Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus hyväksyi yhteistoimintaneuvottelujen tuloksen ja palveluverkon ensimmäiset osat toimeenpantavaksi

Jaa

Pirkanmaan aluehallitus teki maanantaina merkittäviä päätöksiä, joilla on laajoja vaikutuksia pirkanmaalaisten palvelujen uudistamiseen ja kehittämiseen. Hallitus hyväksyi vastaanottotoiminnan, työikäisten sosiaalipalvelujen, vuodeosastojen ja kiirevastaanottojen palveluverkon sekä ikäihmisten palveluja koskeva ohjelman toimeenpantavaksi. Aluehallitus lisäsi palveluverkkopäätökseen joitakin tarkennuksia. Niin ikään uudistuksia tukevien yhteistoimintaneuvottelujen tulos hyväksyttiin.

Aluehallitus päätti maanantaina sote-asemaverkostosta esityksen mukaisesti. Suppeamman palvelun lähiasemista päätetään ensi syksyyn mennessä, kun palveluverkon kokonaisuus ja palvelukonseptit ovat selvillä. Korvaavien liikkuvien palvelujen kokeilu käynnistyy alkuvuodesta Kurussa, Luopioisissa ja Punkalaitumella.

Asukkailta ja toimielimiltä saatu palaute on otettu huomioon muun muassa kiirevastaanottojen ja vuodeosastojen verkostossa. Mänttä-Vilppulan vuodeosaston toiminta jatkuu nykyisellään vuoden 2030 loppuun saakka. Niin ikään Oriveden ja Pirkkalan vuodeosastojen toimintaa jatketaan vuosille 2026–2027. Vuodeosastojen sairaansijojen kokonaismäärä ei tehdyllä päätöksellä vähene.

Aluehallitus hyväksyi ponnen, jonka mukaan Valkeakosken yöpäivystyksen tilannetta seurataan tarkasti kevään aikana, ennen yöpäivystyksen sulkemista kesäkuussa. Aluehallitus päätti yksimielisesti, että se seuraa puolivuosittain ikäihmisten palvelujen ohjelmaa ja tarvittaessa korjaa sitä. Toimintaympäristössä tapahtuvat muutokset, väestöennusteen kehittymisen ja väestön palvelutarpeen muutokset otetaan huomioon. Jos tulorahoitus kasvaa, ohjelma otetaan uudelleen tarkasteltavaksi. Ikäihmisten ohjelmassa seurataan myös palveluiden piiriin pääsyä ja jonotilannetta. Ohjelman toteutumisesta raportoidaan myös aluevaltuustossa.

Palveluverkon tähänastinen kokonaisuus ja maanantaina hyväksytty toimitilaohjelma menevät tiedoksi aluevaltuustolle tammikuussa.

Yt-neuvottelujen tulos tammikuun talousarvioon

Aluehallitus hyväksyi maanantaina hyvinvointialueella käytyjen yhteistoimintaneuvottelujen tuloksen. Talouden tasapainoon edetään ensisijaisesti ostopalveluja vähentämällä ja palveluverkkoa uudistamalla, pääosin ilman irtisanomisia. Hyvinvointialueen johto aloittaa seuraavaksi päätöksen toimeenpanon, ja neuvottelutulos siirretään tammikuussa käsiteltävään uuteen talousarvioon.

Aluehallitus käsitteli maanantaina myös investointisuunnitelman ja omavalvontaohjelman ja päätti esittää niiden hyväksymistä aluevaltuustolle 4.12. kokouksessa.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus hyväksyi lapsiperheiden ja suun terveydenhuollon palvelujen verkoston jatkovalmisteluun ja käynnisti keskustelukierroksen avokuntoutuksen, vammaissosiaalityön ja vammaisten työ- ja päivätoiminnan palveluverkosta27.11.2023 12:44:12 EET | Tiedote

Aluehallitus käsitteli maanantaina lasten, nuorten ja perheiden sekä suun terveydenhuollon palveluiden verkoston kuulemis- ja keskustelukierrokselta saatua palautetta. Aluehallitus hyväksyi näiden kokonaisuuksien palveluiden verkostoa koskevat esitykset yksityiskohtaisen palveluverkkosuunnittelun pohjaksi.

Avokuntoutuksen, vammaisten työ- ja päivätoiminnan sekä vammaissosiaalityön palveluverkko aluehallituksessa 27.11.22.11.2023 15:58:14 EET | Tiedote

Avokuntoutuksen sekä vammaisten työ- ja päivätoiminnan toimipisteitä esitetään keskitettäväksi isompiin kokonaisuuksiin. Avokuntoutukseen ja vammaissosiaalityöhön kuuluu jo tällä hetkellä paljon kotikäyntejä, joten toimipisteitä voidaan nykyisestä keskittää ja digipalveluja edelleen lisätä. Myös vammaisten päivätoiminnassa voidaan lisätä liikkuvia palveluja ja etäosallistumista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme