Momentum Kirjat

Mansikkaa & rosmariinia on herkullinen matka tarinoiden kautta italialaiseen keittiöön

Jaa

Katariina Pontevan tietoteos kokoaa yhteen herkullisia kasvisruokareseptejä sekä niihin yhtyviä paikallisia tarinoita.

Katariina Pontevan tietokirja Mansikkaa & rosmariinia – toscanalaista jäätelöterapiaa on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana.

Teos tarjoaa sekä italialaisia reseptejä että aisteja helliviä tarinoita niiden taustalla. Kaikki kirjan reseptit ovat kasvisruokia ja iso osa vegaanisia tai helposti sellaiseksi muuntuvia. Tämä veden kielelle tuova teos on kaikille, jotka rakastavat jäätelöä, yrttejä ja ennen kaikkea Italiaa.

Teoksen tarina kertoo gelateriaa pitävästä herrasmiehestä Domenicosta kuvitteellisessa pikkukaupungissa, Toscanan maakunnassa. Ihmiset eivät käy hänen luonaan vain jäätelön takia, vaan myös jutellakseen elämää ja ihmisiä laajasti ymmärtävän miehen kanssa. Domenico on aina ollut innostunut erilaisista yrteistä ja mausteista. Hän on kiinnostunut niiden vaikutuksesta ihmiskehoon ja onkin hyödyntänyt yrttejä monipuolisesti jäätelöissään. Domenicon jäätelöt eivät ole pelkästään maistuvia, vaan lisäävät myös hyvinvointia.

Katariina Ponteva on peruskoulutukseltaan äidinkieleen erikoistunut luokanopettaja. Sen jälkeen hän on tehnyt henkilöstönkehittämistyötä eri organisaatioissa sekä työntekijänä että konsulttina. 2000-luvun alussa Ponteva jatkoi opintojaan ymmärtääkseen enemmän organisaatioita ja niiden muutoksia sekä ihmisten toimintaa niissä. Väitöskirjassaan hän hyödynsi narratiivista analyysiä. Ponteva on kirjoittanut kaksi ammatillista tietokirjaa organisaatiomuutoksesta ja kaksi pakkokeräilystä.

Kirjoittaja on asunut 10 vuotta noin puolet vuodesta Italiassa, Toscanan Luccassa. Hän tuntee hyvin italialaisen elämänmenon ja puhuu kieltä sujuvasti. Mansikkaa ja rosmariinia yhdistelee tietoa ja fiktiota, ja se onkin kirjoitettu Pontevan ”italialaisella identiteetillä” Caterina Vigorosa.

PONTEVA, KATARIINA : Mansikkaa & rosmariinia – toscanalaista jäätelöterapiaa
139 sivua
Nidottu, pehmeäkantinen
ISBN 978-952-755-378-7
Ilmestymisaika: Lokakuu 2023

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt, haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista voi lähettää osoitteeseen info@momentumkirjat.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Momentum Kirjat

Suotie 15
05200 Rajamäki

Momentum Kirjat on kotimainen kirjankustantamo. Julkaisemme elämäkertoja, historiikkeja sekä kauno- ja tietokirjallisuutta kustanteina ja palvelukustanteina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Momentum Kirjat

Virkistysiltapäivä on romaani työroolien muutoksesta yhden iltapäivän aikana24.11.2023 16:00:00 EET | Tiedote

Janne Nevalan romaani Virkistysiltapäivä on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana. Metsäkylän kunnan virkistysiltapäivä saa uuden käänteen, kun osa työntekijöistä saa tarpeekseen Luontopäivän ohjelmasta ja lähtee omille teilleen. Kapinanelikon mukana kulkee Johanna, juuri paikkakunnalle muuttanut laitoshuoltaja. Tragikoomisen vaelluksen aikana uusien tuttavuuksien roolit ja keskinäiset suhteet vaihtelevat. Kuka johtaa ja kenen työ on tärkeää? Virkistysiltapäivä on Janne Nevalan kuudes romaani. Teoksesta Kylän halki virtaa joki sanottua: "Nevalan ilmaisu on aistimuksellista ja samalla lakonista tyyliin, joka tuo mieleen Antti Tuurin kerronnan. " Marja-Riitta Vainikkala, Kaleva NEVALA, JANNE : Virkistysiltapäivä 186 sivua Nidottu, pehmeäkantinen ISBN 978-952-755-324-4 Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt, haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista voi läh

Tietoteos "Kuka kouluttaa ketä?" tuo esiin delfiininkouluttajan ainutkertaisen näkökulman24.11.2023 14:15:00 EET | Tiedote

Kai Mattssonin tietokirja Kuka kouluttaa ketä? on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana. Teos kertoo kiehtovalla tavalla ja käytännönläheisesti eläinten kouluttamisesta. Kirjan kirjoittaja Kai Mattsson on tehnyt eläinten kouluttajana vuosikymmenten työuran. Suuri yleisö tuntee hänet erityisesti delfiinien kouluttajana, minkä kirja tuo esiin eläinten kouluttamisen koko kirjon sekä kirjoittajansa pitkän kokemuksen että käyttäytymistieteellisten lakien valossa. Kaikkein tärkeintä on kirjoittajan ajattelun mukaan eläimen antamien viestien kuunteleminen. MATTSSON, KAI : Kuka kouluttaa ketä? 242 sivua Nidottu, pehmeäkantinen ISBN 978-952-755-392-3 Ilmestymisaika: Lokakuu 2023 Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt, haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista voi lähettää osoitteeseen info@momentumkirjat.fi.

Katri Lehtisen romaani kertoo pienen pojan elämästä sotalapsena Ruotsissa20.11.2023 14:30:00 EET | Tiedote

Katri Lehtisen romaani Olavi – sotalapsi on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana. Romaani kertoo 8-vuotiaasta suomalaisesta Olavista, joka lähetään sotalapseksi Ruotsiin 1942 vastoin hänen omaa tahtoaan. Mukaan Olavin turvaksi lähtee uudesta kodista innoissaan oleva Hilma-sisko. Matkalla he kohtaavat vaaroja, kuten viholliskoneiden hyökkäyksiä ja laivan juuttumisen jäiden keskelle. Olavin vastoinkäymiset jatkuvat, kun sisarukset erotetaan toisistaan ja Olavin sopeutuminen Ruotsiin ei tahdo onnistua. Romaanin keskeisiä teemoja ovat eri kielien ja kulttuurien välissä selviytyminen sekä sota-ajan aiheuttamien traumojen käsittely. Katri Lehtinen pyrkii romaanillaan muistuttamaan, että elämässä on aina toivoa ja vaikeuksien voittaminen on mahdollista eikä periksi kannata antaa. LEHTINEN, KATRI : Olavi – sotalapsi 326 sivua Sidottu, kovakantinen ISBN 978-952-755-375-6 Ilmestymisaika: Marraskuu 2023 Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt Lähetämme pyynnöstä arvostelukappale

Tietoteos "Miltä vanhuus tuntuu?" tuo esiin autenttisia kokemuksia elämänvaiheesta16.11.2023 07:30:00 EET | Tiedote

Anja Kallion tietoteos Miltä vanhuus tuntuu? on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana. Tietoteos tuo tuo esiin vanhuuttaan elävien kokemuksia kuvitusten elävöittämänä. Kertomusten tavoitteena on vertaistuen ohella viestiä nuoremmille ikäpolville, että vanhuksetkin kuuluvat siihen samaan jatkumoon, jota elämäksi kutsutaan. Heillä on yhtä lailla tunteita, ajatuksia ja jopa unelmia. Ulkoinen minä muuttuu vanhetessa ja henkiset sekä fyysiset voimavarat heikkenevät, mutta ihan jokainen hetki elämässä on arvokasta aikaa.Anja Kallio tuo teoksessaan vanhusten äänen kuuluviin kaunistelematta ja huumoria unohtamatta. - No niin, kunta on päättänyt siirtää sinut virallisesti kotihoidon piiriin. - Mitä se merkitsee minulle tässä tilanteessa? - Oikeastaan aika vähän. Samat henkilöt käyvät katsomassa, mutta laskutus nousee. KALLIO, ANJA : Miltä vanhuus tuntuu? 164 sivua Nidottu, pehmeäkantinen ISBN 978-952-755-370-1 Ilmestymisaika: Lokakuu 2023 Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme