Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Varhan tulosalueiden lautakunnat käsittelevät vuoden 2024 talousarvioita lokakuun aikana

Jaa

Aluehallitus muutti hiljattain ohjeistustaan ensi vuoden talousarvioiden laatimiseen. Taustalla on päivitetty kuva Varsinais-Suomen hyvinvointialueen taloudellisesta tilanteesta.

Kaksi violettia graafista elementtiä, jotka näyttävät sydämiltä tai V-kirjaimilta tummaa taustaa vasten.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen tulosalueiden lautakunnat kokoontuvat lokakuun aikana käsittelemään tulosalueiden talousarvioesityksiä vuodelle 2024. Ensimmäisinä kokoontuvat ikääntyneiden palvelulautakunta 4.10. ja Tyks-sairaalapalveluiden lautakunta 5.10.

Aluehallitus päätti kokouksessaan 26.9. päivittää kesäkuussa määrittelemäänsä talousarvioraamia ja ensi vuoden talousarvion valmisteluohjeita. Kesäkuun talousarvioraami ja valmisteluohjeet perustuivat senhetkiseen käsitykseen hyvinvointialueen taloudellisesta tilanteesta, mutta kuluvan vuoden tulosennuste on tämän jälkeen muuttunut heikommaksi. Vuoden 2023 toisen osavuosikatsauksen mukaan tlikauden alijäämäksi olisi muodostumassa noin 123 miljoonaa euroa, kun vielä kesäkuussa arvio alijäämästä oli 56 miljoonaa euroa.

Tulosaluejohtajat laativat nyt tulosalueensa talousarvioesityksen aluehallituksen määrittelemien uusien valmisteluohjeiden mukaisesti. Tulosalueiden lautakunnat käsittelevät lokakuun kokouksissaan tulosaluejohtajien talousarvioesitykset ja päättävät niiden lähettämisestä eteenpäin aluehallitukseen.

Aluehallituksen on määrä käsitellä koko hyvinvointialueen talousarviota vuodelle 2024 ja taloussuunnitelmaa vuosille 2024−2026 marraskuun aikana. Talousarvio ja taloussuunnitelma on tarkoitus esitellä aluevaltuustolle joulukuun valtuustokokouksessa 13.12.

Tulosalueiden lautakuntien kokoukset lokakuussa 2023

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen tulosalueiden lautakunnat kokoontuvat käsittelemään vuoden 2024 talousarvioesityksiä seuraavasti:

Ikääntyneiden palvelulautakunta: 4.10.

Lautakunnan kokouksen esityslista löytyy tämän linkin takaa: Ikääntyneiden palvelulautakunta, esityslista 4.10.2023 (Ktweb)

Tyks-sairaalapalveluiden lautakunta: 5.10.

Lautakunnan kokouksen esityslista löytyy tämän linkin takaa: Tyks-sairaalapalveluiden lautakunta, esityslista 5.10.2023 (Ktweb)

Sote-palvelulautakunta: 10.10.

Lautakunnan kokouksen esityslistaa ei ole vielä julkaistu.

Pelastuslautakunta: 26.10.

Lautakunnan kokouksen esityslistaa ei ole vielä julkaistu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

"Turvaamme, parannamme, pelastamme – hyvinvointia yhdessä, joka päivä."
Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää varsinaissuomalaisten sote- ja pelastuspalvelut. Verkkopalvelumme: varha.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme