat

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMK tukee nuorten mielenterveyttä Mielihyvin duunissa -hankkeessa – haastamme mukaan kaikki oppilaitokset!22.11.2023 12:11:53 EET | Tiedote

Syyskuussa startanneessa valtakunnallisessa Mielihyvin duunissa eli Nuorten mielenterveyden tuki työelämässä ja työelämään siirryttäessä -hankkeessa ratkotaan mielen hyvinvointiin liittyviä haasteita yhdessä nuorten kanssa. Tampereen ammattikorkeakoulu on mukana yhtenä osatoteuttajana tuomassa työkaluja opettajille opiskelijoiden vaikeiden tilanteiden tunnistamiseen ja tuen tarjoamiseen. TAMK haluaa haastaa mukaan myös muut oppilaitokset tuomaan hyvää mieltä työelämään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme