Solnet Green Energy Oy

Solnetilta uusi tutkimus: Turvallisuuden arviointi aurinkovoimaloissa

Jaa

Solnet Group, johtava yritysten aurinkovoimaloiden tarjoaja, on julkaissut uuden raportin koskien aurinkovoimaloiden turvallisuutta; "Turvallisuuden arviointi aurinkovoimaloissa”. Raportti esittelee tärkeimmät huomioitavat seikat, joita aurinkovoimaloiden omistajat ja asentajat voivat tehdä riskien minimoimiseksi ja sijoitustensa suojaamiseksi.

Aurinkovoimaloiden turvallisuuteen vaikuttaa myös ammattitaitoinen ja turvallinen asennus
Aurinkovoimaloiden turvallisuuteen vaikuttaa myös ammattitaitoinen ja turvallinen asennus Solnet Group

Clean Energy Associates:in tekemän tutkimuksen mukaan 97 %:ssa aurinkopaneeliasennuksista on vakavia virheitä tai riskejä. Virheellisesti asennetut tai ylläpidetyt aurinkovoimalat eivät aiheuta vain turvallisuusriskejä, kuten tulipaloja, vaan myös sähkökatkoja ja taloudellisia tappioita. Näiden riskien perusteellinen ymmärtäminen on tarpeen, kun yhä useammat yritykset asentavat aurinkovoimaloita säästääkseen energiakustannuksissa sekä noudattaakseen uusia määräyksiä. Tässä yhteydessä Solnet Group on koonnut katsauksen riskejä vähentäviin teknologioihin sekä parhaisiin käytäntöihin, keskittyen siihen, miten turvallisuus voi vaikuttaa aurinkovoimalasta saatuihin tuottoihin.

Miksi turvallisuus on niin merkityksellistä juuri nyt?

Uudistettu Euroopan Unionin rakennusten energiatehokkuutta koskeva direktiivi edellyttää aurinkopaneelien asentamista kaikkiin uusiin julkisiin ja kaupallisiin rakennuksiin vuoteen 2026 mennessä sekä remontoitaviin julkisiin ja kaupallisiin rakennuksiin vuoteen 2027 mennessä. Lisäksi eurooppalaisen tutkimuksen mukaan jopa 28 % eurooppalaisista yrityksistä aikoo asentaa aurinkovoimalan seuraavan kolmen vuoden aikanaAsennusta harkitsevien yritysten on löydettävä tasapaino asennuskustannusten ja järjestelmän pitkäaikaisten operatiivisten kulujen välillä. Ottamalla erilaisia turvatoimia käyttöön alusta alkaen yritykset voivat vähentää sekä riskejä että kustannuksia minimoimalla voimalan operatiiviset ongelmat, vähentämällä häiriöitä sekä pitämällä vakuutusmaksut alhaisina.

Mitkä ovat raportin keskeiset havainnot?

1. Turvallisuus on edellytys sijoittajien luottamukselle: Riskin vähentämiseen tähtäävä ennakoiva lähestymistapa pidentää järjestelmän käyttöikää ja varmistaa jatkuvan energiantuotannon. Tämän seurauksena projekti tuottaa enemmän arvoa elinkaarensa aikana, luoden vakuuden siitä, että aurinkovoimalat ovat kannattava sijoitus.

2.  Ammattitaitoinen asennus ja älykkäiden komponenttien valinta vähentävät myöhempiä riskejä: Perusteelliset analyysit aurinkopaneelitulipaloista Saksassa ja Englannissa osoittavat, että asennusvirheet ovat yksi aurinkovoimalapalojen pääsyistä, mikä korostaa huolellisen asennusprosessin tärkeyttä. Oikeat komponentit voivat myös vähentää tulipaloriskejä ja muita vaaroja esim. valokaarien osalta. Virranoptimoijat, jotka mahdollistavat etävalvonnan- ja ohjauksen paneelitasolla, ovat vakuutusyhtiöiden yhä enemmän vaatimia turvatoimia aurinkoasennuksissa. Esimerkiksi kansainvälinen Zurich -vakuutusyhtiö suosittelee älykkäitä aurinkojärjestelmiä mm. niiden paneelikohtaisten virranoptimoijien ominaisuuksien ansiosta. Nämä mahdollistavat paneelikentän jännitteettömäksi tekemisen etäohjauksen avulla, mikä helpottaa palontorjunta- ja pelastustoimia.

3. Älykkäät seuranta- ja analysointityökalut edistävät korkeampaa turvallisuusstandardia: Reaaliaikainen seuranta ja datan analysointityökalut yhdessä automaattisen pikasulun kanssa mahdollistavat riskien välittömän toteamisen. Tämän seurauksena vahinko minimoidaan tai jopa vältetään, ja saadaan tarkempi yleiskuva järjestelmän toiminnasta.

Arttur Kulvik, Solnet Groupin liiketoiminnan kehityksestä vastaava varatoimitusjohtaja, toteaa:

"Solnetin keskittyminen älykkäisiin aurinkoteknologioihin ei johdu vain niiden tehokkuudesta; vaan se on myös osa aurinkojärjestelmiemme laadun, turvallisuuden ja kestävyyden varmistamista. Sisällyttämällä jatkuvan etävalvonnan ja muita suojamekanismeja, nostamme aurinkoasennusten turvallisuusstandardeja. Raporttimme valaisee turvallisuusparannusten roolia sijoitusten suojelemisessa ja vihreän siirtymän edistämisessä."

Koko raportti on ladattavissa täältä. Solnet Group järjestää myös webinaarin kaupallisten ja teollisten aurinkovoimaloiden turvallisuudesta, yhdessä SolarEdgen ja Zurich Insurance -vakuutusyhtiön edustajien kanssa. Rekisteröityminen on avoinna 18. tammikuuta 2024 saakka. Webinaarin puhujina ovat Georg Stockschläder, Zurich Insurancen maailmanlaajuinen johtaja - kiinteistöt, Chris Voet, SolarEdgen avainasiakkuuksista vastaava johtaja ja Arttur Kulvik, Solnet Groupin liiketoiminnan kehityksestä vastaava varatoimitusjohtaja.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Aurinkovoimaloiden turvallisuuteen vaikuttaa myös ammattitaitoinen ja turvallinen asennus
Aurinkovoimaloiden turvallisuuteen vaikuttaa myös ammattitaitoinen ja turvallinen asennus
Lataa

Liitteet

Tietoa Solnet Groupista:

Vuonna 2014 perustettu Solnet Group on nopeasti kasvava aurinkoenergiayritys, jolla on toimipisteitä Hollannissa, Saksassa ja Suomessa. Vuonna 2020 yritys listattiin Euroopan 1000 nopeimmin kasvavan yrityksen listalle Financial Timesin FT1000-listalla sijoittuen kolmanneksi energiasektorilla. Jo vuonna 2016 Solnet Group sai WWF:ltä Climate Solver -palkinnon. Solnet Group tarjoaa kattavia ja laadukkaita palveluita konsultoinnista ja suunnittelusta asennukseen ympäri Eurooppaa. Asiakkaidemme projektien helpottamiseksi tarjoamme myös palveluita projektirahoitukseen, aurinkovoimalan ylläpitoon ja korjauksiin. Solnetin asiakkaisiin kuuluu suuria sijoitusrahastoja, ostoskeskuksia, vähittäiskauppiaita sekä varasto- ja logistiikkayrityksiä. Lisätietoja osoitteesta www.solnet.group.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Solnet Green Energy Oy

Ensimmäisenä maailmassa: suomalainen Solnet Group tarjoaa aurinkovoimaloiden virtuaalivoimalaitospalvelun yrityksille edistämään sähköverkon toimivuutta22.5.2024 07:30:00 EEST | Tiedote

Solnet Group julkaisee ensimmäisenä reservimarkkinoille aurinkovoimaloiden virtuaalivoimalaitospalvelun yrityksille. Solnet Managerin avulla kaikki voittavat; sähköverkon käyttö tasapainottuu ja asiakas saa lisätuloja osallistumalla sähköverkon ylläpitoon. Solnet Manager on merkittävä askel kohti kestävämpää ja älykkäämpää sähköverkkoa, joka hyödyttää sekä yrityksiä että yhteiskuntaa kokonaisuutena.

Solnetin aurinkosähkön avulla SSAB Italian tehtaan tuotanto on nyt fossiilivapaata7.2.2024 10:00:00 EET | Tiedote

Solnet Group, suomalainen Euroopan laajuisesti toimiva aurinkoenergiayritys, on juuri saanut valmiiksi kattavan aurinkovoimalaprojektin SSAB Italialle, SSAB Swedish Steel Spa:lle. Tämä projekti on ensimmäinen, jossa aurinkopaneelit yhdistetään SSAB:n fossiilivapaaseen teräsrakenteeseen ja kestävään GreenCoat®-väripinnoitettuun teräkseen, jota valmistaa SSAB-konserniin kuuluva Ruukki Construction. GreenCoat®-tuoteperhe on SSAB:n patentoima ja sen tuotteet sisältävät ruotsalaista rypsiöljyä, jonka ansiosta ratkaisu minimoi tuotteen ympäristövaikutukset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye