Solnet Green Energy Oy

Solnetin aurinkosähkön avulla SSAB Italian tehtaan tuotanto on nyt fossiilivapaata

Jaa

Solnet Group, suomalainen Euroopan laajuisesti toimiva aurinkoenergiayritys, on juuri saanut valmiiksi kattavan aurinkovoimalaprojektin SSAB Italialle, SSAB Swedish Steel Spa:lle.

Tämä projekti on ensimmäinen, jossa aurinkopaneelit yhdistetään SSAB:n fossiilivapaaseen teräsrakenteeseen ja kestävään GreenCoat®-väripinnoitettuun teräkseen, jota valmistaa SSAB-konserniin kuuluva Ruukki Construction. GreenCoat®-tuoteperhe on SSAB:n patentoima ja sen tuotteet sisältävät ruotsalaista rypsiöljyä, jonka ansiosta ratkaisu minimoi tuotteen ympäristövaikutukset.

@SSAB

Solnet Group tarjoaa turvallisia ja älykkäitä aurinkoenergiaratkaisuja yritysasiakkaille ympäri Eurooppaa. Solnet Group on vastannut SSAB Italian aurinkovoimalan suunnittelusta ja asennuksesta rakennuksen katolle. Näiden paneelien 756 kWp:n teholla arvioitu vuosittainen energiatuotto on 830 MWh.

"Olemme iloisia voidessamme edistää SSAB:n vihreää siirtymää. Paikallisesti tuotettu aurinkosähkö on erinomainen tapa SSAB:lle saavuttaa heidän vastuullisuustavoitteitaan", kertoo Kaj Kangasmäki, toimitusjohtaja, Solnet Group.

Aurinkosähkön käyttöönoton ansiosta koko SSAB Ghedin terästehtaan toiminta siirtyy fossiilivapaaseen energiaan, mikä on linjassa SSAB:n laajemman kestävyyssitoumuksen kanssa. Yhtiö pyrkii vähentämään merkittävästi hiilidioksidipäästöjä omista toiminnoistaan vuoteen 2030 mennessä.

SSAB Swedish Steel Italian toimitusjohtaja Julia Seeber toteaa: "Olemme tyytyväisiä voidessamme saavuttaa hiilineutraalisuustavoitteemme aurinkosähkön avulla. Arviolta 50 % tuotetusta aurinkosähköstä käytetään meidän terästuotantoomme, toimistorakennuksen sähkön käyttöön ja lataamaan sähköautoja. Ylijäämä myydään takaisin verkkoon."

SSAB:n terästehdas Ghedissä Italiassa valmistaa leikattua terästä ja tunnettuja SSAB-brändejä, kuten SSAB Laser, SSAB Domex, Strenx ja SSAB Boron. Vuosittaisella 80 000 tonnin tuotantokapasiteetilla kaikki tämän laitoksen tuotantotoiminnot käyttävät vain fossiilivapaata energiaa.

Lisätietoja:

Kaj Kangasmäki, toimitusjohtaja, Solnet Group, kaj.kangasmaki@solent.group, 040 501 4429

Julia Seeber, toimitusjohtaja, SSAB Swedish Steel S.p.A, julia.seeber@ssab.com, +39 030 9058811  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Solnet Group

Vuonna 2014 perustettu Solnet Group on nopeasti kasvava aurinkoenergiayritys, jolla on toimistot Alankomaissa, Saksassa ja Suomessa. Vuonna 2020 yritys listattiin 59. nopeimmin kasvavana yrityksenä Euroopassa Financial Timesin FT1000-listalla ja sijoittui kolmanneksi energiasektorilla. Jo vuonna 2016 Solnet Group sai WWF:n myöntämän Climate Solver -palkinnon. Solnet Group tarjoaa kattavia ja laadukkaita palveluja konsultoinnista ja suunnittelusta asennukseen ympäri Eurooppaa. Helpottaaksemme asiakkaidemme projektia tarjoamme myös palveluja hankkeen rahoitukseen sekä aurinkopaneelien huoltoon ja korjaukseen. Solnetin asiakkaisiin kuuluvat suuret sijoitusrahastot, kauppakeskukset, kaupat sekä varasto- ja logistiikka-alan yritykset. Lisätietoja saat osoitteesta www.solnet.group.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Solnet Green Energy Oy

Ensimmäisenä maailmassa: suomalainen Solnet Group tarjoaa aurinkovoimaloiden virtuaalivoimalaitospalvelun yrityksille edistämään sähköverkon toimivuutta22.5.2024 07:30:00 EEST | Tiedote

Solnet Group julkaisee ensimmäisenä reservimarkkinoille aurinkovoimaloiden virtuaalivoimalaitospalvelun yrityksille. Solnet Managerin avulla kaikki voittavat; sähköverkon käyttö tasapainottuu ja asiakas saa lisätuloja osallistumalla sähköverkon ylläpitoon. Solnet Manager on merkittävä askel kohti kestävämpää ja älykkäämpää sähköverkkoa, joka hyödyttää sekä yrityksiä että yhteiskuntaa kokonaisuutena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye